Home » , » Πανηγυρικά αθώος ο κομμουνιστής δήμαρχος Κ. Πελετίδης που δεν συνέργησε στην απόλυση εργαζομένων του δήμου Πάτρας

Πανηγυρικά αθώος ο κομμουνιστής δήμαρχος Κ. Πελετίδης που δεν συνέργησε στην απόλυση εργαζομένων του δήμου Πάτρας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 | 12:14 μ.μ.

Κατέπεσε σήμερα πανηγυρικά στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας η στημένη κατηγορίας που αντιμετώπιζε ο κομμουνιστής δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης.

Βρέθηκε στο σκαμνί του κατηγορουμένου αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος» γιατί δεν έδωσε την τότε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τους φακέλους εργαζομένων του δήμου Πάτρας, μην συνεργώντας στην πρόθεση της τότε κυβέρνησης να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις, μέσω του ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Εκατοντάδες ήταν οι παριστάμενοι στην ακροαματική διαδικασία κάνοντας δεκτή την δικαστική ετυμηγορία με χειροκροτήματα. Προηγούμενος καταθέτοντας στο δικαστήριο ο Κ. Πελετίδης είχε τονίσει: "Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που τους φακέλους τους ζητούσε η τότε κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, μέσα από προσχηματικό έλεγχο, θα οδηγούνταν σε απόλυση", υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι "οι συμβάσεις τους είχαν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου από το 2004, μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ".

Στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο που ανάρτησε ο Δήμος Πάτρας Διαβάζουμε:


Σήμερα Τετάρτη 31 Γενάρη, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών αθώωσε τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη από το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμαρχος κατηγορείτο γιατί υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζόμενων του Δήμου, το δικαίωμά τους στην εργασία. Δικαίωμα που το κατηγορητήριο βάφτιζε «παράνομο όφελος».Νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε ογκώδης συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο από τους εργαζομένους του Δήμου, που συμμετείχαν μαζικά στην στάση εργασίας που κήρυξαν τα Σωματεία τους, προκειμένου να σταθούν στο πλάι του Δημάρχου και αμέσως μετά, ακολούθησε πορεία προς το Δικαστικό Μέγαρο. Ο Δήμαρχος συνοδευόταν από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδημάρχους, την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όλοι μαζί για την Πάτρα», Βίβιαν Σαμούρη, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους.

Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση αφορούσε την άρνηση του Δημάρχου να παραδώσει τα στοιχεία και τους φακέλους των εργαζομένων, με βάση την 405/24-9- 2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «(...)κανένα στοιχείο και φάκελοι εργαζόμενων να μη δοθούν με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλούν ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις (…) στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζόμενων (...)».

Καταθέτοντας στο Δικαστήριο ο Δήμαρχος, ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που τους φακέλους τους ζητούσε η τότε κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, μέσα από προσχηματικό έλεγχο, θα οδηγούνταν σε απόλυση. Τόνισε ότι οι συμβάσεις τους είχαν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου από το 2004, μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger