Home » , » Απεργιακή χιονοστιβάδα στη Φινλανδία

Απεργιακή χιονοστιβάδα στη Φινλανδία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 | 11:41 π.μ.


Ανταπόκριση από τη Φινλανδία melito  

Μεθαύριο Παρασκευή 2 του μήνα ολόκληρη η Φινλαδία παραλύει από την απεργία που κήρυξαν τα συνδικάτα όλων σχεδόν των κλάδων της εργατικής δραστηριότητας με αφορμή την καρατόμηση
της κρατικής κοινωνικής πολιτικής γενικά αλλά ιδιαίτερα στην κάθετη μείωση της επιδότησης των ανέργων και των μερικώς απασχολούμενων.

Συγκεκριμένα το υπουργείο εργασίας θέλει να επιβάλλει καταναγκασμό στην επιδίωξη των ανέργων και των μερικώς απασχολουμένων στην επιδίωξη έντονης δραστηριοποίησης των, για εξεύρεση εργασίας με παράλληλη δραστική μείωση της κρατικής επιδότησης ανεργίας.

Αυτή η πολιτική έχει εξοργίσει τους ανέργους τους μερικώς απασχολουμένους άλλα και όλη την κοινωνία η οποία συμπάσχει με την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει κυρίως οι άνεργοι.

Στην απεργία παίρνουν μέρος οι περισσότεροι κλάδοι σε όλη τη χώρα και η αγανάκτηση του κόσμου είναι διάχυτη γιατί όταν οι εργοδότες έριχναν στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους το κράτος και οι κυβερνήσεις δεν τους πίεσαν ποτέ να μην απολύουν εργαζόμενους ή να μην  κλείνουν τις επιχειρήσεις.

Οι άνεργοι και οι υποαπασχολούμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να γίνουν μηχανές ψάχνοντας για δουλειά ούτε να μειώσουν το εισόδημα τους επειδή οι εργοδότες με συνεργάτη το κράτος δεν θέλουν
να χάσουν τα τεράστια κέρδη τους.
Η απεργία και η διαδήλωση η οποία πρόκειται να ακολουθήσει αναμένεται μαζική. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

31 Ιανουαρίου 2018 στις 11:55 π.μ.

"Αθωώθηκε ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών όπου δικάστηκε το πρωί της Τετάρτης 31 Γενάρη, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Κατά την πορεία προς το Δικαστικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος συνοδευόταν από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιδημάρχους, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, αλλά και εργαζόμενους του Δήμου, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το Δημαρχείο.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμαρχος Πατρέων δεν είχε δώσει στοιχεία και φακέλους εργαζομένων προς απόλυση.
Η Δημοτική Αρχή «επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους, ότι αντιμετωπίζει και αυτή τη δίκη μαζί με τους δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στο δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα»".

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger