Home » , » Σύλληψη Δικηγόρου! - Η αστυνομία ξυλοκοπεί και ενοχοποιεί μάρτυρες

Σύλληψη Δικηγόρου! - Η αστυνομία ξυλοκοπεί και ενοχοποιεί μάρτυρες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 | 8:39 π.μ.

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Νεαρή συνάδελφος δικηγόρος υπήρξε μάρτυρας άγριου ξυλοδαρμού μετανάστη από αστυνομικούς και όταν προσήλθε αυτοβούλως να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό στο αμαρτωλό ΑΤ Ομόνοιας, συνελήφθη και η ίδια με ανυπόστατες κατηγορίες για εξύβριση και απείθια και οδηγείται αύριο στις 11 στην Εισαγγελία με την διαδικασία του Αυτοφώρου.

Είναι μια κλασσική περίπτωση εκφοβισμού της συναδέλφου για να αποσύρει την καταγγελία της για τις αστυνομικές θηριωδίες κατά προσφύγων και μεταναστών, όπως είναι και γνωστό ότι "Κόρακας Κοράκου μάτι δεν βγάζει"

Αναρωτιέμαι, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου θα κλείσει τα μάτια και τα αυτιά του, ή θα παρέμβει καταγγέλοντας αυτή την νέα αστυνομική αυθαιρεσία;

***
Σχετική ανακοίνωση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η αστυνομία ξυλοκοπεί και ενοχοποιεί μάρτυρες

Το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας ξαναχτύπησε. Κυριολεκτικά. Η αστυνομία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και διαχρονικός κρατικός πραιτωριανός, φωλιά των δήθεν «μεμονωμένων» φασιστικών στοιχείων της ΕΛΑΣ, σήμερα ξυλοκόπησε και συνέλαβε μετανάστη, ενώ στοχοποίησε προσάγοντας συντρόφισσα ασκούμενη δικηγόρο, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ που διαμαρτυρήθηκε για το περιστατικό.

Η συντρόφισσα ήταν αυτόπτης μάρτυρας του ξυλοδαρμού μετανάστη, από αστυνομικούς στην Ομόνοια και προσήλθε μόνη της να καταθέσει για το περιστατικό.

Αντί να της πάρουν κατάθεση όμως, τη συνέλαβαν! Ο σκοπός τους προφανής, να αποδυναμώσουν την κατάθεσή της για τον ξυλοδαρμό του μετανάστη από τους αστυνομικούς. Η συντρόφισσα αφέθηκε ελεύθερη με κατηγορίες για απείθεια και εξύβριση.

Ο μετανάστης, αν και τραυματισμένος, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, και θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 31/1 στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, όπου κλήθηκε να παρουσιαστεί και η συντρόφισσα.
Η απάντηση πρέπει να είναι μαζική και ξεκάθαρη. Η αστυνομία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτίθεται, ξυλοκοπεί, ενοχοποιεί και ταυτόχρονα, προστατεύει και χτυπάει από κοινού με το «ανεπίσημο» χέρι του κράτους, τους νεοναζί της ΧΑ.

Να μην επιτρέψουμε άλλες «υποθέσεις Καπετανόπουλου» με πολίτες που ορθώνουν ανάστημα στην αστυνομική αυθαιρεσία και στο τέλος, κατηγορούνται οι ίδιοι.

Να μπει φραγμός στην αστυνομική βία και βαρβαρότητα απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Τετάρτη 31/1 όλοι και όλες στις 11 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

 ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Η Εκτός Σχεδίου καταγγέλλει την άδικη και μεθοδευμένη σύλληψη της συντρόφισσάς μας Μ.Δ. στο γνωστό και διαβόητο για τις ρατσιστικές συμπεριφορές του  ΑΤ Ομονοίας.
Η συντρόφισσα βρισκόταν στο σταθμό του μετρό της Ομόνοιας όπου έγινε αυτόπτης μάρτυς περιστατικού ξυλοδαρμού μετανάστη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Προσήλθε μόνη της στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει για τον ξυλοδαρμό του μετανάστη και αντί να πάρουν την κατάθεση της, την συνέλαβαν με ανυπόστατες κατηγορίες.

Η συντρόφισσά μας έκανε το αυτονόητο για κάποιον που θέλει να λέγεται άνθρωπος. Υπερασπίστηκε την «ανθρώπινη αξιοπρέπεια». Δεν σιώπησε μπροστά στην αστυνομική και ρατσιστική βία και για αυτό διώκεται.

Χρόνια τώρα, τα πλημμελήματα της «απείθειας» και της «εξύβρισης» αποτελούν συνηθισμένη πρακτική της αστυνομίας, να σέρνει στα δικαστήρια «προς γνώση και παραδειγματισμό» όποιον τολμά να δει, να φωτογραφίσει ή να αντιδράσει στις βιαιότητές της.
Το περιστατικό αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια καταστολής των κοινωνικών αντιστάσεων και της  αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και τους μετανάστες. Δείχνει την ένταση της  καταστολής που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η τρομοκρατία για να κλείσουν το στόμα της συντρόφισσας και να μην καταθέσει δεν θα περάσει.
Η επίθεση σε όποιον αντιστέκεται είναι επίθεση σε όλους μας και αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο.

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

31 Ιανουαρίου 2018 στις 11:46 π.μ.

Μηπως ηλθε η ωρα οταν προκειται να εχουμε καποια επικοινωνια η αμεση επαφη με
αστυνομικους η την εδρα αυτων των κακοηθων τυπων να εχουμε μαζι μας και καμια
``σκουρια`` εστω και για εκφοβισμο γιατι τοχουν παρατραβηξει αυτοι οι ανεγκεφαλοι
τελευταια

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger