Home » , » Μέλος του "Ρουβίκωνα" εθελοντής μαχητής στις τάξεις του YPG επιστρέφει στην Ελλάδα από τα πεδία των μαχών.

Μέλος του "Ρουβίκωνα" εθελοντής μαχητής στις τάξεις του YPG επιστρέφει στην Ελλάδα από τα πεδία των μαχών.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 | 1:17 μ.μ.

Ηταν το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη του 2017 όταν o γνωστός δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής σε διεθνή θέματα Wladimir van Wilgenburg. ανέβασε στο twitter μια φωτογραφία η οποία έδειχνε ένα κτίριο, μάλλον εγκαταλειμμένο, που στην πρόσοψη του έγραφε: "ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ. ΡΑΚΚΑ 2017".

Με την γνωστοποίηση της φωτογραφίας και τα σχετικά σχόλια που ακολούθησαν, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, μέλος της αναρχικής ομάδας θεώρησε σκόπιμο να παρέμβει γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο f/b: "Εδώ και 4 χρόνια έχουμε μια βαθιά και σταθερή πολιτική σχέση με τους Κούρδους και είναι τιμή μας".  

Σήμερα ο «Ρουβίκωνας» με κείμενο που ανάρτησε στο indymedia καλωσορίζει ένα μέλος του, το οποίο επέστρεψε στην Ελλάδα, αφού προηγουμένως για μήνες πολέμησε μέσα απ’ τις τάξεις του «Ιnternational Freedom Batallion, ενός απόλυτα εθελοντικού μηχανισμού που ανήκει στη δύναμη των Κουρδικών Μονάδων προστασίας του λάου (YPG) υπερασπίζοντας  μια δίκαιη υπόθεση» στο Συριακό Κουρδιστάν.

«Ο σύντροφος μας βρέθηκε στην γραμμή του μετώπου από την αρχή ως το τέλος της απελευθέρωσης της Ράκκα από το Ισλαμικό κράτος. Σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρο, ως τοπογραφία, κλίμα, ανθρώπους, πολιτισμούς» αναφέρει η ανάρτηση γινόμενη πιο συγκεκριμένη για την δραστηριότητα του αναρχικού εθελοντή μαχητή: «Πήρε μέρος σε ένα τακτικό αστικό πόλεμο με όρους Β’ παγκοσμίου πολέμου, έχοντας από την άλλη πλευρά αποφασισμένο και ανορθόδοξο εχθρό. Έγινε συμμέτοχος μιας νικηφόρας μάχης που θα επιτρέψει σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να επιστρέψουν στα χαλάσματα για να ξαναχτίσουν χωρίς τουλάχιστον να βιώνουν και τον ζόφο της θεοκρατίας. Πολέμησε στην ίδια παράταξη  μαζί με μουσουλμάνους, χριστιανούς και άθεους ώστε να διαλυθεί το σκοτάδι της Τζιχάντ και κάθε άλλου θρησκευτικού ολοκληρωτισμού».

«Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ» καταλήγει η ανακοίνωση, που μας δείχνει ότι η διεθνιστική προλεταριακή αλληλεγγύη που παίρνει μορφή και στα πεδία των πολεμικών συγκρούσεων δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς στις μέρες μας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

3 Ιανουαρίου 2018 στις 11:56 μ.μ.

Oι Κούρδοι που μπήκαν στην Ράκκα ως γνωστόν είναι το μακρύ χέρι της Αμερικής στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας του Σουλτάνου...
Made in USA το όλο σκηνικό, γι αυτό και η πρεμούρα να γράφουν ...ελληνικά συνθήματα στην ...Αραβία!
Με ένα σμπάρο, πολλά τρυγώνια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger