Home » , » Το Αφρίν θα είναι το τέλος του ανισόρροπου ιμπεριαλιστή Σουλτάνου

Το Αφρίν θα είναι το τέλος του ανισόρροπου ιμπεριαλιστή Σουλτάνου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 | 7:40 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Πριν δούμε τι συμβαίνει στο Αφρίν να πούμε τι γίνεται στην υπόλοιπη χώρα για να κατανοήσουμε την κατάσταση:
Ο κύριος όγκος του Συριακού Στρατού έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή της Δαμασκού, όπου ετοιμάζεται να εξαλείψει ένα μεγάλο θύλακα ισλαμιστών μισθοφόρων. Εκεί διεξάγονται σκληρές μάχες. Άρα η Συρία δεν μπορεί προς το παρόν να στείλει μεγάλες δυνάμεις στο Αφρίν.

Μετά τα πρόσφατα κέρδη στις περιοχές Aleppo και Idlib, ο Άσαντ θέλει να τελειώνει με όλες τις άλλες απειλές, πριν στραφεί προς τους Τούρκους. Στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας – Συρίας μαζί με τους συμμάχους τους, επειδή υπάρχουν αντίθετα συμφέροντα. Η Τουρκία θέλει εδάφη της Συρίας. Προς το παρόν όμως και οι δυο αντίπαλοι είναι απασχολημένοι αλλού.
Οι Κούρδοι Ανατολικά του Ευφράτη είναι συγκεντρωμένοι πολύ μακριά από εκεί που υπάρχει απειλή. Είναι στα Νότια, στην Ντέιρ αλ-Ζορ και φυλάνε τις πετρελαιοπηγές για λογαριασμό των Αμερικάνων.

Είχαμε πει πως οι Ρώσοι δεν φεύγουν παρά τις αντίθετες δηλώσεις. Ενισχύονται, αφού βλέπουν, πως οι Αμερικάνοι παρά τις αποτυχίες των υποτακτικών τους, επιμένουν στα σχέδια τους. Εξηγήσαμε επίσης, πως τα συμφέροντα είναι τεράστια, ενώ τα χρήματα, τα όπλα, οι δυνάμεις, που διατίθενται από όλους είναι πάρα πολλές, πράγμα που δεν επιτρέπει υποχώρηση από καμία πλευρά.
Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την Παγκόσμια Ειρήνη και ολόκληρη την Ανθρωπότητα.

Τι έγινε λοιπόν στο Αφρίν; Ένα κομβόι Σύριων εθελοντών πήγε να βοηθήσει τους Κούρδους. Αν και πιστεύω ότι είναι καλύτερα εξοπλισμένοι από τους ηρωικούς υπερασπιστές του Καντονιού, είναι πολύ λίγοι σε αριθμό. Όμως ακόμα και έτσι η Άγκυρα ανησύχησε, γιατί είναι η δεύτερη ενίσχυση που λαμβάνουν οι Κούρδοι και γιατί, αν επιτεθεί, θα επιτεθεί πλέον επίσημα στη γειτονική Συρία, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η προσπάθειά της να πλήξει τις ενισχύσεις απέτυχε. Φυσικά θα κάνει επιθέσεις μέσω των μισθοφόρων της, του FSA, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει τον κύριο όγκο τους κατά των Κούρδων του Αφρίν: 25.000 μέλη συμμοριών μαζί με ανάλογο αριθμό Τούρκων στρατιωτών έπεσαν πάνω στους 10.000 υπερασπιστές του. Η συνολική αναλογία των Τούρκων κατά των Κούρδων είναι πλέον πάνω από 5:1, αφού οι Τούρκοι ενισχύονται καθημερινά, ενώ οι Κούρδοι είναι στην ουσία μόνοι τους. Επιπλέον οι Τούρκοι έχουν άρματα (τα πιο σύγχρονα) και αεροπορική υποστήριξη, ενώ οι Κούρδοι ούτε καν αντιαεροπορικά.

Οι Κούρδοι εντούτοις προκάλεσαν τρομερές απώλειες στην Τουρκία και το σκυλολόι των υποτακτικών της. Οι νεκροί Τούρκοι είναι εκατοντάδες, τα άρματα που έχασαν είναι δεκάδες, ενώ απώλεσαν ήδη δυο ελικόπτερα. Όμως η διαφορά σε αριθμούς είναι τόσο μεγάλη, που οι οι ήρωες του Αφρίν αναγκαστικά επικεντρώνονται στο να κρατήσουν στρατηγικής σημασίας περιοχές και ταυτόχρονα να φθείρουν τις ορδές των εισβολέων.
Τα καταφέρνουν περίφημα, αλλά χρειάζονται ενισχύσεις.

Οι τουρκικές φασιστικές συμμορίες απέτυχαν ένα ολόκληρο μήνα μετά την έναρξη των επιχειρήσεων να καταλάβουν το Αφρίν. Πέρα από κάποια συνοριακά εδάφη και εγκαταλελειμμένα χωρία, δεν μπόρεσαν να προσχωρήσουν πάνω από 8 χιλιόμετρα σε ορισμένα μόνο σημεία, τα οποία πλήρωσαν με πολύ βαριές απώλειες.
Τα λυσσασμένα λυκόσκυλα του Erdogan σκοτώνουν αμάχους χρησιμοποιώντας ακόμα και χημικά όπλα, βιάζουν, λεηλατούν και καταστρέφουν ό,τι πέσει στα χέρια τους .

Πιστεύω ότι τελικά το Αφρίν θα είναι το τέλος του ανισόρροπου ιμπεριαλιστή Σουλτάνου, ο οποίος έχει βάψει τα χέρια του με αίμα τόσων αθώων, αφού οι Κούρδοι είναι αποφασισμένοι να μείνουν ελεύθεροι.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger