Home » , » Τι εθνική ομοψυχία είναι τούτη;

Τι εθνική ομοψυχία είναι τούτη;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 | 8:48 μ.μ.

Γράφει ο  mitsos175.

Τι εθνική ομοψυχία είναι τούτη; Ο Σκανδαλιάρης ψάλτης και ο Φίλης να παίρνει λουλούδια από το Ιερόν emo! Όλη η “συμμορία” στην Εκκλησία, που αλλού; Να συχωρεθούν οι πολλές, οι αμέτρητες αμαρτίες τους.

Φίλησε το χέρι του παπά ο Φίλης; Ο Τσίπρας πάντως φυλάει ως και τα πόδια του Δεσπότη. Καλός χριστιανός,ο Αλέξης, για πρωθυπουργός όμως, άστα να πάνε. Βέβαια υπάρχουν και χειρότερα. Ο Κούλης πχ.

Αγκαλίτσες, φιλάκια, λουλούδια... Μεταξύ ανδρών όλα αυτά; Να τους δει ο Αμβρόσιος, να πάθει αποπληξία! Θα τους αρχίσει στις ροχάλες.

Να τα λέμε πάντως τα καλά. Μετά από τόση “αγάπη” είναι δυνατόν εγώ να μη γίνω Χριστιανός; Καλέ μόνο Χριστιανός; “Θεούσα”! Μαζί με την Καλλιόπη, θα τρέχω στις Αρτοκλασίες. Δε θα αφήσω Λειτουργία για Λειτουργία. Λουλούδια όμως δεν παίρνω. Έχω ακούσει ότι τα μαζεύουν από τα νεκροταφεία. Αν και το θεωρώ “αστικό μύθο”, ας μην το ρισκάρω. Είναι κι η μυρωδιά του λιβανιού που με μπερδεύει... Από λουλούδια πάμε καλά. Άμα σπάσουμε και κάνα πιάτο μέσα στο Ναό, τα φάγαμε τα μπουζούκια. Αντίδωρο, τραγούδι και πάνω απ' όλα Αγάπη. Τόσο συναίσθημα δεν θα το αντέξω ο άνθρωπος. Θα ψάλλω μαζί με το Σκανδαλιάρη:

Κι από τα λεφτά, πάντα τα πολλά,
μας μιλούν για μπίζνες τα λουλούδια,
τι κι αν σε μισούν, τ' άνθη θα σου πουν,
τα κρυφά παπαδαριού τραγούδια.
Λίγα λουλούδια, αν λάβεις Φίλη μου,
βρε συ ρεζίλη μου, απόψε,
λουλούδια η Εκκλησιά πλημμύρισε,
λιβάνι μύρισε και κόψε.
Μα όμως πρόσεξε να μην “καρφωθείς”
κι από τα δόντια τους να μην μασηθείς.
Λίγα λουλούδια, αν λάβεις Φίλη μου,
βρε συ ρεζίλι μου, απόψε,
λουλούδια η Εκκλησιά πλημμύρισε,
λιβάνι μύρισε και κόψε...

Να κάνω μια θεολογική ερώτηση; Τώρα που πήρε το ευλογημένο άνθος, θα του σαπίσει το χέρι; Άκυρος ο αφορισμός!

Κι άλλη μια απορία: Σε εννιά μήνες άραγε θα γεννήσει ο φίλος μας, ή μόνο με τον Κρίνο πιάνει; Θέλει Παρθένα να γίνει το θαύμα; Φίλη μου, λυπάμαι, αν δεν πήγαινες με εκείνους τους τοκογλύφους, θα κυοφορούσες σήμερα τον επόμενο “Σωτήρα” της Ελλάδας! Και θα λέγαμε όλοι: Θαύμα – θαύμα! Όχι υποκρισία, ρε άθεοι, θαύμα είναι. Το θαύμα της αγάπης. Του έρωτα για το χρήμα και την εξουσία. “Το πάθος για το χρήμα, σε κάνει Παύλο Τσίμα”. Μέχρι Λεβέντης μπορεί να καταντήσεις για μια καρέκλα...

Τώρα όμως δικαιώνονται λιγάκι κι εκείνοι οι Αναρχικοί που λένε πως “όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί”. Άλλωστε ο Θεός Αναρχικός είναι. Δεν είναι Αναρχικός, είναι Άναρχος; Anyway.
Μας δουλεύουν όλοι ψιλό γαζί. Άλλα πάντα μαζί δούλευαν, απλά πολλοί δεν το έχουν πάρει χαμπάρι. Και νομίζει ο ψηφοφόρος πως ο τάδε είναι “Αριστερός”. Ψάλτης, αγάπη μου, Αριστερός ψάλτης. Ψέλνει κάθε μέρα ρεφορμιστικά τροπάρια και νανουρίσματα... Αμήν! 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger