Home » , , » Εχουν όνομα αυτοί που έχουν φέρει σ' αυτό το σημείο τον απεργό Β. Δημάκη

Εχουν όνομα αυτοί που έχουν φέρει σ' αυτό το σημείο τον απεργό Β. Δημάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 | 8:58 μ.μ.

Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το ότι αυτή την στιγμή ένας άνθρωπος, ο απεργός πείνας και δίψας Βασίλης Δημάκης, οδηγείτε στον θάνατο, έχουν όνομα.
Είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής που παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο δηλώνοντας αναρμοδιότητα να παρέμβει και να λυθεί το πρόβλημα. Κάτι όμως που δεν ισχύει και γ' αυτό και τον "αδειάζουν" 23 βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος με ερώτηση που του απευθύνουν στην βουλή.

Συνυπεύθυνοι είναι και αυτοί που αποτελούν το Συμβούλιο Φυλακής. Πρόεδρος του είναι ο Επόπτης Εισαγγελέας Δημήτρης Σαββαΐδης, και μέλη του ο Διευθυντής φυλακών Κορυδαλλού Χριστόφορος Γιαννακόπουλος και η κοινωνική λειτουργός Βασιλική Φραγκαθούλα.

 Εδώ να σημειώσουμε ότι με ανάρτησή της σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης η δικηγόρος του 39χρονου απεργού Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα, αναφέρει:

Ενημερώθηκα από το ΝΚΦΚ ότι ο Β. Δημάκης υπέγραψε 3 δηλώσεις, μια ότι "δεν δέχομαι μεταφορά σε Νοσοκομείο και καμία ιατρική ενέργεια", μια ότι "δεν δέχομαι κανένα επισκεπτήριο" και μια με ευχαριστίες που δεν μου διευκρινίστηκαν. Δεν νομίζω ότι θα μου τηλεφωνήσει πια, ούτε σε μένα, ούτε σε κάποιον άλλον.


Να προσθέσουμε επίσης ότι σε κείμενο που φέρει τις υπογραφές 148 δημοσιογράφων τονίζετε:

 «Η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατη αξία. Δεν μπορεί να απαξιώνεται και να συνθλίβεται στις συμπληγάδες των αρμοδιοτήτων κυβέρνησης και δικαιοσύνης. Την ώρα που υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, που διεκδικεί το δικαίωμά του στη μόρφωση, ουδείς δικαιούται να συμπεριφέρεται ως Πόντιος Πιλάτος».

Aλέξης Τσίπρας για Ν.Ρωμανό.

Αυτά δήλωνε στις 8 Δεκέμβρη 2014 ο Αλέξης Τσίπρας. Σήμερα για τον Βασίλη Δημάκη σιωπή, επέλεξε το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Και τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με θράσος της νέας εξουσίας, σιωπούν. 

Ο επικείμενος θάνατος ενός ανθρώπου που απαίτησε το αυτονόητο, νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του να σπουδάσει όντας στη φυλακή, είναι ευθύνη αυτής της κυβέρνησης. 

Εδώ δεν χωρά η τρόϊκα, οι θεσμοί, τα προαπαιτούμενα και η ανάπτυξη της χώρας. Εδώ μιλάμε για απλό ανθρωπισμό, εκδημοκρατισμό, ανθρώπινα δικαιώματα. Κι αυτά τα φτύνει η κυβέρνηση.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger