Home » , , » Υπόθεση Τάσου Θεοφίλου: Σήμερα ο Αρειος Πάγος με την απόφαση που θα εκδώσει καλείται να δώσει μια σαφή απάντηση στο δίλημμα που τίθεται ενώπιον του: είτε θα απονείμει ορθή και ουσιαστική δικαιοσύνη, απορρίπτοντας τη σχετική αίτηση αναιρέσεως, είτε θα επικυρώσει τα έκνομα σχέδια των υπηρεσιών, στέλνοντας για άλλη μια φορά έναν αθώο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Υπόθεση Τάσου Θεοφίλου: Σήμερα ο Αρειος Πάγος με την απόφαση που θα εκδώσει καλείται να δώσει μια σαφή απάντηση στο δίλημμα που τίθεται ενώπιον του: είτε θα απονείμει ορθή και ουσιαστική δικαιοσύνη, απορρίπτοντας τη σχετική αίτηση αναιρέσεως, είτε θα επικυρώσει τα έκνομα σχέδια των υπηρεσιών, στέλνοντας για άλλη μια φορά έναν αθώο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 | 12:06 π.μ.

Της Άννυ Παπαρρούσου

Η άσκηση αναίρεσης στην απαλλακτική απόφαση για τον Τάσο Θεοφίλου από τον Αντεισαγγελέα Αγγελή που επόπτευε μέχρι πρότινος την Αντιτρομοκρατική, είναι σαφές ότι αποσκοπεί στην αναβίωση μίας σκοτεινής δικαστικής κατασκευής, που θέλει να επικυρώσει τα σκοτεινά σχέδια των υπηρεσιών για επαναφορά των μετεμφυλιακών μεθόδων, όπως είναι οι πληροφορίες από παρακολούθηση και οι  ανώνυμοι πληροφοριοδότες σε συνδυασμό με ποινικά αδικήματα κι ενισχυμένα από εκθέσεις ανάλυσης βιολογικού υλικού.

Η σκοπιμότητα της κίνησης αυτής είναι προφανής: Οι υπηρεσίες αξιώνουν από τις δικαστικές αρχές να επικυρώνουν τα διωκτικά τους σχέδια. Όταν αυτό δε συμβαίνει, πρέπει να επιστρατευτούν όλα τα μέσα για να παρακαμφθεί και εν προκειμένω εξαφανιστεί η νομολογιακή αυτή παρέκκλιση, που προς απογοήτευσή τους, λειτούργησε σύμφωνα με τις επιταγές του δικαίου και έθεσε το ζήτημα της αξιολόγησης του γενετικού υλικού στην πραγματική του βάση, δηλαδή ως αποδεικτικού στοιχείου εκτιμώμενου ελεύθερα από τα δικαστήρια της ουσίας και όχι ως αδιάψευστου στοιχείου ενοχής.

Ο Τάσος Θεοφίλου αθωώθηκε κατά πλειοψηφία από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών έπειτα από 5 χρόνια κρατικής ομηρίας. Η έδρα δεν πείσθηκε από το κατασκευασμένο κατηγορητήριο που επιχείρησε να του προσάψει η αντιτρομοκρατική με τη συνεπικουρία των εισαγγελικών αρχών αλλά και των ΜΜΕ που από την πρώτη στιγμή της σύλληψης φρόντισαν να εξυφάνουν ένα ενοχοποιητικό κλίμα τρομοκρατίας.

Στις 11/5 ο Τάσος Θεοφίλου θα βρεθεί για άλλη μια φορά αντιμέτωπος με τις δικαστικές αρχές, αυτή τη φορά ενώπιον του Αρείου Πάγου. Και παρότι το εν λόγω δικαστήριο εξετάζει αμιγώς και μόνο νομικά ζητήματα, δεν μπορεί να παραβλεφθεί η πραγματική και ουσιαστική πλευρά του ζητήματος: ότι ένας άνθρωπος διώκεται για τις ιδέες του, τη συνειδητή, ανυποχώρητη και αξιοπρεπή πολιτική στάση που τήρησε όλα αυτά τα χρόνια, υπερασπίστηκε ενώπιον των δικαστηρίων και συνέχισε και μετά την αποφυλάκισή του.

Ο Τάσος Θεοφίλου δεν τέλεσε τις πράξεις που του αποδίδονται, τις πράξεις που εντελώς αβάσιμα προσπαθεί με την επίκληση ενός εντελώς αόριστου αναιρετικού λόγου να του προσάψει η σχετική αίτηση αναιρέσεως.
Το Ε΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου με την απόφαση που θα εκδώσει καλείται να δώσει μια σαφή απάντηση στο δίλημμα που τίθεται ενώπιον του: είτε θα απονείμει ορθή και ουσιαστική δικαιοσύνη, απορρίπτοντας τη σχετική αίτηση αναιρέσεως, είτε θα επικυρώσει τα έκνομα σχέδια των υπηρεσιών, στέλνοντας για άλλη μια φορά έναν αθώο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Άννυ Παπαρρούσου
Συνήγορος Τάσου Θεοφίλου

Β.Κ: Οι φωτογραφίες δικιά μας παρέμβαση
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger