Home » , » Δεν χρειάζεται ειδική ονομασία για να έχει βλέψεις ένα κράτος εναντίον κάποιου άλλου

Δεν χρειάζεται ειδική ονομασία για να έχει βλέψεις ένα κράτος εναντίον κάποιου άλλου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 | 10:30 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

"Η Μακεδονία είναι ιστορική περιοχή της βαλκανικής χερσονήσου στη ΝΑ Ευρώπη. Τα σύγχρονα γεωγραφικά της όρια, εμβαδού 67.000 Km, τέθηκαν σε χαρτογραφική βάση τον 19ο αιώνα....
Tα κοινώς αποδεκτά όρια της νεώτερης γεωγραφικής Μακεδονίας είναι βόρεια μέχρι το όρος Σκάρδος, βορείως της πόλης των Σκοπίων, ανατολικά την οροσειρά της Ροδόπης και την κοιλάδα του Νέστου, νότια το όρος Όλυμπος και δυτικά τον ορεινό όγκο της Πίνδου...
Η Μακεδονία θεωρήθηκε «φυσική» γεωγραφική περιοχή, παρά το ότι η περιοχή δεν προσφέρεται από την άποψη της φυσικής γεωγραφίας ή της ιστορίας ως μία ενιαία γεωγραφική οντότητα. Σήμερα η περιοχή της Μακεδονίας εκτείνεται ως επί το πλείστον στην επικράτεια τριών γειτονικών κρατών: στην Ελλάδα ανήκει η μισή περίπου έκταση της περιοχής όπου κατοικεί ο μισός πληθυσμός της, στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ανήκει σχεδόν το 40% της έκτασης και στη Βουλγαρία περίπου το το 10%, στην περιοχή του Μπλαγκόεβγκραντ”.

Άρα Μακεδόνες έχουν δικαίωμα να ονομάζονται όλοι όσοι κατοικούν μέσα σε αυτά τα όρια. Όπως Ευρωπαίοι ονομάζονται όσοι κατοικούν στην Ευρώπη, Ανατολική και Δυτική, Βόρεια ή Νότια. Γιατί Μακεδονία, Θράκη (Ανατολική - Δυτική), Ήπειρος κλπ είναι γεωγραφικές τοποθεσίες. Δεν είναι ανάγκη να κατοικούνται από ένα λαό όπως πχ στη χερσόνησο της Κορέας. Που είναι λοιπόν το πρόβλημα;

Το πρόβλημα το ξεκίνησε η Ελλάδα. Κατ' αρχήν ότι και να λένε μερικοί οι Βόρειοι γείτονες της FYROM δεν έχουν σχέση με το Μεγαλέξανδρο. Ευτυχώς γι αυτούς, γιατί οι Πέρσες και οι Ιρακινοί θα έπρεπε να τους ζητήσουν αποζημίωση, όπως σωστά ζητάμε εμείς από τους Γερμανούς, αφού ο στρατός του πλιατσικολόγησε την Ασία.

Που λέτε, σήμερα, αν γίνει απογραφή στο Ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας θα βγει ότι κατοικούν Έλληνες 99% τουλάχιστο. Ήταν πάντα έτσι; Όχι, αλλά σημασία έχει το σήμερα. Στη “Βόρεια Μακεδονία” τα δυο τρίτα των κατοίκων θα πουν ότι είναι “Μακεδόνες” και το ένα τρίτο περίπου Αλβανοί. Οι Έλληνες Μακεδόνες με τους Μακεδόνες των Σκοπίων δεν έχουν σχέση μεταξύ τους. Όμως δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους πως θα ονομάζονται.

Μέχρι να διαλυθεί η Γιουγκοσλαβία δεν υπήρχε πρόβλημα. Τότε ο Μητσοτάκης και ο Σαμαράς συμφώνησαν να κάνουν αυτό που διέταξαν οι Αμερικάνοι. Να αιματοκυλήσουν τα Βαλκάνια. Να διχάσουν τον κόσμο. Τα κατάφεραν. Στο μεταξύ οι αδίστακτοι πολιτικοί μας θεώρησαν εύκολη λεία τη FYROM. Θα έκαναν τον “καμπόσο” εκ του ασφαλούς. Θα απαιτούσαν να αλλάξει το όνομα μια αδύναμη χώρα, που ποτέ δεν ήταν απειλή για μα, ώστε να μην ασχολούμαστε με το κλέψιμο του δημοσίου χρήματος.

Τι έγινε; Προσθέσαμε έναν εχθρό. Βοηθήσαμε επίσης τους φασίστες της γειτονικής χώρας. Σήμερα οι ΗΠΑ, που δεν ενδιαφέρονται ούτε για μας, ούτε για τη FYROM, απαιτούν να μπει η χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Θα μπορούσαν να τη βάλουν ως Μακεδονία σκέτο, χωρίς καμιά άλλη απαίτηση. Μια διαταγή προς την Ελλάδα έφτανε, έχουμε δεχτεί τα Μνημόνια, που είναι πλήρη απώλεια της ανεξαρτησίας μας. Άλλωστε τα περισσότερα κράτη αναγνωρίζουν τη Δημοκρατία αυτή με το όνομα Μακεδονία. Ακόμα κι εμείς Μακεδονία τη λέμε, βάζοντας υποκριτικά το πρώην Γιουγκοσλαβική μπροστά, ίσως για να θυμόμαστε την κουταμάρα μας.

Το ΚΚΕ έχει δίκιο όταν λέει πως αυτή η συμφωνία συμφέρει μόνο τις ΗΠΑ. Ούτε την Ελλάδα ούτε τη Βόρεια Μακεδονία. Οι Αμερικάνοι θα διαλύσουν το κράτος αυτό. Θα του κάνουν χειρότερα από ότι έκαναν σε μας. Θα το χρεοκοπήσουν, θα το πουλήσουν, θα δημιουργούν προβλήματα με όλους τους γείτονες του, όχι μόνο με μας.
Έτσι θα μπορούν να πλιατσικολογούν, να επεμβαίνουν και να πουλάνε τα όπλα τους. Αυτό είναι το ΝΑΤΟ.

ΥΓ Δεν χρειάζεται ειδική ονομασία για να έχει βλέψεις ένα κράτος εναντίον κάποιου άλλου. Ιμπεριαλιστές χρειάζεται και ηλίθιους μιλιταριστές (πχ η Τουρκία δεν λέγεται Αιγαίο ή Κουρδιστάν). 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger