Home » , » Χ. Βερναρδάκης: Αλλο ένα εξουσιαστικό παχύδερμο που προκαλεί.

Χ. Βερναρδάκης: Αλλο ένα εξουσιαστικό παχύδερμο που προκαλεί.

Από giorgis , Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 | 10:49 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Διαβάζεις την δήλωση του Βερναρδάκη και δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι μια τέτοια εξωφρενική παπαριά προέρχεται από το στόμα ενός ατόμου, που του έχει ανατεθεί υπουργικό πόστο.

Εντάξει ξέρουμε ότι η εξουσιαστική πρέζα δημιουργεί παρενέργειες αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ο υπουργός Επικρατείας θα έφτανε στο σημείο να προσπαθεί απροκάλυπτα να προκαλέσει κατάγματα στην νοημοσύνη μας.

Και το γράφουμε αυτό γιατί ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ανερυθρίαστα επικαλέστηκε την ηλικία του Τσίπρα για να μας προτείνει: «Να μην βάλλεται ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι 44 ετών και έχει φορτωθεί όχι μόνο τις πολεοδομικές, χωροταξικές αδυναμίες της πολιτικής προστασίας, τις αδυναμίες πυρόσβεσης, αλλά και το οικονομικό έγκλημα που έχει συντελεστεί απέναντι στη χώρα, αλλά και το έγκλημα στο κοινωνικό κράτος».

Πρώτον: Κανένας δεν χρέωσε όλα τα παραπάνω στον Τσίπρα και στην κυβέρνησή του. Οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταστροφικές πυρκαγιές είναι τεράστιες και στα σχετικά ερωτήματα αποφεύγει να απαντήσει.
Ας μας πει π.χ γιατί επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ νομιμοποίησαν (και μάλιστα με ευνοϊκούς όρους) χιλιάδες αυθαίρετα (όλοι/ες αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτό) και γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα που τα έχει πληρώσει εκατ. Ευρώ ο ελληνικός λαός και βρίσκονται στις αποθήκες και αραχνιάζουν.

Το πιο προκλητικό όμως είναι ότι θεώρησε ότι ο Τσίπρας είναι "νεαρός" και αυτό του δίνει άλλοθι στις αδυναμίες που παρουσίασε στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας, σαν πρωθυπουργός
Δεν θα κάνουμε την "ιεροσυλία" να μιλήσουμε για εμβληματικές μορφές του κομμουνιστικού και επαναστατικού κινήματος που αν και μικρότεροι ηλικιακά του Τσίπρα σημάδεψαν την ελληνική και διεθνή ιστορία (Αρης, Μπελογιάννης, Τσε κλπ). 

Αλλά είναι τόσο ανιστόρητος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει ακούσει για τους τρεις ΕΠΟΝίτες του "Κάστρου του Υμηττού" που έδωσαν την ζωή τους για τα πιστεύω τους; 
Δεν έχει ακούσει τίποτα για χιλιάδες νέα παιδιά (Νίκος Γόδας, Αλίκη Τσουκαλά, Ειρήνη Γκίνη. Λαμπρινή Καπλάνη ....) που θυσίασαν την ζωή τους, υπερασπιζόμενοι την ιδεολογία τους; 

Που δεν έκαναν βήμα πίσω από τις αρχές τους, κάτι που το πλήρωσαν με το αίμα τους και όχι με ... ένα έρπη;   
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger