Home » , » Τσατίζεται και ο θεός;

Τσατίζεται και ο θεός;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 | 12:46 π.μ.

«Μακάρι να μου ‘δινε ο Θεός ένα καθαρό σημάδι! Να ‘κανε, παράδειγμα λέω, μια μεγάλη κατάθεση επ’ ονόματί μου σε μια ελβετική τράπεζα…».

Γούντι Άλεν

Αν δεν ξέραμε πόσο σκοταδιστές είναι κάποιοι δεσποτάδες, θα το είχαμε δεδομένο ότι το κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο τους πληρώνει για να κάνουν κηρύγματα και να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο, ειδικά τώρα που που το παραμύθι με τις "ασύμμετρες συνθήκες" κατάντησε ανέκδοτο.

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι το πολιτικό σύστημα έχει τεράστιες ευθύνες διαχρονικά για τις εκατόμβες νεκρούς και τις ανυπολόγιστες καταστροφές που δημιουργούν ορισμένα καιρικά φαινόμενα, άσχετα αν βουτηγμένος στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό δεν κάνει κάτι ουσιαστικό για να απαλλαγεί από τους δυνάστες του..

Εχουν αποτέλεσμα τα παπαδίστικά κηρύγματα που μας λένε ότι "μόνο η προσευχή μας σώζει" και η πίστη μας στο Θεό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο πανάγαθος να αναλάβει την προστασία μας και να μην βιώνουμε τέτοιες τραγικές καταστάσεις; 
Για κάποιους που τρώνε μόνιμα κουτόχορτο "χριστιανικής παραγωγής" πιθανόν. Και δυστυχώς αυτοί είναι πάρα πολλοί. Οπως αρκετά είναι και οι λεγόμενες μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που θεώρησαν ότι έπρεπε να προβάλουν τον "θεόσταλτο" λόγο του δεσπότη Ιερεμία.

Τι μας λέει αυτός; Οτι ο θεός τσατίστηκε με πάρτι μας και μας κάνει μούτρα. Κι αυτός είναι ο λόγος που θρηνούμε σήμερα δεκάδες νεκρούς. Και μην ρωτήσετε εμάς αν ο θεούλης έχει τέτοιες αδυναμίες σαν κακομαθημένο παιδί. Τέτοιες απορίες στον παπά.

Κι επειδή ίσως να είναι αυθαίρετη η εκτίμησή μας να ποιο είναι το κήρυγμα του "αγίου" Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως για να μας πείτε την γνώμη σας, μήπως και εμείς έχουμε παρανοήσει τα λεγόμενα του "ποιμενάρχη":

Ἀλλά τί σημαίνει «ὀργή» Θεοῦ; Σημαίνει ὁ Θεός νά μᾶς πάρει τήν Χάρη Του. Νά ἀποστρέψει τό Πρόσωπό Του ἀπό ᾽μᾶς. Δέν ψάλλουμε τό «Μή ἀποστρέψεις τό πρόσωπόν Σου…»; Καί ἀποστρέφει, ἀγαπητοί μου, ὁ Θεός τό Πρόσωπό Του ἀπό ᾽μᾶς, γιατί, κατά βασική πατερική διδασκαλία, εἶναι ἀδύνατο γιά τόν Θεό νά ἑνωθεῖ μέ ἀκάθαρτο. Ὅταν λοιπόν τά ἔργα μας εἶναι ρυπαρά, ὁ πεντακάθαρος Θεός ἀποστρέφει τό Πρόσωπό Του ἀπό ᾽μᾶς καί μᾶς παίρνει τήν Χάρη Του.

Καί δέν ὑπάρχει χειρότερο ἀπό αὐτό, ἀδελφοί μου, τό νά μᾶς πάρει ὁ Θεός τήν Χάρη Του… Τότε μᾶς ἔρχονται ἀπανωτά ὅλα τά κακά   

Εμείς πάντως σαν υλιστές που είμαστε προτιμάμε να ακούμε στίχους του Βάρναλη παρά τέτοια "θεόπνευστα" τροπάρια, σαν το παραπάνω, 


Επιμύθιο:  «Ο κόσμος θα φτιάξει, όταν κρεμαστεί ο τελευταίος βασιλιάς με τα άντερα του τελευταίου παπά». Η φράση, ειπώθηκε σαν σύνθημα κατά την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης και λέγεται πως ανήκει στον καθολικό-άθεο ιερέα Jean Meslier.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger