Home » , » Μεταβιβάζουν στο Υπερταμείο πολιτιστικά μνημεία, με άγνωστη εν τέλει έκβαση!

Μεταβιβάζουν στο Υπερταμείο πολιτιστικά μνημεία, με άγνωστη εν τέλει έκβαση!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018 | 6:57 π.μ.

Θα μείνει κάτι απ' την κρατική περιουσία, που αυτή η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην επιχειρήσει να ξεπουλήσει; Είναι δυνατόν το κυβερνητικό πολιτικό προσωπικό να μην διστάζει να βγάζει στο σφυρί τα πολιτικά μνημεία της χώρας;

Αυτό που καταγγέλλει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων κανονικά θα έπρεπε να είναι αδιανόητο!
Να επιχειρεί δηλαδή η κυβέρνηση την "εκχώρηση της διαχείρισης όλων των μνημείων, αρχαίων και νεώτερων" στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.».

Η ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των αρχαιολόγων είναι πολύ κατατοπιστική για την κυβερνητική αυτή πρόθεση.

"Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, αν και συντελείται σε καιρό ειρήνης, μπορεί να παραλληλιστεί μόνο με τους βανδαλισμούς μνημείων και τη λεηλασία αρχαιοτήτων στα πέτρινα χρόνια της κατοχής ή τις αρπαγές αρχαιοτήτων κατά τον 19ο αιώνα. Αποτελεί ύστατο σημείο συνταγματικής εκτροπής που μάλιστα λαμβάνει χώρα την ίδια στιγμή που θα περιμέναμε συντονισμένες ενέργειες για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων και τις νόμιμες αποζημιώσεις για την καταστροφή τους σε καιρό πολέμου", αναφέρει μεταξύ άλλων και συμπληρώνει: "Κάθε απόπειρα μεταβίβασης αυτών προς διαχείριση από τρίτους μας βρίσκει αντίθετους. Αυτό αποτελεί πάγια θέση του Συλλόγου μας και γι΄ αυτό θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσον, προκειμένου να διατηρηθεί ο χαρακτήρας των αρχαιοτήτων ως δημόσιου κοινωνικού αγαθού".

"Η κίνηση αυτή είναι πρωτοφανής για τα έως σήμερα δεδομένα της διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και πρόκειται δικαιολογημένα να ξεσηκώσει θύελλες αντιδράσεων σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger