Home » , » Θα επιλέξουμε πάλι "Ψωμιάδηδες" και "Παπαγεωργίου" στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Θα επιλέξουμε πάλι "Ψωμιάδηδες" και "Παπαγεωργίου" στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 | 4:17 μ.μ.

Γράφει ο  mitsos 175

Για μια θέση υπαλλήλου, ακόμα και εποχιακού, ζητάνε ένα σωρό χαρτιά: Πτυχία, ξένες γλώσσες, προϋπηρεσία, Η/Υ, εντοπιότητα… τα γνωρίζετε.
Για θέση δημάρχου ποια είναι τα προσόντα; Λέει η παροιμία από δήμαρχος κλητήρας, εννοώντας φυσικά ότι η θέση του δημάρχου είναι πολύ καλύτερη από αυτή του κλητήρα κι αν κάποιος γίνει από δήμαρχος κλητήρας χειροτερεύει η θέση του.

Όμως για τον κλητήρα χρειάζονται ένα σωρό μόρια. Πέρα από τα βασικά προτιμούνται οι πολύτεκνοι, όσοι έχουν εμπειρία κοκ. Για το δήμαρχο; Ας σημειωθεί πως για όλες τις θέσεις στο Δημόσιο υπάρχει η υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο υποψήφιος αναφέρει, αν διώκεται ποινικά, αν έχει καταδικαστεί κλπ – κλπ.
Επίσης ότι θα δεχτεί τη θέση και δεν θα σηκωθεί να φύγει αφήνοντας εκτεθειμένη και χωρίς προσωπικό την υπηρεσία.

Αφού είμαστε τόσο τυπικοί και προσεκτικοί με τις θέσεις των απλών υπαλλήλων (άσχετα αν υπάρχει κι ο πλάγιος τρόπος του ρουσφετιού), με τους δημάρχους, μια και πλησιάζουν οι εκλογές, κι ακούγονται διάφορα ονόματα, δεν θα έπρεπε να είμαστε απείρως προσεκτικότεροι;
Όταν μάλιστα είναι ο δήμαρχος κι ο βουλευτής που λέει στον υπάλληλο τι να κάνει και όχι το αντίθετο;

«Μα τα κριτήρια ενός δημάρχου είναι διαφορετικά». Εντάξει, αλλά ποια είναι; «Καθένας ψηφίζει αυτόν που θεωρεί καλύτερο». Κι αυτόν που θα κάνει το ρουσφέτι του, να προσθέσω.
Ας μην κρυβόμαστε. Πρέπει το πρόσωπο να έχει, εντιμότητα, ικανότητα κλπ, αλλά δυστυχώς σε πολλούς υποψηφίους απουσιάζουν ακόμα και τα βασικά προσόντα.ενώ αρκετοί θεωρούν τη δημαρχία ή την νομαρχία ένα σκαλί για την περαιτέρω πολιτική τους καριέρα.
Σίγουρα όλοι οι αυτοί οι άχρηστοι εγωιστές δεν κάνουν για τίποτα. Αφήστε που κάποιοι κάνουν για τρόφιμοι φυλακών. Παρόλα αυτά, αν εξασφαλίσουν το χρίσμα από το κόμμα, ο οπαδός θα ψηφίσει με κλειστά μάτια.

Έστω όμως ότι αποφασίζουν τα κόμματα να κατεβάσουν τους καλύτερους που διαθέτουν. Φτάνει αυτό; Όχι! Γιατί πάνω από όλα ο δήμαρχος, ο πολιτικός γενικότερα, εφαρμόζει μια πολιτική. Αν η πολιτική βλάπτει, είναι άδικη, θα εφαρμόσει μια αδικία.
Θα πρέπει λοιπόν να δούμε και την πολιτική. Τι έκανε, και αν δεν υπάρχει προηγούμενη θητεία, τι κάνουν οι ομοϊδεάτες του, τι πιστεύει.

Θέλουμε δημάρχους να κάνουν λαμογιές; Ας ψηφίσουμε τους εκλεκτούς των αστικών κομμάτων. Θέλουμε παραπάνω δημοτικά τέλη; Ας το ψηφίσουμε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ
Θέλουμε απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να διαχειρίζονται το δήμο ιδιωτικές εταιρίες και φυσικά να θησαυρίζουν εις βάρος μας;
Να μην έχουμε υπηρεσίες, αλλά να πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλα μας; Ψηφίζουμε τους δεξιούς. Θέλουμε ρουσφέτι; Ψηφίζουμε το μπάρμπα και το στενό συγγενή μας. Είναι ο μόνος που ίσως δεν θα μας τάξει φούμαρα.
Σ' όλους τους άλλους θα τάξει, σ' εμάς λόγω συγγένειας μπορεί να μας βολέψει. Θέλουμε καταστροφές; Θα ψηφίσουμε άχρηστους, που όμως είναι συχνοί καλεσμένοι χαζών εκπομπών.

Αν θέλουμε κάτι καλό για την πόλη, αν θέλουμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει, αν θέλουμε να ζούμε ανθρώπινα, θα ψηφίσουμε ανθρώπους που μάχονται για τους συνανθρώπους τους.

Υ.Γ: Κι αυτό είναι μόνο η μια πλευρά της υπόθεσης. Σε πολλές περιπτώσεις η τοπική αυτοδιοίκηση είναι άντρο ρεμούλας και λαμογιών. Θυμηθήκατε τα πεπραγμένα του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργίου, ή την νομαρχιακή θητεία του Ψωμιάδη,  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger