Home » , » Oι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στην υπόθεση του Ζακ κατέθεσαν μηνύσεις σε βάρος των μπάτσους που συμμετείχαν στην δολοφονία του ακτιβιστή

Oι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στην υπόθεση του Ζακ κατέθεσαν μηνύσεις σε βάρος των μπάτσους που συμμετείχαν στην δολοφονία του ακτιβιστή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018 | 4:16 π.μ.

Τις εκτιμήσεις μας για τις πιθανές εξελίξεις μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της ΕΔΕ για τις ευθύνες των μπάτσων στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου τις έχουμε διατυπώσει.

Ανεξάρτητα, λοιπόν απ' αυτό το γεγονός μεγαλύτερη βαρύτητα δίνουμε στην ποινική δίωξη που άσκησαν οι συνήγοροι της οικογένειας του θύματος στους μπάτσους που συνέργησαν με καθοριστικό τρόπο στο να χάσει την ζωή του ο νεαρός ακτιβιστής.

Εδώ δεν παραλείπουμε να τονίσουμε ότι οι δολοφόνοι του Ζακ -με δικαστική απόφαση- δεν έμειναν ούτε μια ώρα στην φυλακή, ενώ όλο αυτό το διάστημα η μπατσάδικη "συναδελφική αλληλεγγύη", εκδηλώθηκε με όλους τους τρόπους.

Το ότι δηλαδή οι συνήγοροι της οικογένειας του θύματος κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον όσων συνέβαλαν στην δολοφονία του Ζακ, δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση και δημιουργεί εμπόδια σε όσους θα προσδοκούσαν ότι θα μπορούσε να υπάρξει η αντίληψη ότι "οι αστυνομικοί έδρασαν στα πλαίσια των καθηκόντων τους" και να την βγάλουν "λάδι" οι εγκληματίες μπάτσοι.

Η ανακοίνωση που έδωσαν στην δημοσιότητα οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου αναφέρει:

Κατά των εμπλεκομένων στο θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου αστυνομικών και του διασώστη του ΕΚΑΒ κατατέθηκε από την πολιτική αγωγή μήνυση για τα αδικήματα που διέπραξαν.

Οι μεν τέσσερις πρώτοι αστυνομικοί μηνύονται ως άμεσοι αυτουργοί της ανθρωποκτονίας που είχε ως θύμα το Ζαχαρία Κωστόπουλο, οι δε πέντε λοιποί ως απλοί συνεργοί στο αυτό αδίκημα. Οι τέσσερις πρώτοι μηνύονται επίσης και για τέλεση βασανιστηρίων κατά του θύματος.

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ μηνύεται για κακουργηματική έκθεση.
Η μήνυση αποτυπώνει τη βούληση της οικογένειας του θανόντος να αποδοθούν ορθά οι ποινικές κατηγορίες και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι για τα αδικήματα που διέπραξαν.

Η εξέλιξη της ΕΔΕ προς την κατεύθυνση της επιβολής των ανώτατων πειθαρχικών ποινών στους ελεγχόμενους, συνάδει προς τη σοβαρότητα της υπόθεσης και την ανάγκη πλήρους διερεύνησης της.

Αθήνα, 28/12/2018

Οι Πληρεξούσιες δικηγόροι πολιτικής αγωγής

Αννα Παπαρρούσου

Χρύσα Πετσιμέρη

Κλειώ Παπαπαντολέων
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger