Home » , » «Όσες κι αν χτίζουν φυλακές…: Άντζελα Ντέιβις ο Μαύρος Άγγελος της Ελευθερίας». Σαν σήμερα το 1971 βρίσκεται κατηγορούμενη με αστυνομική σκευωρία να της αποδίδει συμμετοχή σε φόνο, απαγωγή και συνωμοσία.

«Όσες κι αν χτίζουν φυλακές…: Άντζελα Ντέιβις ο Μαύρος Άγγελος της Ελευθερίας». Σαν σήμερα το 1971 βρίσκεται κατηγορούμενη με αστυνομική σκευωρία να της αποδίδει συμμετοχή σε φόνο, απαγωγή και συνωμοσία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 | 11:22 π.μ.

Σαν σήμερα το 1971  η μαύρη κομμουνίστρια και στέλεχος του Κ.Κ ΗΠΑ  Άντζελα Ντέιβις, θα οδηγηθεί σε δικαστήριο της Καλιφόρνιας αντιμετωπίζοντας μια πολιτική σκευωρία που όμως θα καταρρεύσει παταγωδώς στην ακροαματική διαδικασία και η «επικίνδυνη τρομοκράτισσα Άντζελα Ντέιβις», όπως είχε χαρακτηριστεί απ’ τις αμερικανικές εφημερίδες, θα αφεθεί ελεύθερη. Συγκεκριμένα είχαν αποδοθεί στην συντρόφισσα οι κατηγορίες για συμμετοχή σε φόνο, απαγωγή και συνωμοσία.

Στην παρούσα συγκυρία έχει ενδιαφέρον να παρουσιάσουμε εν συντομία κάποια στοιχεία για τη ζωή και το έργο της Άντζελα Ντέιβις, Αφροαμερικανίδας πολιτικής ακτιβίστριας, ακαδημαϊκού και μέλους του Αμερικανικού κομμουνιστικού κόμματος επικαλούμενοι απόσπασμα κειμένου που είχε γράψει στην ιστοσελίδα μας το 2013 η συντρόφισσα Π.Γ. 

Η Άντζελα Υβόν Ντέιβις γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1944 στο Μπίρμινγχαμ της Αλαμπάμα. Μεγάλωσε σε συνθήκες απαρτχάιντ και καταπίεσης σε μια εποχή (δεκαετίες του ’40 και του ’50) που τα σπίτια της «μαύρης» μεσαίας τάξης γίνονταν καθημερινά στόχος πυρπόλησης από λευκούς ρατσιστές.
Σπούδασε στο Μπράνταις όπου στο πρώτο έτος ήταν μία από τους τρεις μαύρους φοιτητές που είχε το πανεπιστήμιο. Εκεί γνωρίστηκε με τον Χέρμπερτ Μαρκούζε, ο οποίος είχε περιγράψει την Ντέιβις  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger