Home » , » Αιματοκύλισμα στην πόλη Τόρανς της Καλιφόρνια - Στις ΗΠΑ σήμερα ο αριθμός των καταστημάτων που πωλούν όπλα είναι μεγαλύτερος αυτού των supermarkets!

Αιματοκύλισμα στην πόλη Τόρανς της Καλιφόρνια - Στις ΗΠΑ σήμερα ο αριθμός των καταστημάτων που πωλούν όπλα είναι μεγαλύτερος αυτού των supermarkets!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 | 12:09 μ.μ.

Τέλη του Μάρτη 2018  ένας σαλταρισμένος ρατσιστής, μέλος ακροδεξιών οργανώσεων, στις ΗΠΑ σκόρπισε τον θάνατο σε Λύκειο της Φλόριντα, σκοτώνοντας 17 μαθητές. Ηταν τότε που  πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία της Αμερικής, με την συμμετοχή πάνω από ενός εκατομμυρίου διαδηλωτών, ενάντια στην οπλοκατοχή.

Αποτέλεσμα κανένα. Η Εθνική Ένωση Όπλων (NRA που προκύπτει από το National Rifle Association) είναι ένα πανίσχυρο λόμπυ. Τα χρήματα που διαχειρίζεται ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια και η πολιτική παρέμβαση που έχει είναι τεράστια. Δεν είναι απλώς ότι η  NRA είναι ο βασικός χρηματοδότης του Ρεμπουπλικανικού κόμματος, του Ντόναλντ Τραμπ που ελέγχει σήμερα το Κογκρέσο, είναι ότι έχει και την δυνατότητα να επιβάλλει και τις επιθυμίες της σε μια σειρά κυβερνήτες πολιτειών των ΗΠΑ.

Ετσι, λοιπόν φτάσαμε και στο σημερινό περιστατικό που συνέβη στην αίθουσα μπόουλινγκ "Gable House Bowl" στην πόλη Τόρανς της Καλιφόρνια. Οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα είναι ελάχιστες και περιορίζονται στο τουϊτάρισμα του αστυνομικού τμήματος του Τόρανς το οποίο αναφέρει πως «υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς με πολλά θύματα» στo Gable House Bowl και καλεί τους πολίτες «να αποφύγουν την περιοχή». Πριν λίγο ανέβηκε στο διαδίκτυο και βίντεο με το περιστατικό.

Για μας το βασικό της υπόθεσης είναι να εντοπιστεί ο λόγος γιατί τα σχετικά περιστατικά είναι τόσο συχνά στην Αμερική. Γιατί στις ΗΠΑ σήμερα ο αριθμός των καταστημάτων που πωλούν όπλα είναι μεγαλύτερος αυτού των supermarkets! Και σ' αυτό ακριβώς επικεντρωνόμαστε σ' αυτή μας την ανάρτηση που έγινε με αφορμή περασμένο σχετικό αιματοκύλισμα που έγινε στην Αμερική.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger