Home » , » 6 χρόνια από τότε που οι ναζιστές Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος δολοφονούν τονΣαχζάτ Λουκμάν

6 χρόνια από τότε που οι ναζιστές Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος δολοφονούν τονΣαχζάτ Λουκμάν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 | 1:36 μ.μ.

Συμπληρώνονται έξη χρόνια από το πρωινό της 17ης Γενάρη του 2013 όταν ο 27χρονος εργάτης μετανάστης από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν, ξεκίνησε από το Περιστέρι για να πάει στην δουλειά του, στην λαϊκή, στα Πετράλωνα, όπου δούλευε, για να πέσει θύμα ναζί δολοφόνων.

Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ο Λουκμάν, έχοντας αφήσει στην πατρίδα του οχτώ αδελφές, ένα αδελφό και τους ηλικιωμένους γονείς του, προσδοκούσε ότι για άλλη μια μέρα χύνοντας τον ιδρώτα του, θα μπορούσε να αποκτήσει ένα πενιχρό μεροκάματο και να βοηθήσει την οικογένεια του. 

Κάποιοι δολοφόνοι χρυσαυγίτες όμως, ο Διονύσης Λιακόπουλος και ο Χρήστος Στεργιόπουλος είχαν άλλα σχέδια. Να του χύσουν το αίμα και να του κόψουν το νήμα της ζωής του.
Ετσι, απλώς γιατί ήταν μετανάστης. («Καλά δεν του κάναμε; Είναι αλλοδαπός, έρχονται στη χώρα μας και μας κάνουν κακό». ήταν τα πρώτα λόγια τους μετά την σύλληψη).

Δολοφόνησαν τον Λουκμάν με εφτά μαχαιριές σε στήθος και πλάτη. Πιστεύοντας, οι ναζί, ότι είχαν κάνει το "κομματικό και πατριωτικό καθήκον" τους, αποχώρησαν από το σημείο του εγκλήματος έχοντας ακόμη μαζί τους το ματωμένο μαχαίρι, αισθανόμενοι προφανώς ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συλληφθούν.
Περίοικοι όμως που είχαν παρακολουθήσει την εν ψυχρώ δολοφονία είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία και οι δυο δολοφόνοι συνελήφθησαν.

Το πρωτόδικο δικαστήριο που έγινε τον Απρίλη του 2014, δεν έκανε δεκτό κανέναν ισχυρισμό των κατηγορουμένων, οι οποίοι επικαλέστηκαν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με το ναζιστικό μόρφωμα –αν και στα σπίτια τους είχε βρεθεί έντυπο υλικό της Χ.Α- και δεν είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η δολοφονία είχε ρατσιστικό κίνητρο, και δεν του απέδωσε κανένα ελαφρυντικό στους δολοφόνους. 
Ομόφωνα τους επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος.

Μετά το τέλος της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: "Το αίτημα της οικογένειας Λουκμάν για δικαιοσύνη εξακολουθεί να είναι ενεργό. Ζητάμε την καταδίκη όχι μόνο των φυσικών, αλλά και των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Λουκμάν. Οι εκπαιδευτές των ταγμάτων εφόδου, οι Κασιδιάρηδες και οι Παναγιώταροι, δεν μπορούν να υποδύονται τους γραβατοφορεμένους πολιτικούς που ζητάνε την ψήφο μας. Μετά και τη σημερινή απόφαση, αποδεικνύεται ότι η θέση τους είναι στη φυλακή".

Η δεύτερη δίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων βρίσκεται σε εξέλιξη.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger