Home » , » Ο σεξισμός είναι ο χειρότερος φασισμός

Ο σεξισμός είναι ο χειρότερος φασισμός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 | 12:59 μ.μ.

Γράφει ο mitsos 175

Το τραγούδι του Μενούση το γνωρίζουμε. Την εποχή της Τουρκοκρατίας τρεις άντρες διασκεδάζουν, ενώ βέβαια οι γυναίκες τους είναι στο σπίτι - φυλακή. Τι θα συζητήσουν όμως Έλληνες και Τούρκοι, για να μην τσακωθούν;
Σίγουρα όχι πολιτική, ή δουλειές, ούτε για ποδόσφαιρο, που δεν έχει τελειοποιηθεί. Συζητάν λοιπόν για γυναίκες.

Κατά κακή τύχη της συζύγου του Μενούση, αναφέρεται το όνομα της στο τραπέζι. Ο άντρας - αφέντης δεν ζηλεύει, όπως πιστεύουν πολλοί. Τη σκοτώνει μόνο και μόνο επειδή συζητήθηκε το όνομα της!
Η γυναίκα του απλά έπλυνε το μαντίλι ενός φίλου του!
Ο ίδιος ο Ρεσούλ Αγάς είπε μόνο πως ήταν όμορφη. Αυτό όμως έφτανε για να γίνει η σφαγή, που το τραγούδι την αποδίδει στο ποτό.
Δεν ήταν το ποτό. Ήταν η αντίληψη ότι "το κτήμα του ανδρός", όπως θεωρούνταν η γυναίκα, δεν έπρεπε καν να μιλά σε οποιονδήποτε άλλο χωρίς την έγκριση του συζύγου!

Αν νομίζετε, πως αυτά γίνονταν παλιά, σας λέω, πως μου έχουν πει ιστορίες άνθρωποι που έφυγαν για τις πόλεις ή το εξωτερικό, επειδή δεν άντεχαν κάποιες αυστηρότατες παραδόσεις, που έκαναν τη ζωή τους σκέτη Κόλαση. Βέβαια έφυγαν κυρίως για να βρουν δουλειά, αλλά βάρυνε πολύ στις αποφάσεις τους και η καταπίεση, τα υπερβολικά αυστηρά ήθη, στην ουσία η υποκρισία, που επικρατούσε σε κάποια χωριά.

Τον 21ο αιώνα τέρας σφάζει την κόρη του, επειδή αγάπησε κάποιον νέο, τον οποίο δεν ενέκρινε ο πάτερ - φαμίλιας. Να το πάλι το ποτό. Ε κόψτε το! Άμα σας κάνει εγκληματίες μην πίνετε. Αλλά αυτό είναι επιφανειακό.

Η πατριαρχική αντίληψη είναι ριζωμένη βαθιά μέσα στην κοινωνία. Και στους άντρες και στις γυναίκες. Κάποιοι την έχουν δει προστάτες, αφεντικά, κυνηγοί και δεν συμμαζεύονται. Δείχνουν πως είναι άντρες, ξεσπώντας στις γυναίκες τις οποίες θεωρούν αδύναμες. Είναι λοιπόν θρασύδειλοι.

Ορισμένες γυναίκες έχουν υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου, που μένουν και υπομένουν τα πάνδεινα. Από ύβρεις μέχρι βιασμούς. Και πολύ ξύλο. Που, αν ρωτήσεις αυτά τα σοβινιστικά θρασύδειλα παλιοτόμαρα, τα οποία ξυλοκοπούν συζύγους και παιδιά, θα σου πουν "καταδικάζουμε τη βία"!

Πως είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα να ξεπερνάμε σε αγριότητα το Μενούση;!
Σύντροφοι, ο κόσμος δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ όσο αφήσουμε το μισό πληθυσμό της γης, να επιβάλλεται στον άλλο μισό. Αν δεν γίνει πράξη η πλήρη ισότητα ανδρών και γυναικών. Ο φασισμός έχει πολλές μορφές.

Ο Μενούσης δεν ήταν ρατσιστής με τη στενή έννοια. Ο φίλος του ήταν Τούρκος Μουσουλμάνος. Αν κι ο ίδιος ήταν Χριστιανός, τη γυναίκα του την έσφαξε! "Αγαπάτε αλλήλους" ρε!

Ο άλλος προχθές έσφαξε την κόρη του, μάλιστα την έθαψε, γιατί δεν τον υπάκουσε, ώστε να χωρίσει τον αγαπημένο της. Δεν του άρεσε γιατί ήταν Αφγανός. Που μάλλον ο Αφγανός έφυγε για να γλυτώσει από τους Ταλιμπάν, αλλά για κακή του τύχη βρήκε το χειρότερο από δαύτους στην Κέρκυρα!

Ο σεξισμός είναι ο χειρότερος φασισμός. Είναι ο φασίστας μέσα στο σπίτι. Είναι η επιτομή της ανισότητας, της εκμετάλλευσης. Χρειάζεται λοιπόν να καταδικάζονται άμεσα όλες οι σεξιστικές συμπεριφορές. Χωρίς δικαιολογίες.

Κυρίες μου, το ξαναλέω: Αρχίστε τις φάπες. Τσακίστε το χέρι που σας χτυπά, ξεριζώστε τη γλώσσα που σας προσβάλει. Κόψτε το πουλί, που χωρίς τη θέληση σας εισβάλει μέσα σας. Αλλιώς είμαστε χαμένοι όλοι, άντρες γυναίκες. Η καταπίεση και η ανισότητα θα μας ταλανίζουν αιώνια. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger