Home » , » Ντελιβεράδες: Δεν σκύβουμε κεφάλι στην βία και στις απειλές - Πορεία ενάντια στην εργoδοτική τρομοκρατία

Ντελιβεράδες: Δεν σκύβουμε κεφάλι στην βία και στις απειλές - Πορεία ενάντια στην εργoδοτική τρομοκρατία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 | 3:40 μ.μ.


Είχαμε αναφερθεί αναλυτικά στο περιστατικό κατά το οποίο ένας τραμπούκος ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου-εστιατορίου στο Περιστέρι, μαζί με ένα μπράβο, έστησαν παγίδα, εγκλώβισαν και ξυλοκόπησαν  άγρια έναν ντελιβερά, στέλνοντας τον στο νοσοκομείο. 

Ο λόγος ήταν γιατί ο εργαζόμενος και παρά τις πιέσεις από τον πρώην εργοδότη του, αρνήθηκε να αποσύρει τις καταγγελίες,που είχε κάνει σε βάρος του, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα του.

Προφανώς και μια τέτοια τραμπούκικη συμπεριφορά δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη και έτσι την Παρασκευή 18/1, η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων οργανώνει στις 7 το απόγευμα πορεία στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Περιστέρι.

Αντί για οποιοδήποτε περαιτέρω σχολιασμό, παραθέτουμε ένα απόσπασμα από περασμένη ανακοίνωση της ίδιας ταξικής συλλογικότητας που είχε κυκλοφορήσει πριν λίγο καιρό, όταν ένα 20χρονο παιδί, απ' το Πακιστάν ο Mehmood Rehman σκοτώθηκε καθώς δούλευε ανασφάλιστος για να αποκτήσει ένα μεροκάματο του τρόμου, στο σουβλατζίδικο bellissimo στον Κολωνό.

Η υποτίμηση της εξωτερικής εργασίας οποιασδήποτε μορφής είναι υπεύθυνη για τα εργατικά ατυχήματα. Γιατί υποτίμηση σημαίνει εντατικοποίηση της εργασίας, κανένα μέτρο προφύλαξης, καθεστώς πλήρους εκμετάλλευσης, κανένας κανόνας ή δικαίωμα στη μορφή και στον τρόπο της εξωτερικής εργασίας από τον εργάτη. 

Δούλεψε και σκάσε, δούλεψε με καύσωνα, δούλεψε με καταιγίδα, δούλεψε φορτωμένος σαν γαϊδούρι και αν διαμαρτυρηθείς, να εκεί έξω χιλιάδες ζητάνε μια δουλειά. Αν η εξωτερική εργασία αναγνωριζόταν ως συγκεκριμένη ειδικότητα, αν τα αφεντικά ήταν υποχρεωμένα να κολλάνε ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά, αν υπήρχαν συγκεκριμένα δικαιώματα, τότε το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα γινόταν η εργασία θα περιόριζε κατά πολύ τα εργατικά ατυχήματα. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

11 Ιανουαρίου 2019 στις 6:41 π.μ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ !!!

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου με φίλο του ξυλοκόπησαν μετανάστη –εργάτη επειδή κατάγγειλε το αφεντικό του και διεκδίκησε τα εργασιακά του δικαιώματα.

Το σουβλατζίδικο που βρίσκεται στην Αιμ. Βεάκη είναι ένα από τα πολλά κάτεργα που οι εργαζόμενοι στο Περιστέρι πωλούν την εργατική τους δύναμη, με φτηνά μεροκάματα, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση….

Οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούν στα σωματεία τους, να δημιουργήσουν εργατικές συλλογικότητες ενάντια στα αφεντικά, την συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Παλεύοντας για ένα εργατικό κίνημα ανεξάρτητο από αφεντικά και κράτος, συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Οργανωνόμαστε στους εργασιακούς χώρους με συναδελφικούς δεσμούς απέναντι στις καπιταλιστικές επιταγές.

Υπερασπιζόμαστε κάθε εργαζόμενο που αντιστέκεται στην μνημονιακή λαίλαπα και στην καπιταλιστική βαρβαρότητα

Απαιτούμε από την δημοτική αρχή να κλείσει την επιχείρηση

Να δικαιωθεί ο μετανάστης – εργάτης

Πάνω από όλα τα εργατικά συμφέροντα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger