Home » , » Τι έλεγε ο Φλωράκης.

Τι έλεγε ο Φλωράκης.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 | 8:02 μ.μ.

 Γράφει ο mitsos175

Αχ βρε Χαρίλαε. Σε κυνηγούσαν ζωντανό, τώρα σε κυνηγάνε και... πεθαμένο!

Τι έλεγε ο Φλωράκης, όταν ζούσε, για τους Σλαβομακεδόνες.

Να παίξουμε κι εμείς; Τι έλεγαν οι υπόλοιποι; Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ... Και κυρίως τι έκαναν; Είχαν απ' την αρχή ως το τέλος την ίδια θέση; Μήπως ήταν υποκριτές; Λιγάκι, "μια ολιά" που λένε στην Κρήτη. Ίσως και περισσότερο.

Ο Φλωράκης έζησε ως το 2005. Άρα για να μιλήσουμε θα πρέπει να δούμε τι συνθήκες επικρατούσαν όταν τα έλεγε. Εκτός αν κάποιοι τον θεωρούν προφήτη κι ότι μίλαγε τότε για το σήμερα. Και κάποια λόγια μπορεί όντως να είναι διαχρονικά. Πχ "λαγός τη φτέρη έτρωγε κακό της κεφαλής του", που δεν είναι του Φλωράκη, αλλά που ισχύει πάντα για όλους τους λαγούς και τις φτέρες. Ή το "δεν προκάναμε".

1992: Ο Μητσοτάκης βρίσκει επιτέλους εχθρό στα μέτρα μας. Με το Σαμαρά διαλύει τη Γιουγκοσλαβία και μας λέει η Μακεδονία είναι Ελληνική. Μετά βέβαια μας είπε "ξεχάστε το" ή κάπως έτσι. Ο Παπανδρέου, βλέπει τα χαρτιά του Αποστάτη και φωνάζει "ρέστα"! Δεν αναγνωρίζουμε κλπ - κλπ, άσχετα αν επί ΠΑΣΟΚ 100 και πλέον κράτη λένε το κράτος "Μακεδονία", καθώς βαριούνται να προφέρουν το "σιδηρόδρομο" που έβαλαν μπροστά οι πολιτικοί μας.

Ο Φλωράκης λέει λοιπόν "Εμείς ως χώρα στηρίξαμε την όλη υπόθεση να απαλείψουν το όνομα Μακεδονία. Κι εγώ ρωτάω: αυτό είναι το πρόβλημα; Πέστε ότι συμφωνούσαμε και άλλαζε το όνομα. Οι δυνάμεις εκείνες που είναι υπαρκτές στα Σκόπια και διεκδικούν την ελληνική Μακεδονία, θα σταματήσουν επειδή άλλαξε η ονομασία να τη διεκδικούν; Δε θα σταματήσουν".
Σωστά, είπαμε, ο ιμπεριαλισμός δεν έχει σχέση με ονόματα.

"Δε θα μας έφτανε μια διακήρυξη ειδική μ' όλες τις βαλκανικές χώρες ότι κανείς δε διεκδικεί τίποτα"; Α γεια σου! Αυτό λέμε και τώρα. Με τις Βαλκανικές χώρες. Το υπογραμμίζω. Οι ΗΠΑ είναι στα Βαλκάνια; Καλά άστο, αυτοί χώνονται παντού. Πάντως ως τώρα είχε ίδια θέση με ότι λέει το ΚΚΕ σήμερα.

"Υποστηρίζουμε ότι οι Σλαβομακεδόνες που υπάρχουν στην Ελλάδα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Να έχουν το δικαίωμα να μιλούν και να καλλιεργούν τη γλώσσα τους, τις παραδόσεις τους, τον πολιτισμό τους, τους χορούς και τα τραγούδια τους". Βασικά όλοι πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Το λέει το ΚΚΕ, αγάπη μου. Και σήμερα.

Δεν μας είπε ο Χαρίλαος, ούτε αυτοί που τον επικαλούνται, πόσοι είναι σήμερα στη Μακεδονία αυτοί που φοβόμαστε τόσο ώστε δεν λέμε καν το όνομα τους. Δείτε τα στατιστικά όταν έκαναν απογραφή. "Απογραφή Πληθυσμού 2011. Μόνιμος Πληθυσμός κατά υπηκοότητα, φύλο και οικογενειακή κατάσταση. Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 1534".
Ολοφάνερα "κινδυνεύουμε"! Που είναι; "ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ (Έδρα: Θεσσαλονίκη,η)" ΠΓΔΜ: 27!!! "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Έδρα: Θεσσαλονίκη,η) 743". Ποσοστό 0,04% σε σύνολο 1.882.108. Έλληνες 93,8%. Αφρικανοί 0,09%. Στη Δυτική Μακεδονία είναι 84...  .

"Μέγας κίνδυνος" λέμε. Γι αυτό ο Κουτσούμπας τα λέει αυτά σύντροφοι, έχει διαβάσει τα στοιχεία. Τα ίδια έλεγε κι ο Χαρίλαος, αλλά ορισμένοι βλέπουν αυτά που θέλουν. Το πως έφτασαν στην ουσιαστική εξαφάνιση, είναι άλλη ιστορία. Στην διπλωματία όμως βλέπουμε τι συμβαίνει σήμερα, αλλιώς θα είχαμε διαπραγμάτευση με τους... Ρωμαίους!

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να ξεροβήχουμε για να μην παρεξηγηθούν οι αστοί. Να τα λέμε πιο "χύμα..." Προδότες θα μας πουν έτσι κι αλλιώς...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger