Home » , » Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο Βουκεφάλας του Περισσού

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο Βουκεφάλας του Περισσού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 | 2:38 π.μ.

Πηγή: Ι.Σ. Καριώτης - Documento

Tα παιδιά της KNE της δεκαετίας του ’80, που ’λεγαν στη ζωή το μέγα «ναι», ένα ταράκουλο θα το έπαθαν με το «όχι» του Δημήτρη Κουτσουμπά στη συμφωνία των Πρεσπών.
Με τον «Ριζοσπάστη» του, που τη μέρα του εθνικιστικού συλλαλητηρίου με καπέλο νεοναζί, έκρινε σκόπιμο να κυκλοφορήσει με πρώτη σελίδα αφίσα: «ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΖΑΕΦ».
Με τη μανία, τους χαρακτηρισμούς, τις βαριές κουβέντες με τις οποίες ο γραμματέας του ΚΚΕ στόλισε τον Αλέξη Τσίπρα, για μια συμφωνία η οποία εν πάση περιπτώσει έβαλε τέλος σε μια διένεξη δεκαετιών. Και άνοιξε, όπως κι αν το δει κανείς, δρόμο ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας με τους γείτονες, τους οποίους οι Ελληνες υπερπατριώτες κοιτάζουν εδώ και δεκαετίες με μισό μάτι.

Ποια μύγα τον τσίμπησε για να ξεχάσει την παραδοσιακή πολιτική ευγένεια του ΚΚΕ και να ξεπέσει σε μια προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί;
Να ψηφίσει υπερήφανο «όχι» μαζί με τη Δεξιά, τους Βορίδηδες και τους νεοναζί; Να οργανώσει συλλαλητήρια και να κρεμάει δίγλωσσα πανό στην Ακρόπολη;
Οταν το ΚΚΕ ξέρει -και ο Δημήτρης Κουτσούμπας όφειλε να ξέρει- τι τράβηξαν οι Σλαβομακεδόνες στην ελληνική επικράτεια. Τι και ποιοι κρύβονταν πάντα πίσω από την εχθρότητα για τη Βόρεια Μακεδονία. Πόσους ασκούς του Αιόλου άνοιξε κάποτε και μόνο το γεγονός ότι στον Δημοκρατικό Στρατό συμμετείχαν χιλιάδες Σλαβομακεδόνες. Ποια ήταν και γιατί εκτελέστη-ε η εμβληματική κομμουνίστρια Ειρήνη Γκίνη. Ή Μίρκα Γκίνοβα.

Οποια κι αν είναι -κι όσο παχιά κι αν είναι- η μύγα, δεν κρύβεται το ολίσθημα του γραμματέα.
Ας επιχειρεί να το δικαιολογήσει με την επικείμενη ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Με τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για την περιοχή. Με τον αλυτρωτισμό των γειτόνων, τον οποίο ανακάλυψε ανάμεσα στις γραμμές της συμφωνίας, όπως ακριβώς και ο Μητσοτάκης, ο Αδωνης και ο Μιχαλολιάκος.
Για να προτείνει τελικώς τι; Τη φιλία των δυο λαών! Να μην τους επιτρέψουμε να υπάρχουν, να έχουν όνομα, να έχουν το εθνικό τους αφήγημα, να συνάψουν τις συμμαχίες που θέλουν, να ενταχθούν στην Ευρώπη αν το θέλουν, να ακουμπούν στην Ελλάδα για να αποφύγουν άλλου είδους «επαφές» και πιέσεις, να απαλλαγούν από το βάρος μιας διένεξης που πληρώνουν πανάκριβα.
Αλλά, κατά τα άλλα, διεκδικούμε τη φιλία τους.

Αυτό, η φιλία των λαών, είναι το φύλλο συκής στη μύγα του Κουτσούμπα. Και όσες επαναστατικές ασυναρτησίες κι αν ξεστομίζει, όσους χαρακτηρισμούς κι αν εξαπολύει, αυτό που διέπραξε με τις Πρέσπες θα τον κυνηγάει. Θα μνημονεύεται ως Βουκεφάλας του Περισσού, όποιο μαρξιστικό, λενινιστικό ή γενικώς επαναστατικό καπέλο κι αν φορέσει.

Διαβάστε ακόμα: Η αλλαγή πλεύσης του ΚΚΕ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

27 Ιανουαρίου 2019 στις 10:41 π.μ.

είναι γεγονός πως οι θεσεις της 3το/διεθνιστικής κυβέρνησης μας ειναι στα πλαίσια του προλεταριακού διεθνισμού που μπορει να φτασει μεχρι και την δικτατορία του προλεταριατου..
Οποιος αμφισβητεί αυτο ειναι τουλάχιστον κακοπροαίρετος,εχθρός του λαου και της επανάστασης (με μεταρρυθμίσεις)

27 Ιανουαρίου 2019 στις 12:10 μ.μ.

Βαθύ ροζ τα ευρώ είναι πολλά Γιωργάκη.Η καλύτερη λύση ειναι να το κατεβάσεις.Να τελειώνουμε με τους Συριζοφιλους

27 Ιανουαρίου 2019 στις 1:38 μ.μ.

Ωραία επιχειρηματολογία του Κρατερού, απο το γραφείο τύπου του Τσίπρα. Οι άνθρωποι δεν εχουν τον Θεό τους...

28 Ιανουαρίου 2019 στις 4:30 μ.μ.

Έλεος !!!!!!!! αναπαραγωγή μιας αθλιότητας από το DOCUMENTO ! Ντροπή ρε σεις ! εντάξει η κριτική έχει όρια. Το τερματίσατε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger