Home » , » Ε, όχι να μας παραδίδει "ιστορικά μαθήματα" και ο Θ. Καρτερός!

Ε, όχι να μας παραδίδει "ιστορικά μαθήματα" και ο Θ. Καρτερός!

Από giorgis , Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 | 6:28 μ.μ.


Του Γ.Γ.

Τις αντιρρήσεις μου για τις σημερινές ιστορικές αλχημείες του ΚΚΕ για το Μακεδονικό τις έχω διατυπώσει σε περασμένη ανάρτησή.

Από κει και πέρα όμως είναι απίστευτη πρόκληση ο "παλιός κομμουνιστής, και σήμερα μάχιμος αριστερός", -σύμφωνα με την "Αυγή"-, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, να επικαλείται την στάση που κράτησε στο στρατοδικείο και στο εκτελεστικό απόσπασμα η αντάρτισσα κομμουνίστρια δασκάλα Μίρκα Γκίνοβα, για να κάνει κριτική στους πρώην συντρόφους του.

Σε ένα κείμενο του, λοιπόν, που τιτλοφορεί "Ευτυχώς αυτή σκοτώθηκε νωρίς", ο πρώην διευθυντής του "Ριζοσπάστη" (αρχισυντάκτης παρουσιαζόταν με διευθυντή τον Γ. Φαράκο, αλλά ουσιαστικά αυτός διεύθυνε την εφημερίδα), αποδίδει στο ΚΚΕ ότι πάει "Χέρι-χέρι με τους εθνικιστές, δηλώνοντας στον σημερινό «εθνικό συναγερμό»".

Στον Θ. Καρτερό ας απαντήσει το ΚΚΕ στα όσα του αποδίδει.
Δεν μπορεί ή μάλλον δεν θα έπρεπε, να είχε το θράσος, αυτό το Συριζαίικο στέλεχος να επικαλείται μια κομμουνίστρια ηρωίδα, που πραγματικά αγωνίστηκε για τον σοσιαλισμό, για να αιτιολογήσει τις απόψεις του, όταν ο ίδιος δεν είναι τίποτε άλλο παρά γρανάζι επιβολής μιας βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Και μπορεί κάποτε η "μεγαλοδύναμη" να έκανε δεκτή την «παράκληση» που της είχε απευθύνει ο Θ. Καρτερός να μην γίνει σκόνη και θρύψαλα το κόμμα του, ώστε "να σηκώσουν στις πλάτες τους το δικό τους αναγκαίο Μνημόνιο, να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση και να αποφύγουν τον ψυχίατρο", όμως σήμερα οι θαμώνες των επουράνιων φαίνεται ότι έχουν με άλλα ζητήματα να ασχοληθούν. Και η πολιτική τύχη του ίδιου και του κόμματός του είναι προδιαγραμμένη.
(Πρόβλημα είναι που η "ταξική φώτιση" στις μάζες είναι ανύπαρκτη, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).   

Οπως γράφαμε και σε περασμένο κείμενο μας εμας ο Θ. Καρτερός μας θυμίζει έναν δικηγόρο πρώην μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος μετά την ήττα στον εμφύλιο πέρασε με το μέρος του ταξικού εχθρού, εκδίδοντας το εφημεριδάκι «ΑΝΑΝΗΨΑΣ», συκοφαντώντας πρώην συντρόφους του, θέτοντας τις υπηρεσίες στην διάθεση του ταξικού κράτους.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger