Home » , » ΜΕΣΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ: Ιησούς ο Τυανεύς ή Απολλώνιος ο Ναζωραίος

ΜΕΣΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ: Ιησούς ο Τυανεύς ή Απολλώνιος ο Ναζωραίος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 27 Απριλίου 2019 | 1:53 π.μ.

Δύο «θεϊκά» πρόσωπα, εκ των οποίων το ένα έγινε ιδρυτής της πιο επιδραστικής θρησκείας στον κόσμο της Δύσης και το άλλο έγινε πρίγκιπας στην επικράτεια των αφανών.

Της Candida Moss, Καθηγήτριας Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ

Ο αρχαίος κόσμος ήταν το σπίτι, για μια σύντομη περίοδο, ενός αξιοπρόσεκτου θεϊκού προσώπου. Προτού ακόμη γεννηθεί ήταν προφανές πως δεν επρόκειτο για συνηθισμένο άνθρωπο. Πριν από τη γέννησή του μια ουράνια μορφή εμφανίστηκε στη μητέρα του και της αποκάλυψε πως το παιδί της δεν θα είναι θνητό αλλά θεϊκό ον. 

Οταν μεγάλωσε έγινε περιπλανώμενος δάσκαλος: ταξίδευε από πόλη σε πόλη, από χωριό σε χωριό, κηρύττοντας το μήνυμά του. Μάζεψε ακολούθους, θεράπευσε αρρώστους, εξέβαλε δαιμόνια και ανέστησε νεκρούς. Οι πράξεις του όμως τράβηξαν την προσοχή με αρνητικό τρόπο. Οι αντίπαλοί του κατασκεύασαν κατηγορίες εναντίον του και τον εκτέλεσαν. Μετά τον θάνατό του κάποιοι μαθητές του ισχυρίστηκαν πως εμφανίστηκε σε αυτούς, ότι τον άγγιξαν ή ότι αναλήφθηκε στον ουρανό. Επίσης κάποιοι οπαδοί του συνέχισαν να διαδίδουν το μήνυμά του, ενώ ύστερα από κάποιο διάστημα η ζωή του καταγράφηκε σε κείμενα της εποχής.

Αυτή είναι η ιστορία του Απολλώνιου του Τυανέα

Ολα όσα προηγήθηκαν ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger