Home » , » Παρέμβαση "Ρουβίκωνα" σε εταιρεία, για σοβαρό τραυματισμό εργάτη

Παρέμβαση "Ρουβίκωνα" σε εταιρεία, για σοβαρό τραυματισμό εργάτη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 | 10:02 μ.μ.

Πριν λίγες μέρες, στη Βιομηχανία Εμφιαλώσεως Νερού Ζαγόρι, συνέβη ένα σοβαρότατο πρόσφατο εργατικό "ατύχημα" που είχε σαν συνέπεια ένας εργάτης να κινδυνεύσει να χάσει το πόδι του.
Ηταν άλλο ένα περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο θανάτων, ακρωτηριασμών και μη αναστρέψιμων βλαβών, εργαζομένων ανθρώπων της τάξης μας.

Κι αφού αυτό το γεγονός όπως και τόσα άλλα παρόμοια, αποσιωπήθηκε από τα αστικά ΜΜΕ, για να μην δυσφημιστεί το brand name της εταιρίας, ανέλαβε σήμερα να το φέρει στην δημοσιότητα ο "Ρουβίκωνας".

Μέλη της αναρχικής ομάδας, πέταξαν τρικάκια, έγραψαν συνθήματα στην πρόσοψη των εγκαταστάσεων της εταιρίας και αποχώρησαν.

Σε κείμενο που ανάρτησαν στο inymedia, αφού κάνουν αναφορά στις άθλιες εργασιακές συνθήκες που έφεραν το αποτέλεσμα του σοβαρού τραυματισμού του εργάτη, τονίζουν μεταξύ άλλων:

Σε ένα κλίμα γενικευμένου κοινωνικού πολέμου, σε μια εποχή που οι άνθρωποι βιώνουν μακροχρόνια ανεργία και διαρκή ανασφάλεια για το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους, οι θάνατοι και οι τραυματισμοί δεν είναι ατυχήματα, είναι δολοφονίες του κεφαλαίου...

Σε προϋπολογισμούς μεγάλων εργολαβιών, σε περιόδους «αυξημένης ζήτησης» προϊόντων όπως το εμφιαλωμένο νερό κατά τη θερινή περίοδο, οι αποζημιώσεις σε περιπτώσεις θανάτων ή τραυματισμών κοστίζουν λιγότερο από την λήψη μέτρων ασφαλείας.
Οι επιπλέον προσλήψεις επίσης κοστίζουν κι έτσι οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν πέρα από το ανθρώπινα δυνατό....

Για εμάς οι νεκροί και οι σακατεμένοι εργάτες δε μπαίνουν σε ζύγι. Δεν ιεραρχούμε τα εγκλήματα σε βάρος της τάξης μας σε πιο ελαφριά ή πιο βαριά. Στα κάτεργα της εργασίας, τα κέρδη τους ήταν, είναι και θα είναι πάνω από τις ζωές μας κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όσο το επιτρέπουμε..

Δεν θα μας χαριστεί τίποτα, αν δεν αυτο-οργανωθούμε με ενεργή συμμετοχή σε σωματεία βάσης, αν δεν καταλάβουμε ότι τα συμφέροντα μας είναι εξορισμού αντιθετικά με τα δικά τους.
Απέναντι στον κόσμο της εξουσίας η κοινωνική αντι-βία που πηγάζει από τη βάση είναι μονόδρομος, μέχρι τώρα η ιστορία δεν έχει βρει άλλο τρόπο - και ειδικά σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης.
Δεν πρόκειται να σταματήσουν οι θάνατοι και οι τραυματισμοί, όσο οι αντιστάσεις περιορίζονται σε ξερές καταγγελίες

 Καλούμαστε στο εδώ και στο τώρα να απαντήσουμε στο δίλημμα: Ή θα μείνουμε σκυφτοί ή θα πολεμήσουμε τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό με κάθε μέσο, οργανωμένα και συλλογικά.

ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΣΙΩΠΗ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΓΗ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger