Home » , » 9 χρόνια από το προβοκατόρικο έγκλημα της Μαρφίν

9 χρόνια από το προβοκατόρικο έγκλημα της Μαρφίν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 5 Μαΐου 2019 | 12:09 π.μ.

Εννιά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το τραγικό επεισόδιο στην τράπεζα του Βγενόπουλου Μαρφίν, κατά το οποίο έχασαν την ζωή τους τρεις εργαζόμενοι.
Η θλιβερή αυτή επέτειος συνήθως αποτελεί αφορμή για να ξεχυθεί ένας οχετός λάσπης στο διαδίκτυο, με στόχο κύρια το αναρχικό - αντιεξουσιαστικό κίνημα.

Λες και δεν έχει καταρρεύσει με πάταγο - και μάλιστα με πρόταση της εισαγγελικής έδρας- η ασφαλίτικη σκευωρία που είχε στηθεί σε βάρος δυο αντιεξουσιαστών.
Να τους θυμίσουμε, λοιπόν, εμείς μια είδηση που είχε γραφτεί σε όλα τα ΜΜΕ στις 31 Οκτώβρη 2016:
«Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο ο Θοδωρής Σίψας και ο Παύλος Αντρέεβ, που ήταν κατηγορούμενοι για τον φονικό εμπρησμό της MARFIN ο πρώτος, ενώ ο δεύτερος για τη βομβιστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, στα επεισόδια κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου, τον Μάιο του 2010, για το πρώτο μνημόνιο».

Να θυμίσουμε επίσης στους ίδιους ότι η αστική τους δικαιοσύνη τους μόνους που έχει δικάσει, τον Ιούλη του 2013, σε πολυετείς ποινές φυλάκισης με ανασταλτικό χαρακτήρα, είναι τρία στελέχη της τράπεζας της Μαρφίν (Βασιλακόπουλο, Βελονάκη, Βακαλοπούλου) για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, αποδίδοντας τους σοβαρές ευθύνες για την τραγική κατάληξη των τριών εργαζομένων της τράπεζας.

Να αναφέρουμε επίσης ότι ο ιδιοκτήτης της τράπεζας Βγενόπουλος, είχε επιβάλει συνθήκες γαλέρας και μεσαίωνα στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων του.
Οσο αφορά τις ευθύνες του καπιταλιστή για το τραγικό γεγονός που έγινε σαν σήμερα το 2010 ήταν συγκλονιστικές οι καταθέσεις που είχαν δώσει οι συγγενείς των θυμάτων, στον εμπρησμό της τράπεζας Marfin.
Ειδικά η κατάθεση της Αναστασίας Παπαθανασοπούλου της αδελφής της εγκύου γυναίκας που κάηκε, ήταν καταπέλτης για την εργοδοσία της τράπεζας. Την κατάγγειλε ανοιχτά ότι τα θύματα είχαν αυτή την τύχη γιατί ότι το «κτήριο ήταν μια ποντικοπαγίδα», κάνοντας αναφορά για «εγκληματικές παραλήψεις των υπευθύνων της τράπεζας».

Ποιο συγκλονιστική ήταν η δημοσιοποίηση επιστολής εργαζόμενου στην Marfin η οποία αιτιολογεί με στοιχεία γιατί «με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδελφοί μου. Δόλο της τράπεζας και του κ. Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο».

Να φέρουμε στην μνήμη μας ότι ο μακαρίτης πια πλουτοκράτης όταν συνέβη αυτό το έγκλημα και στο οποίο έφερε σοβαρές ευθύνες, όχι απλώς δεν ένιωσε νιώθει ίχνος ενοχής αλλά τόλμησε να κάνει προκλητικές δηλώσεις πάνω από τις σορούς των τριών εργαζομένων του, για να εξαγριώσει τον παριστάμενο κόσμο που τον αποκάλεσε «αλήτη», «κλέφτη», «λαμόγιο», «δολοφόνο», «καριόλη» κ.α. 

Και κάτι τελευταίο σε όσους έσπευσαν να αποδώσουν την ρίψη μολότοφ στην τράπεζα σε άτομα του αναρχικού χώρου. ας θυμηθούν ένα δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη" που ουσιαστικά μας λέει ότι οι υπεύθυνοι για τον θάνατο των τριών ατόμων στην τράπεζα Marfin ήταν ασφαλίτες προβοκάτορες!!!! 
Επίσης διαβάζοντας την κατάπτυστη επιστολή (εδώ από το «Βήμα») που είχε στείλει ο Ανδρέας Βγενόπουλος προς τους εργαζόμενους της Marfin, θέλοντας να δικαιολογήσει τις δικές του τεράστιες ευθύνες, δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά.

Εγραφε, λοιπόν, ανάμεσα στ’ άλλα ο μακαρίτης πλουτοκράτης: «πετάχτηκαν ειδικές μη συνηθισμένες βόμβες μολότοφ και αδειάστηκε το περιεχόμενο ενός μπιτονιού που περιείχε ένα ειδικό εύφλεκτο υλικό που προκαλεί άμεσα πυκνό καπνό και συνθήκες ασφυξίας. Οι διασωθέντες το παρομοιάζουν με "βόμβες napalm"».

Κι αν ισχύει αυτό, τι είδους «ειδικές μη συνηθισμένες βόμβες μολότοφ» ήταν αυτές; Ποιο ήταν το «ειδικό εύφλεκτο υλικό» που αδειάστηκε από το μπιτόνι;
Και επειδή αυτά που έγραφε ο Βγενόπουλος στην ανακοίνωση του, πιθανόν δεν τα έβγαλε απ’ το μυαλό του αλλά τα πληροφορήθηκε από τους μπάτσους –αυτό μπορεί να υποθέσουμε βάσιμα- θα θέλαμε να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο το ερώτημα μας. Μήπως το συγκεκριμένο υλικό θεωρείτε «διαβαθμισμένο» που σημαίνει ότι δεν μπορεί να το προμηθευτεί ο καθένας;  

Ποτέ και πουθενά δεν έχει αποδειχθεί οι αναρχικοί να χρησιμοποιούν τέτοιες "ειδικές μολότοφ". Γιατί αυτή η τοποθέτηση Βγενόπουλου πέρασε εντελώς απαρατήρητη και δεν υπήρξε ο παραμικρός σχολιασμός από τα ΜΜΕ;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger