Home » , » Οταν ο αντικομμουνισμός σε οδηγεί στην αυτογελοιοποίηση

Οταν ο αντικομμουνισμός σε οδηγεί στην αυτογελοιοποίηση

Από giorgis , Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 | 5:20 π.μ.

Του Γ.Γ.

Και συ, τσούλα των δήμιων, Επιστήμη,
της Αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα,
και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι,
του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα! 

Κώστας Βάρναλης

Φυσικά και είναι άσκοπο να σχολιάζεις κάποιες ηλιθιότητες που γράφουν ορισμένοι τυχάρπαστοι  στο διαδίκτυο.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν πρόκειται επ' αυτού. Κι αυτός είναι ο λόγος που θα ασχοληθούμε με μια καραμπινάτη ιστορική ανακρίβεια (το γράφουμε όσο πιο κόσμια μπορούμε) που έγραψε ένας τύπος στο twitter, ο οποίος αυτοπροβάλλεται σαν "ιστορικός ερευνητής" και "συγγραφέας".

Στοιχειώδεις ιστορικές γνώσεις να έχει κανείς αντιλαμβάνεται ότι, ή είναι εντελώς ανιστόρητος ο ... "ιστορικός" που λέγεται Σάκης Μουμτζής ή ότι γράφει συνειδητά ψέματα. 
Ολοι γνωρίζουν ότι η αντίστροφη μέτρηση για τον δικτάτορα Πινοσέτ -που είχε αναλάβει την εξουσία στην Χιλή με το αιματοκυλισμένο πραξικόπημα του 1973- (Για τις τεράστιες ευθύνες του Αλιέντε γράφουμε εδώ), ξεκίνησε το 1988 όταν έχασε στο εθνικό δημοψήφισμα και αναγκάστηκε να παραδώσει επισήμως την διακυβέρνηση της χώρας τον Μάρτη του 1990.
Επίσης ότι ο πρώην ηγέτης της ΓΛΔ Έριχ Χόνεκερ, πήγε στην Χιλή το 1994.

Δεν είναι σκοπός της ανάρτησής μας όμως να αναδείξει ένα κραυγαλέο ψέμα που γράφει ένας "ιστορικός", επιπέδου Αδωνη Γεωργιάδη.

Η συγκεκριμένη αναφορά μας έχει στόχο να δείξει πόση βαρύτητα έχουν τα γραφόμενα αυτού του "συγγραφέας", ο οποίος μάλιστα σε ένα πόνημα του εξυμνεί το "έργο" που γινόταν στο στρατόπεδο - κολαστήριο της Μακρονήσου, όπου μαρτύρησαν χιλιάδες αγωνιστές και κομμουνιστές και παρουσιάζει σαν κλέφτες, βιαστές και εγκληματίες τους αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

(Δεν είναι τυχαίο ότι ο γιος του Σκαλούμπακα, ενός ανθρωπόμορφου κτήνους, ο οποίος υπήρξε απ' τους πιο απάνθρωπους βασανιστές της Μακρονήσου, εξυμνεί δημοσίως αυτόν τον "ιστορικό")

Και καλά, κάποιοι ομοϊδεάτες του Μουμτζή, σαν τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη να κάνουν εγκώμια, γι' αυτόν τον "ιστορικό ερευνητή".
Αυτό που είναι κάτι παραπάνω από προβληματικό, είναι ότι υπάρχει μια μερίδα -ευτυχώς πολύ μικρή- του αναρχικού χώρου η οποία "κολλημένη" από τα αντικομμουνιστικά της σύνδρομα, μέσα από τα έντυπα της και την ιστοσελίδα της, προβάλλει και διαφημίζει αυτό το άθλιο βιβλίο.

Υ.Γ: Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Σ. Μουμτζής έκανε τα πρώτα του πολιτικά βήματα στην "ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος" και στο λεγόμενο "ΚΚΕ Εσωτερικού", για να καταντήσει σήμερα ένας σφοδρός αντικομμουνιστής.
Είναι ένθερμος οπαδός του αρχηγού της Ν.Δ και μόνιμος αρθρογράφος της ιστοσελίδας liberal.gr, του Θανάση Μαυρίδη, που απηχεί τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ακραίας νεοφιλελεύθερης ομάδας του.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

5 Μαΐου 2019 στις 8:42 π.μ.

Σύγχρονος "Γεωργαλάς"!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger