Home » , , » Κ. Μπακογιάννης: Ένα είδος κληρονομικής μοναρχίας

Κ. Μπακογιάννης: Ένα είδος κληρονομικής μοναρχίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 | 10:13 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει φασιστική νοοτροπία. Οι απόγονοι του Αποστάτη θεωρούν τον εαυτό τους ανώτερο από τους άλλους. Είναι δε αδίστακτοι προκειμένου να αρπάξουν την εξουσία. Ψέματα, απειλές, εκβιασμοί και δολοπλοκίες επιστρατεύονται για να κερδίσουν την εξουσία. Είναι όλοι τους διεφθαρμένοι μέχρι το μεδούλι.

Ο Μπακογιάννης δεν είναι εξαίρεση. Τον θεωρώ μάλιστα τον πιο πανούργο και κομπλεξικό διάδοχο της δυναστείας των βρικολάκων. Ο κοινωνικός δαρβινισμός, που υποστηρίζει πως οι αδύναμοι πρέπει να εξαφανιστούν, είναι το πιστεύω της ανίερης Οικογένειας.
Δεν περίμενα να δείξει μετριοπάθεια όσον αφορά το δικαίωμα ενός ανθρώπου να πάρει άδεια από τη φυλακή. Όμως δεν περίμενα να απειλεί άμεσα ένα μεγάλο μέρος του κόσμου. Να κάνουμε το σταυρό μας να μη βγει! Το δήλωσε ο ίδιος. Η δήλωση αυτή ρίχνει τη μάσκα του δήθεν μετριοπαθή πολιτικού, που προσπαθούσαν να καλλιεργήσουν τα ΜΜΕ.
Γλώττα λανθάνουσα τ' αληθή λέγει, έλεγαν οι Αρχαίοι. Είναι αλήθεια πως το κόμπλεξ και ο θυμός του υπερίσχυσαν της πολιτικής. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: Μπορούμε να δώσουμε εξουσία σ' ένα τέτοιο άνθρωπο; 

Για τη φιλοδοξία του δεν τίθεται θέμα: Θέλει να γίνει αρχηγός. Επειδή είναι γόνος, πορφυρογέννητος. Νομίζει και δεν είναι ο μόνος από την οικογένεια, πως ο κόσμος του χρωστάει την εξουσία! Βέβαια εκείνοι που μας χρωστάνε είναι οι κηφήνες της συνομοταξίας Μητσοτάκη, που οι πολιτικές τους οδήγησαν σε εξωτερικά προβλήματα και τελικά στη χρεοκοπία. Το κόμμα τους κατέστρεψε την οικονομία και τις λιγοστές υποδομές.

Ας δούμε όμως τι θα κάνει συγκεκριμένα ο Μπακογιάννης, αν ο κόσμος τον επιλέξει ως δήμαρχο. Δεν θα μείνει για πολύ δήμαρχος. Στις εκλογές πιθανότατα θα κατέβει βουλευτής.
Αν κερδίσει η ΝΔ θα γίνει υπουργός. Μετά το θείο του θα διεκδικήσει τη διαδοχή. Ένα είδος κληρονομικής μοναρχίας, που ίσως ταιριάζει στη ΝΔ, δεν ταιριάζει όμως σε μια σύγχρονη πραγματική δημοκρατία.
Για όσους τυχόν αμφιβάλουν θυμίζουμε την πορεία του ως τώρα: Δήμαρχος Καρπενησίου για μόλις 3 χρόνια, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, για δυο περίπου χρόνια και τώρα υποψήφιος.
Ότι κάνει ο Ψαριανός με τα κόμματα, κάνει ο Μπακογιάννης με τις θέσεις. Με παρόμοια κίνητρο, την κουτάλα. 

Σίγουρα ακούστηκαν πολλά στην προεκλογική περίοδο. Όχι όμως οι πολιτικές θέσεις του Μπακογιάννη. Που είναι ίδιες με του θείου του και της μαμάς του. Κατάργηση των επιδομάτων, μείωση μισθών συντάξεων, όλα τα θα πληρώσουν οι μικροί, οι πλούσιοι θα αυξήσουν τους λογαριασμούς τους στο εξωτερικό.
Η ΝΔ στηρίζει το Μπακογιάννη κι ο Μπακογιάννης τα Μνημόνια.

Πως υλοποιείται αυτό στο δήμο; Με αύξηση των δημοτικών τελών. Αύξηση που δεν θα δοθεί για την πόλη, αλλά στους ιδιώτες αετονύχηδες φίλους της οικογένειας. Εταιρίες θα προσφέρουν πανάκριβα υποβαθμισμένες υπηρεσίες του Δήμου, ενώ οι δημοτικές υπηρεσίες θα υποβαθμιστούν σκόπιμα, για να αλώσουν τα ταμεία τα κομματόσκυλα της ΝΔ.
Είναι συνήθης η πρακτική αυτή στους γαλάζιους δήμους, όταν φυσικά οι απατεώνες δήμαρχοι της Νέας Δημοπρασίας δεν βουτάνε στην ψύχρα οι ίδιοι τα χρήματα, όπως έκανε ο Παπαγεωργόπουλος, ο Τομπούλογλου και τόσοι άλλοι. Οι συμβασιούχοι θα απολυθούν ίσως και κάποιοι μόνιμοι ακριβώς για να απαξιωθούν οι υπηρεσίες.

Όμως θα κάνει και κάτι άλλο: Θα προσπαθήσει να εκδικηθεί τον κόσμο. Μισεί σφοδρά τους πολιτικούς του αντιπάλους και περιοχές όπως τα Εξάρχεια ως εχθρική επικράτεια. Σε συνδυασμό με το ρατσισμό του θα αποπειραθεί διωγμό.
Κάποιοι ακροδεξιοί θέλουν κάτι τέτοιο. Οι υπόλοιποι όμως θέλουν ένα τέτοιον ανόητο φανατικό; Εμείς πάντως είμαστε πανέτοιμοι για σύγκρουση εφόσον εκλεγεί και κηρύξει πόλεμο. Να δούμε μετά ποιος θα κάνει το σταυρό του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger