Home » , » Ρουβίκωνας: Αποχή από το εκλογικό πανηγύρι

Ρουβίκωνας: Αποχή από το εκλογικό πανηγύρι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 | 8:23 μ.μ.


Δεν είναι λίγες οι φορές που οι λέξεις χάνουν εντελώς το νόημα τους όταν ακούγονται από στόματα δημοσιογράφων. Ας δούμε πώς προλόγισε την είδηση που αναφέρει ότι μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν κάποια τρικάκια προπαγανδίζοντας την αποχή από τις προσεχής βουλευτικές εκλογές,  σε περιοχή του Ψυχικού, η Ελλη Στάη. «Ο Ρουβίκωνας αναβάθμισε τις ενέργειες του με καινούργιο χτύπημα», μας είπε η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης του Open.

Τώρα να ονομάζει «χτύπημα» και «αναβάθμιση των ενεργειών» της αναρχικής ομάδας το ότι μέλη της πέταξαν κάποια τρικάκια σε δρόμο που τυχαίνει να βρίσκεται το σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, είναι κάτι που μας ξεπερνάει για να το σχολιάσουμε. (Αστειότητες προφανώς είναι και τα όσα ανέφερε στο σχετικό της ρεπορτάζ και η «κυρία στρατηγού» κατά κόσμο Μίνα Καραμήτρου).

Οσο για το ηλίθιο τουιτάρισμα που έκανε ο τύπος που φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός, τί να πεις; Μόνο το ότι, όσο ισχύει ότι ο ίδιος ήταν πολιτικός κρατούμενος σε ηλικία 6 μηνών, άλλο τόσο ισχύει ότι "υπήρξε πρωτοφανή επίθεση στο σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας".
Οσο για τις απειλές του προς την αναρχική ομάδα, είναι χωρίς αντίκρισμα. Αν επιλέξει, σε περίπτωση κυβέρνησής του, να αλλάξουν οι κανόνες εμπλοκής σε ότι έχει σχέση με τις δράσεις του "Ρουβίκωνα", ας μην θεωρεί δεδομένο ότι θα πετύχει τις επιδιώξεις του. Τουλάχιστον αυτή είναι η εκτίμησή μας.

Να προσθέσουμε μόνο ότι σε κείμενο που ανάρτησε στο indymedia ο "Ρουβίκωνας" και στο οποίο αιτιολογεί αυτή του την ενέργεια αναφέρει μεταξύ άλλων: "Αποχή από το εκλογικό πανηγύρι για εμάς δεν σημαίνει ουδετερότητα, αντίθετα σημαίνει επιλογή πλευράς στον κοινωνικό πόλεμο που μαίνεται. Έναν πόλεμο που μπορεί σήμερα στον τόπο μας να μην διεξάγεται με όπλα και σφαίρες άλλα με οικονομικά μέτρα τα οποία είναι ολοφάνερο ποιους ωφελούν και ποιους πλήττουν.

Έχει γίνει πλέον σαφές ότι η παραδοσιακή αριστερά όταν οσμώνεται με την εξουσία ενσωματώνεται και γίνεται ένα ακόμη εξάρτημα του καπιταλιστικού συστήματος. Συνεπώς κανείς εχέφρων άνθρωπος δεν θα πρέπει να ποντάρει πλέον πολιτικά σε αυτή".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger