Home » , » Μια εργοδοτική δολοφονία και η ... Νόνη Δούνια

Μια εργοδοτική δολοφονία και η ... Νόνη Δούνια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 | 1:42 π.μ.

Πόσα δάκρυα απ' τους δικούς του ανθρώπους θα χυθούν για τον θάνατο-δολοφονία του εργάτη απ' τις Σέρρες;
Απείρως περισσότερο απ' τις λιγότερο 40 λέξεις που αφιερώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ για να μας γνωστοποιήσει το γεγονός.

Πόσος σπαραγμός θα κυριεύσει αυτούς που αφήνει πίσω του; Ανείπωτος.
Ομως αυτές οι ειδήσεις δεν "πουλάνε".
Για τον εργάτη που έχασε την ζωή του, τα ΜΜΕ θεωρούν πλεονασμό να αναφέρουν έστω και το όνομα του. Αδιάφορο τους είναι αν αφήνει πίσω του χήρα γυναίκα και ορφανά παιδάκια. 
Βλέπετε προτιμούν να ενημερώνουν το αναγνωστικό τους κοινό για ότι πιο ανούσιο υπάρχει και μόνο για να "βγουν απ' την υποχρέωση" δημοσιεύουν κάποιες "ειδησούλες", όπως η παρακάτω:

"Tραγικό θάνατο βρήκε 48χρονος στον ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου Σερρών. Ο άτυχος άντρας έπεσε από ύψος πέντε μέτρων, την ώρα που καθάριζε μηχάνημα μεταφοράς απορριμμάτων.

Στο σημείο μετέβη και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό του. Προανάκριση για το δυστύχημα διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών".

Και το προκλητικότατο, -εξοργιστικό για μας- είναι ότι η ιστοσελίδα στην οποία διαβάζουμε την δολοφονία του ταξικού αδελφού μας αμέσως μετά απ' αυτή την είδηση, έχει ένα μεγάλο αφιέρωμα σε ένα πρώην μοντέλο -  Νόνη Δούνια την λέμε, και εμείς αγνοούσαμε την ύπαρξη της- που εκλέχτηκε βουλευτής της Ν.Δ. 
Και μιλάμε παρουσιάζει φωτογραφίες της που μόνο σε τσοντοπεριοδικά, θα περίμενε να συναντήσει κανείς. 

Και εδώ μια παρένθεση. Μας αρέσουν πάρα πολύ οι ωραίες εμφανίσεις κι αν τύχει χαζεύουμε αισθησιακές φωτογραφίσεις όπως ατές της κ. Δούνια . Και πέρα απ' την πολιτική της επιλογή της κυρίας αυτής, που πιθανόν στην πορεία θα σχολιάσουμε, δεν έχουμε να της αποδώσουμε το παραμικρό. 
Αν κάναμε αυτό τον παραλληλισμό είναι για να δώσουμε έμφαση στο πώς διαχειρίζονται την είδηση τα αστικά ΜΜΕ. 

Ενα εργοδοτικό έγκλημα παρουσιάζεται σαν "ατύχημα" με θύμα έναν "άτυχο άντρα" και "καθαρίζουν" με δυο προτάσεις.

Η εκλογή στο κοινοβούλιο τους, μιας ωραίας γυναίκας, η οποία δεν έχει να επιδείξει τίποτα περισσότερο απ' τα σωματικά της προσόντα, αξίζει για τα ΜΜΕ να ασχοληθούν με "κατεβατά" πλαισιωμένα με αρκετές φωτογραφίες. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger