Home » , » Το παρασκήνιο πίσω από έναν κυβερνητικό διορισμό

Το παρασκήνιο πίσω από έναν κυβερνητικό διορισμό

Από giorgis , Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 | 9:29 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Επειδή έχει την σημασία του, ας το αναφέρουμε.
Σε προηγούμενη ανάρτησή μας διαβάζουμε: "Με πρόταση πάλι του πρωθυπουργού τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης ο Κων. Τσουβάλας, ο οποίος αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνος για την τραγωδία στο Μάτι· ούρλιαζε τότε για τις ευθύνες του ανδρός ο νυν πρωθυπουργός ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο συγκεκριμένος μπάτσος τοποθετήθηκε σ' αυτό το πόστο μετά την επιμονή του Μ. Χρυσοχοϊδη και αυτό είναι καρατσεκαρισμένο, που θα έλεγε και η Μαλβίνα.

Ο ΠΑΣΟκος υπουργός μπάτσων και καταστολής, είχε έντονο διάλογο γι' αυτό το θέμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του θύμισε ότι ο μοναδικός όρος που του έθεσε για να συμμετέχει στην κυβέρνηση, ήταν να επιλέξει ο ίδιος τους συνεργάτες του, κάτι που αποδέχτηκε ο πρωθυπουργός. (Αυτό το διαρρέουν στενοί συνεργάτες από το περιβάλλον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Το γνωρίζουν πλείστοι δημοσιογράφοι, αλλά για ευνόητους λόγους, δεν το αναφέρει κανένας).

Γνώριζε τις αντιδράσεις που θα επακολουθούσαν μετά απ' αυτό τον διορισμό, ο Μητσοτάκης, αλλά τον αποδέχτηκε.

Και το ερώτημα είναι. Αν ένας πρωθυπουργός δείχνει να ενδίδει στους εκβιασμούς, από τις πρώτες μέρες της θητείας του και μάλιστα για ένα τέτοιο θέμα μείζονος σημασίας, τί σκέψεις μπορεί να δημιουργηθούν στον καθένα/ια μας;  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

20 Ιουλίου 2019 στις 1:42 π.μ.

"Το κράτος έχει συνέχεια" παπαγαλίζουν έντρομα τα νεοδημοκρατικά φερέφωνα. "Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί την ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση" δικαιολογούνται τα γαλάζια κομματόσκυλα.
Είναι ότι πιο γελοίο, πιο ανόητο, έχω ακούσει. Υπάρχουν χιλιάδες νόμοι για τους οποίους το Κράτος δεν έχει καμία απολύτως συνέχεια. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα που συμφωνίες, νόμοι, διατάγματα κοκ, καταργήθηκαν ακόμα και από τους ίδιους οι οποίοι τα ψήφισαν.
Το κράτος έχει συνέχεια μόνο όταν πρόκειται να συνεχιστεί αποτελεσματικά η εκμετάλλευση των εργαζομένων. Όταν πρόκειται να δηλώσουμε την υποτέλεια μας σε Αγγλία, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ... Ακόμα και τοκογλύφους! Εκεί μάλιστα, υπάρχει συνέχεια.
Σαν σήμερα, παλιοτόμαρα ακροδεξιοί, φασίστες του κερατά, αδίστακτοι δικτατορίσκοι, έγιναν αφορμή να σκοτωθούν χιλιάδες και να διχοτομηθεί η Κύπρος. Ποτέ δεν θα πετύχαινε Τουρκική εισβολή, κι αν ακόμα γίνονταν, αν οι χουντικοί δεν έκαναν την άθλια απόπειρα κατά του Μακαρίου. Τα γεγονότα είναι γνωστά δεν θα πούμε λεπτομέρειες.
Από τη λήξη του Εμφυλίου, όπου οι προδότες νίκησαν με τη βοήθεια των ξένων, ακολουθείται μια αδιαίρετη πολιτική. Πολιτική αδικίας, καταστολής, πατριδοκαπηλίας και άγριας λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων, ιδιαίτερα σε περιόδους Κρίσης. Πολιτική καταστροφής "μέσα κι έξω".
Η ΝΔ είναι η συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν συνέχεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Ένας φαύλος κύκλος, φαύλων πολιτικών. Όμως, όταν η "πλέμπα" δεν χρειάζεται πλέον, όταν οι κάλπες απομακρύνονται, οι άρπαγες, οι χαραμοφάηδες, παίρνουν πίσω τα ψίχουλα που δίνουν, οι ίδιοι ή οι προηγούμενοι.
Σήμερα λοιπόν το συνεχές Κράτος ακυρώνει την κλιμακωτή μείωση του ΕΝΦΙΑ που είχε ψηφιστεί για φέτος από το ΣΥΡΙΖΑ και ΘΑ οδηγούσε σε μείωση έως και 30%. Η κυβέρνηση της ΝΔ, καταργεί την εν λόγω μείωση.
Δηλαδή η "προδοτική" (σύμφωνα με τους δεξιούς) συμφωνία ΔΕΝ μπορεί να ακυρωθεί παρόλο που τη θεωρούν οι ίδιοι "καταστροφική", αλλά μπορεί μια χαρά να πληρώνουμε παραπάνω ΕΝΦΙΑ; Αντί άλλου σχολίου, θα πω το εξής: Δεξιοί ανθρωποφάγοι, ΓΑΜΙΕΣΤΕ! Νομίζω πως αυτό τα περιλαμβάνει όλα.
Και για να μην έχουν αυταπάτες οι Ρεφορμιστές, τους λέω, πως, αν ήθελαν, θα μπορούσαν να καταργήσουν το άδικο αυτό χαράτσι, κάτι για το οποίο μάλιστα είχαν δεσμευτεί προεκλογικά. Γιατί δεν έστειλαν έστω τα φετινά μπουγιουρντί μειωμένα; Γιατί ήξεραν καλά πως το μέτρο είναι προεκλογικό και πως θα το καταργούσαν οι επόμενοι. Στην κοροϊδία όντως υπάρχει συνέχεια.
Όπως ακριβώς γίνεται κάθε φορά. Λίγο πριν τις εκλογές μοιράζει θέσεις ο απερχόμενος για να τους διώξει ο επόμενος. Με τον Καραμανλή το Β' το Μπουχέσα είχαν γίνει ακριβώς τα ίδια με τα STAGE. Είχε κάνει τα ρουσφέτια του ο Παυλόπουλος, για να έρθει ο ΓΑΠ να τους διώξει όλους! Μας δουλεύουν κανονικά με το "καλός - κακός μπάτσος". Τουλάχιστον όμως μερικοί τους πήραμε χαμπάρι.
Η ουσία είναι πως τώρα που θα αργήσουν οι εκλογές, τώρα που έγινε το λάθος να μην έχουν φόβο μήπως χάσουν σύντομα την καρέκλα, θα μας γδάρουν ζωντανούς. Θα πληρώσουμε πολύ περισσότερα. Πράγματι υπάρχει συνέχεια. Επιστρέψαμε και στην "κανονικότητα": Μια συνεχής εξαθλίωση.

20 Ιουλίου 2019 στις 7:18 π.μ.

Μετα την πρλμμυρα των των πασοκικων που εγκατασταθηκε στις ταξεις
του Συριζα και καθοριζει τα τεκτενομενα εκει τωρα ενα παλιο και δο
κιμασμενο ακομα και απο τους αμερικανους τεκνο οπως ο Χρυσοχοιδης
καθοριζει το προσωπικο της μπατσαδικης ηγεσιας και μαλιστα μια προ
ταση που εγινε αποδεκτη απο τον πρωθυπουργο ως ορος για την αναληψη
της ηγεσιας των μπατσων ``Αστειρευτες`` δυναμεις το ΠΑΣΟΚ του Ανδρεα
Παπανδρεου του σοσιαλιστη ντε

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger