Home » , » Η κατασκευή μιας "προχειρότητας" από δημοτική αρχή της Χίου στοιχίζει την ζωή σε ένα 19χρονο.

Η κατασκευή μιας "προχειρότητας" από δημοτική αρχή της Χίου στοιχίζει την ζωή σε ένα 19χρονο.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019 | 2:32 μ.μ.

Ανέκαθεν η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελούσε φυτώριο σκανδάλων, όχημα πλουτισμού για κάποια λαμόγια. 
Πολύ σπάνια αποκαλύπτονται οι λοβιτούρες, "τοπικών αρχόντων", ενώ πιο σπάνια καλούνται να λογοδοτήσουν για τις αρπαχτές τους.
(Τις μόνες περιπτώσεις που μπορεί να θυμηθούμε, είναι του πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκη Παναγιώτης Ψωμιάδη και του αδελφό του Διονύση καθώς του πρώην δημάρχου της ίδιας πόλης Β. Παπαγεωργίου που αντιμετώπισαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, με την γνωστή δικαστική εξέλιξη).

Κακοφτιαγμένα έργα βιτρίνας, χρηματοδότηση αχρείαστων κατασκευών για να εξυπηρετήσουν την εκλογική τους πελατεία, με τις "προμήθειες" και τις "μίζες" που θα εισπράξουν οι "αρμόδιοι", να είναι το βασικό στοιχείο στην επιλογή έργων, στα οποία θα διατεθούν τα χρήματα των δημοτών. (Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις με χαρακτηριστική την περίπτωση του δημάρχου Πάτρας, του κομμουνιστή Κ. Πελετίδη).

Το έγκλημα όμως αυτό μεγεθύνεται, όταν έχει σαν συνέπεια την απώλεια ανθρώπινης ζωής όπως συνέβη σήμερα στην Χίο.  

"Ένα πρόχειρο γηπεδάκι μπάσκετ φτιαγμένο στη Δασκαλόπετρα, άγνωστο από ποια δημοτική αρχή, είχε σαν αποτέλεσμα να ξεκολλήσει την ώρα που 4 νεαροί έπαιζαν μπάσκετ χθες το βράδυ στην περιοχή με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε 19χρονο νεαρό από το Μαρούσι, που βρισκόταν με τρεις συμφοιτητές του στο νησί για διακοπές.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών του Νοσοκομείου ο νεαρός με αρχικά Σ.Δ. -παιδί γιατρών- κατέληξε", διαβάζουμε σε τοπική ιστοσελίδα του νησιού.

Οι λέξεις κλειδιά είναι: "ένα πρόχειρο γηπεδάκι μπάσκετ", "φτιαγμένο από δημοτική αρχή".
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον προϋπολογισμό και ποιοι κατασκεύασαν το "πρόχειρο", αυτό έργο.

Μπορούμε όμως να μιλάμε εδώ απλώς για "ανευθυνότητα" στην κατασκευή μιας "προχειρότητας" όταν αυτή στοιχίζει την ζωή ενός νέου παιδιού";
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger