Home » , , » Εκκένωση καταλήψεων και το "φυτώριο" των ένστολων φασιστών

Εκκένωση καταλήψεων και το "φυτώριο" των ένστολων φασιστών

Από giorgis , Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 | 6:20 μ.μ.

Του Γιώργη Γιαννακέλλη

Για τον συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των μπάτσων, Σ. Μπαλάσκα, ο οποίος σε τηλεοπτική του παρουσία χαρακτήρισε  «σκόνη» τους πρόσφυγες και «σκουπίδια» τους καταληψίες κτιρίων στα Εξάρχεια, δεν έχω να συμπληρώσω κάτι περισσότερο πέρα απ' όσα ανέφερα στην ανάρτηση "Προς τον μπατσοσυνδικαλιστή Σταύρο Μπαλάσκα: Ακου μπάτσε..".

Αξίζει όμως να επαναφέρουμε στην μνήμη σας ποιο είναι το φυτώριο στο οποίο "ανθίζουν" τέτοια "μπουμπούκια" που στην συνέχεια θα τα συναντήσουμε σαν φυσική ηγεσία των μπάτσων ακόμα και αρχηγούς του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Και φυσικά έχουν όλη την "κατανόηση" και συμπαράσταση από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.

Να θυμίσουμε μια χαρακτηριστική περίπτωση απ' το 2013 ακόμα τότε που πρώην υπουργός προστασίας του συστήματος Ν. Δένδιας, "καμάρωνε" τον τότε αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Νίκο Παπαγιαννόπουλο, να δηλώνει ότι "Πρέπει να κάνουμε το βίο αβίωτο" σε μετανάστες-πρόσφυγες.


Να σταθούμε όμως στο "φυτώριο" στο οποίο το αστικό κράτος, "καλλιεργεί" τους ένοπλους πραιτωριανούς υπεράσπισης του πολιτικού συστήματος και προφανώς εννοούμε την Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα.

Για να πάρουμε μια εικόνα για το πώς διαμορφώνονται οι συνειδήσεις και οι αντιλήψεις των μελλοντικών αξιωματούχων, των μπάτσων παραθέσουμε αποσπάσματα από δυο περασμένες αναρτήσεις μας:

Πραγματική πρόκληση για την κοινωνία μας αποτελεί η πληροφορία που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, σύμφωνα με την οποία μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ευελπίδων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου, ορισμένοι ευέλπιδες τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά το επίσημο μέρος της εκδήλωσης ο αρχηγός των Ευελπίδων σηκώθηκε στο βήμα, ζήτησε να αποχωρήσουν οι συνάδελφοι του αλλοδαποί και Κύπριοι, έβγαλε τη φωτογραφία από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και αφού έκλεισαν οι πόρτες άρχισε να εξηγεί στους συναδέλφους του ότι «η επανάσταση της 21ης Απριλίου» είχε διαστρεβλωθεί! Στη συνέχεια, μαζί με άλλα πέντε άτομα τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου. Η πλειονότητα των ευελπίδων παρέμεινε στις θέσεις τους ζητωκραυγάζοντας σχετικά συνθήματα. (Δείτε εδώ)

Πριν καιρό και με παρότρυνση του τότε αρμόδιου υπουργείου, η καθηγήτρια εγκληματολογίας Αναστασία Τσουκαλά έκανε κάποιες διαλέξεις στους φοιτούντες στη Σχολή Αστυνομικών στην Αμυγδαλέζα, με θέματα τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Ας δούμε την αντιμετώπιση που είχε από τα αυριανά στελέχη της αστυνομίας, όπως την διηγείται η ίδια:

Πήρε αρχικά το λόγο ένας δόκιμος που μου ανακοίνωσε ότι διαφωνούσε ριζικά με όλα όσα είχα πει διότι δεν δεχόταν ότι οι μετανάστες ήταν ίσοι με τους Έλληνες. Σχολιάζοντας τη δήλωσή του, εξήγησα ότι, μιλώντας με πολιτικούς όρους, η αποδοχή της ανισότητας μεταξύ των ανθρώπων, με βάση φυλετικά ή εθνοτικά κριτήρια, δεν προσιδιάζει στη δημοκρατία αλλά σε καθεστώτα αυταρχικά και ολοκληρωτικά, φασιστικού τύπου. Ο δόκιμος συμφώνησε αβίαστα μαζί μου, λέγοντας: «Μα, είμαστε φασίστες. Και είμαστε περήφανοι που είμαστε φασίστες. Υπάρχει κανένα πρόβλημα;». Η δήλωσή του προκάλεσε ενθουσιώδη χειροκροτήματα από τους συμφοιτητές του....   
Στην προσπάθειά της, η Αναστασία Τσουκαλά, να εντοπίσει ένα γενικά αποδεκτό σημείο αναφοράς, που να θεωρούν ότι τους δεσμεύει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τους υπενθύμισε ότι θα ορκιστούν πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και τους ρώτησε αν προτίθενται να γίνουν επίορκοι. «Μου απάντησε ένας άλλος δόκιμος διευκρινίζοντας ότι «ο όρκος στο Ευαγγέλιο δεσμεύει μόνο τους χριστιανούς και όχι τους φασίστες που, συνήθως, είναι παγανιστές»». Και αυτή η δήλωση προκάλεσε γενική θυμηδία και ενθουσιώδη χειροκροτήματα. (Λεπτομέρειες εδώ).

Μετά τα παραπάνω πιθανόν να ισχύει το "ψυχογράφημα" που έκανε πριν καιρό ο ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας για τους μπάτσους.


Υ.Γ: Για να μην δημιουργηθεί καμιά παρανόηση να επαναλάβουμε τα αυτονόητα: Οι μπάτσοι δεν δρουν αυτοβούλως. Τα όσα έγιναν σήμερα με την εκκένωση των καταλήξεων που στέγαζαν μετανάστες και πρόσφυγες, οφείλονται σε κυβερνητικές εντολές. 

Υ.Γ2: Την στιγμή που σε όλους τους κινηματικούς χώρους επικρατεί αναβρασμός, αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει συντονισμός για να δοθεί μια μαζική απάντηση σ' αυτή την κυβερνητική βαρβαρότητα, υπάρχει και ένας αυτοχαρακτηριζόμενος κομμουνιστής που σ' όλη αυτή την απάνθρωπη φασιστική ενέργεια της εκκένωσης των καταλήψεων, εντοπίζει "Ενα βολικό αποπροσανατολιστικό επικοινωνιακό σόου". 

Υ.Γ3 Προβληματικό, κατά την γνώμη μου, και το σχόλιό από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια, το οποίο αποφεύγει να την καταδικάσει ξεκάθαρα και σε ένα ανούσιο "ευχολόγιο" αναφέρει: 
«Το δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης, που σήμερα υλοποιήθηκε στα Εξάρχεια, δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες όλων των μέχρι και σήμερα κυβερνήσεων, που δεν έχουν εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που ζουν στη χώρα μας.

Απαιτούμε για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας, για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα μας, με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους και όχι των ΜΚΟ, να κλείσουν τα hot spots του αίσχους».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

26 Αυγούστου 2019 στις 7:32 μ.μ.

αγαπητο μου κοκκινο , θα γκρινιαξω παλι -αν και αλλοι θελουν την κατσαδα, τεσπα - ομως πλεον ο κομπος αρχιζει να φτανει στο χτενι.. στοχος του "κινηματος" ενας , επονται τα αλλα / εφαρμογη του διεθνους δικαιου ως μινιμουμ για τους προσφυγες και τους μεταναστες , ητοι / ταυτοποιση με την εισοδο τους στη χωρα σε συνεργασια με υπηρεσιες ΟΗΕ (υπατη αρμοστεια για προσφ. κλπ} , οι προσφυγες παιρνουν διπλωματικα εγγραφα του ΟΗΕκαι πανε οπου θελουν , τα συνορα ειναι κλειστα {των ευρωπ.χωρων}ακριβως "λογω ελλειψης νομιμοποιητικων εγγραφων", κατι που δεν μπορει να προβληθει ως λογος αρνησης για εγγρ. του ΟΗΕ ..και σας υπενθυμιζω πως προσφυγες (οικονομικοι ,αλλα με στατους προσφυγα πολεμου)ειναι και οσοι προερχονται απο χωρες οπου το βασικο μεροκαματο ειναι κατω απο 3δολ(η 2 ,δεν ειμαι σιγ.).η βαση της αντιστασης δεν μπορει να ειναι η ανθρωπινη διασταση μονη της , ουτε η χωρις απτο περιεχομενο "ταξικη" αλληλεγγυη . αντιθετα , η επιβολη εφαρμογης του διεθνους δικαιου ειναι και βασικος ορος διεθνισμου, και ορος απελευθερωσης της χωρας , αλλα και τροπος αντιστασης - ανατροπης το λεγομενου γεωστρατηγικου μνημονιου ,η εστω καποιων δυσμενεστατων επενεργειων του..και στο φιναλε -φιναλε γιατι να εχουμε απεναντι μας τον καθε ξενοφοβο , ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟ "βλακα" , ας μπορει οκοσμος να μην εγκλωβιζεται εδω , και μετα ξανασυζηταμε "ποσους η πως κλπ θελουμε ".. εχετε λιγο εμπιστοσυνη παραπανω στους "γραικυλυστανους" , τοση προπαγανδα , τοσα ψεμματα, με τοσο αποτομη φτωχοποιηση ,με απουσια ισχυρου , ΕΝΙΑΙΟΥ , αντι - λογου , και ΔΕΝ τσιμπησε τοσα χρονια , καποια στιγμη ομως θα γινει κι αυτο.. κιαν γινει αυτο κιακουσω κανα "ο λαος φταιει που τσιμπαει", θα ξηγηθω τουρκοαιγυπτιακα.. γκρρρρρ / σορρυ , ο καυσων μου γαργαλαει τα νευρα..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger