Home » , , » Η ΕΡΤ συνεχίζει την αντικομμουνιστική προπαγάνδα

Η ΕΡΤ συνεχίζει την αντικομμουνιστική προπαγάνδα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 6 Αυγούστου 2019 | 8:53 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η αισχρή αντικομουνιστική προπαγάνδα κατά του μεγάλου ηγέτη Ι. Στάλιν συνεχίζεται από το κρατικό κανάλι. Η ΕΡΤ επιμένει να επαναλαμβάνει χυδαία ψέματα κατά του ηγέτη της ΕΣΣΔ. 

Σήμερα θα καταρρίψουμε ακόμα ένα παραμύθι των δυτικών πρακτόρων. Ότι δήθεν η εξέγερση της Βαρσοβίας που άρχισε την 1ην Αυγούστου 1944 απέτυχε, επειδή τάχα δεν βοήθησαν οι Σοβιετικοί κι επειδή δήθεν άφησαν τους Γερμανούς να καταστείλουν την εξέγερση.

Όταν πρόκειται να κάνεις πολεμικές επιχειρήσεις λαμβάνεις υπόψη κάποια πράγματα. Μερικά από αυτά είναι ο χρόνος, ο τόπος, η κατάσταση του εχθρού, η τακτική κλπ.
Επίσης δεν αρχίζεις κάτι πριν προετοιμαστείς καλά και κυρίως, αν δεν συνεννοηθείς με τις υπόλοιπες δυνάμεις, που πρόκειται να συνδράμουν στο αντικειμενικό σκοπό. Αλλιώς ανοργάνωτες επιθέσεις θα καταλήξουν με μαθηματική ακρίβεια σε αποτυχία, ακόμα κι αν αυτοί που τις κάνουν είναι γενναίοι και αποφασισμένοι.

Η απόφαση για την εξέγερση πάρθηκε πολύ μακριά, στο Λονδίνο. Οι εξεγερμένοι είχαν ελάχιστο χρόνο να προετοιμαστούν. Γιατί όλη αυτή η βιασύνη; Ο Κόκκινος Στρατός πλησίαζε και οι δυτικοί ήθελαν να μην απελευθερώσουν την Πολωνία οι κομμουνιστές. Άρα πήγαν να τη φέρουν στους Σοβιετικούς. Σκοπός δεν ήταν η συνεργασία Στρατού - Ανταρτών, όπως θα ήταν λογικό, αλλά μια αυθαίρετη ενέργεια με καθαρά πολιτικά κίνητρα.

Οι αντάρτες δεν ενημέρωσαν καν τους Σοβιετικούς, οι οποίοι πληροφορήθηκαν έκπληκτοι τις εξελίξεις.
Αν τους ενημέρωναν θα μάθαιναν ότι ήταν πολύ δύσκολο ο Κόκκινος στρατός να αναλάβει επίθεση στη Βαρσοβία τον Αύγουστο του 1944.
Ο λόγος ήταν απλός: Η Επιχείρηση Μπαγκρατιόν η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη επιχείρηση του πολέμου. Ολόκληρες ομάδες στρατιών των ναζί αφανίστηκαν, ή περικυκλώθηκαν, ενώ τεράστιες εκτάσεις απελευθερώθηκαν.
Οι Ρώσοι όμως για να πετύχουν αυτό το λαμπρό αποτέλεσμα τα έδωσαν όλα. Η επιχείρηση διεξήχθη από τις 23 Ιουνίου ως τις 29 Αυγούστου 1944. Σας λέει κάτι η ημερομηνία;

Οι Σοβιετικοί έπρεπε λοιπόν να αναδιοργανωθούν, να συγκεντρώσουν δυνάμεις, να αναπληρώσουν τις απώλειες, να ανεφοδιαστούν. Δεν μπορούσαν να στείλουν δυνάμεις, όσο ήταν απασχολημένοι αλλού. Αυτό "ξεχνάνε" να το αναφέρουν.
Στο μεταξύ οι Γερμανοί ενίσχυαν τις άμυνες τους κυρίως στη Βαρσοβία λόγω της μεγάλης σημασίας που είχε η πόλη.

Παρόλα αυτά οι Σοβιετικοί προσπάθησαν να βοηθήσουν. Έκαναν τοπικές επιθέσεις και αντεπιθέσεις που απασχόλησαν αρκετές εχθρικές δυνάμεις, ενώ κομμουνιστές αντάρτες πολέμησαν με αυτοθυσία, πληρώνοντας βαρύτατο τίμημα.
Ο Λαϊκός Στρατός της Πολωνίας, που πολεμούσε δίπλα στον Κόκκινο Στρατό, προσπάθησε να διασπάσει τις γερμανικές άμυνες σε δύο σημεία και να βοηθήσει τους εξεγερμένους του "Στρατού της Πατρίδας". 

Άλλωστε κανένας στρατηγός, κανένας πολιτικός ηγέτης, δεν θα θυσίαζε το στρατό του για χατίρι άλλων και μάλιστα γι αυτούς που είχε λόγο να μην τους έχει καμία εμπιστοσύνη.
Οι Σοβιετικοί, από καθαρά στρατιωτικής πλευράς, αν επιχειρούσαν μεγαλύτερης έκτασης επιθέσεις, τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο του 44 στην περιοχή, το μόνο που θα κατάφερναν, θα ήταν να αυξήσουν τις απώλειες τους.

Η εξέγερση ήταν καταδικασμένη από την αρχή. Λάθη στο σχεδιασμό και την τακτική εξασφάλισαν την ήττα.
Η Σοβιετική ηγεσία έκανε αυτό που έπρεπε σκεπτόμενη ορθολογικά βάσης της κατάστασης. Άλλοι προσπάθησαν να εκβιάσουν τα πράγματα, ενεργώντας χωρίς καμία συνεννόηση με αποτέλεσμα να πάρουν στο λαιμό τους χιλιάδες μαχητές και αμάχους. Χρησιμοποίησαν τα όπλα για να πετύχουν επιθυμητό πολιτικό αποτέλεσμα, χωρίς όμως να λάβουν υπόψη τη στρατιωτική κατάσταση. Αυτό πάντα είναι ένα μοιραίο λάθος. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

7 Αυγούστου 2019 στις 5:19 μ.μ.

Ισως παραπανισιος και χωρις ιδιαιτερο λογο παρα χασιμο χρονου
και χωρουλογο το να καταγγελνουμε ενα καναλι που δεν υπηρξε ακομα
και στα καλυτερα της ουτεδημοκρατικο ουτε αντικεμενικο
Μια ζωη απ τα γεννοφασκια της δεν επαψε να εχει σημαια
της τον αντικομμουνισμο τις διακρισεις την αποκρυψη σοβαρων
γεγονοτων και κυριως τη διαστρεβλωση της αληθειας Ειναι το
καναλι του αστικου κρατους και αυτη ειναιη αποστολη του να
υπηρετει πιστα τα τα συνφεροντα του αστικου κρατους
Τη δουλεια που του εχουν αναθεσει κανει

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger