Home » , » Θρησκείες: Η πρώτη και καλύτερη απάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας - Το "Ιερόν κατάστημα της Τήνου" και ο "διαχειριστής" του.

Θρησκείες: Η πρώτη και καλύτερη απάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας - Το "Ιερόν κατάστημα της Τήνου" και ο "διαχειριστής" του.

Από giorgis , Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 | 5:27 π.μ.

Του Γ.Γ

Πλοία με χιλιάδες λαού καταφθάνουν κάθε μία ώρα στην Ευαγγελίστρια της Τήνου . Πάνω από 30.000 αναμένεται να φθάσει ο αριθμός των πιστών που θα κατακλύσει το νησί της Μεγαλόχαρης για εκπληρώσει το τάμα του και να παραβρεθεί στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου .

Εδώ διαπιστώνεις περίτρανα την βαθιά πίστη των Ελλήνων όσο κι αν κάποιες φορές λοξοδρομεί…

Εδώ βλέπεις τον εγωιστή και την εγωίστρια να «φελτράρει» με την ταπείνωση, σαν το χαλί που είναι στρωμένο, κατά μήκος,στο δρόμο της οδού Ευαγγελιστρίας, από την παραλία έως την εικόνα της Παναγίας…!

Εδώ βλέπεις ότι η ελπίδα υπάρχει και η πίστη ανθίζει στις ψυχές των πονεμένων! 

Τα παραπάνω μας γράφει, μεταξύ άλλων, ένα πολύ γλαφυρό, ρεπορτάζ που υπάρχει σε θρησκευτική ιστοσελίδα. 

Αυτό που δεν μας γράφει όμως είναι που θα καταλήξουν και πάλι τα "τάματα" των αφελών πιστών. Οτι δηλαδή θα τα διαχειριστεί πάλι ένας "μεγάλος παπάς που θέλει την μίζα του" όπως έχουν αποκαλέσει τον δεσπότη Σύρου Δωρόθεο, (Δείτε εδώ). 
Το ότι ένας τέτοιος ρασοφόρος είναι το "αφεντικό" στο "Ιερόν κατάστημα της Τήνου", πιθανόν να είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια για το χριστεπώνυμο ποίμνιο.

Ας μας τα πει καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα ένας καλλιτέχνης

Ο ρόλος της εκκλησίας είναι ο χειρότερος, διότι εντείνει το φανατισμό. Όλες οι θρησκείες, οι περισσότερες εν πάση περιπτώσει. Ειδικά αυτές οι εβραϊκής εμπνεύσεως, όπως ο χριστιανισμός, ο μουσουλμανισμός και ο ιουδαϊσμός, είναι κυρίως αυτό. 
Είναι η πρώτη και καλύτερη απάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Είναι χειρότερο απ’ αυτό που έλεγε ο Μαρξ ότι είναι το «όπιο του λαού». Γιατί με το όπιο μπορείς να δεις και ωραία όνειρα, ενώ ο επί τούτου καλλιεργούμενος φανατισμός, δεν έχει τίποτα ωραίο. 

Η πίστη είναι άλλο πράγμα, βέβαια. Ο καθένας πιστεύει με διαφορετικό τρόπο. Τώρα το τι πιστεύει, το που πιστεύει, ο Θεός και η ψυχή του. Τα ιερατεία όμως είναι απάτη. Όσο απάτη είναι και οι αστρολόγοι ή οι καφετζούδες. Είναι το εμπόριο της ελπίδας ή το λαθρεμπόριο, αν θέλεις. 
Γιατί το εμπόριο εμπεριέχει και μια δόση τιμιότητας. Ενώ, αυτοί παίζουν με τις ψυχές των ανθρώπων. Αν και δεν ξέρουμε ακριβώς τι είναι ψυχή. Ίσως να έχει να κάνει και με αυτό.

Δημήτρης Πουλικάκος

Απόσπασμα από συνέντευξη του στην εφημερίδα "Δρόμος της Αριστεράς"

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger