Home » , » "Βοήθα Παναγιά"

"Βοήθα Παναγιά"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 | 7:20 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Κι ενώ οι φωτιές καίνε την Ελλάδα, οι συκοφάντες παπαγάλοι της ΝΔ προκαλούν, η ταλαιπωρία στη Σαμοθράκη (κι όχι μόνο) έχει χτυπήσει κόκκινο, διασύροντας τη χώρα στο εξωτερικό, γιορτάστηκε με λαμπρότητα και φέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου. 

Και πως να μην εορταστεί, αφού η Παναγία είναι στα χείλη όλων των Ελλήνων. Μαζί με το Χριστό και τα καντήλια σε κείνους που εξοργίζονται καθημερινά από το μπάχαλο ή ως βοηθός από τους πλέον φοβισμένους. "Βοήθα Παναγιά".

Πως να σε βοηθήσει όμως, καλέ μου ψυχοφθόρε, όταν δεν έχεις μυαλό; Όταν δίνεις εξουσία σε τυμβωρύχους, πατριδοκάπηλους, απατεώνες κι αδίστακτους εγκληματίες; Δεν ξέρεις τι θα γίνει; Από πείρα και μόνο θα έπρεπε τώρα να τους έχεις μάθει.

Σε λίγο, τέλος του μηνός, έρχονται τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ, κι εκεί θα δούμε πραγματικά τι θα πληρώσουμε. Όπως έρχονται τα υπόλοιπα χαράτσια μαζί με τα πρωτοβρόχια και τα άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως το αεράκι που κουνάει τα κλαδιά ή μια ψιχάλα που θα βαπτιστεί κυκλώνας και τυφώνας για να καλυφθεί η κυβερνητική αδιαφορία.

Αφού τα κάναμε ρόιδο, τώρα "βόηθα Παναγία". Γιατί βρε να σε βοηθήσει η Μαριάμ; Στο χρωστάει; Όταν δε βοηθάς ο ίδιος τον εαυτό σου, τι περιμένεις από τους άλλους; Όταν μάλιστα αυτοί έχουν κοιμηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. 

Θρησκευτική εορτή χωρίς θυσία δεν γίνεται. Βρήκαν οι θεούσες θύμα έναν άνθρωπο που απλά είπε ότι και η Εκκλησία. Πως η μητέρα του Ιησού είναι άνθρωπος. Πως, αν ήταν στη σημερινή εποχή, προφανώς θα έπλενε τα δόντια της. Αλλιώς θα είχε πρόβλημα κάθε φορά που θα άνοιγε το στόμα της.
Αλλά οι θεούσες το βάφτισαν "βλαστήμια". Κι έτσι εμείς οι άθεοι γίναμε μιμητές του Χριστού, αφού ο Ιησούς καταδικάστηκε για βλαστήμια! Τον πήγαν στον Άννα και τον Καΐάφα γιατί είχε πει πως θα γκρέμιζε το Ναό και θα τον έχτιζε σε τρεις μέρες. Κι αυτό ήταν βλάστημο για τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους.

Επιπλέον τον κάρφωσαν στους Ρωμαίους καθώς έλεγαν κάποιοι πως ήταν υιός του Θεού. Κι άλλη βλαστήμια, κι επιπλέον προτροπή σε Επανάσταση! Κομμούνι της εποχής. Φυσικά οι Ρωμαίοι ήξεραν από θεούς - θεές κλπ, αλλά ένας θεός χωρίς την έγκριση της Ρώμης θα δημιουργούσε προβλήματα.

Που λέτε, αρχικά οι Χριστιανοί ήταν επαναστάτες, επικίνδυνοι και πάνω από όλα βλάστημοι! Μη σας κάνει καθόλου εντύπωση. Φανταστείτε πως είστε Έλληνας ειδωλολάτρης και λατρεύετε τους θεούς σας. Με τις θυσίες σας, τις γιορτές σας, τα όργια σας, ανάλογα ποιο θεό λατρεύετε κάθε φορά κλπ, κλπ.
Κι έρχεται ένας τύπος και σου λέει: Ξέρεις, δεν υπάρχουν θεοί, όλοι αυτοί δεν είναι απλά ανύπαρκτοι, αλλά δαίμονες, κι εσύ όχι Ηλύσια Πεδία δεν βλέπεις, αλλά θα πας Κόλαση που είναι χειρότερα από τον Τάρταρο! Ένα σοκ το παθαίνεις. 

Έτσι άρχισαν οι διωγμοί για να απαλλαγούν από τους ενοχλητικούς επαναστάτες. Κι όταν είδαν οι κυβερνώντες πως όσους και να σκοτώσουν δεν γίνεται τίποτε, καπέλωσαν τη θρησκεία συμμαχώντας με το ιερατείο, τους πλέον αδίστακτους και αθεόφοβους. Βοήθεια μας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger