Home » » Τι ακριβώς συνέβη στη Συρία.

Τι ακριβώς συνέβη στη Συρία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 | 4:22 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

"Τα βρήκαν ΗΠΑ Τουρκία" μας λένε τώρα αποσβολωμένοι οι στρατηγοί του καναπέ, αυτοί που έλεγαν και λένε ακόμα, πως τάχα θα μας βοηθήσουν οι ΗΠΑ με τους Τούρκους. Εμένα μου λες;
Χαϊβάνια, δεν βρήκαν τίποτε, γιατί, ποτέ δεν έχασαν κάτι. Σύμμαχοι ήταν πάντα.
Αλλιώς ο Σουλτάνος θα μας άφηνε χρόνους. Κόλπο είναι για να ρίξουν τους Κούρδους. Οι ίδιοι οι Αμερικάνοι είπαν στους Τούρκους "κάντε ότι μπουκάρετε", να τρομάξουν.
Διαβάστε λίγο Μακιαβέλι, είναι πολύ παλιά αυτά τα κόλπα. Πιάνουν όμως ακόμα.

Τι έγινε: Αμερικανοί και Τούρκοι στρατιώτες από κοινού θα αφοπλίζουν και θα απομακρύνουν τις Κουρδικές Μονάδες. Θα υπάρξει ζώνη ασφαλείας δηλαδή η Άγκυρα θα ελέγχει περισσότερη Συρία.
Κι οι Κούρδοι, όπως πάντα ριγμένοι. Μόνο να φυλάνε καλά τις πετρελαιοπηγές για χάρη των Αμερικάνων δήθεν συμμάχων, μην τις πάρει ο Άσαντ.
Τους αγαπάω, αλλά είναι κορόιδα. 

Γιατί έγινε αυτό; Ποιο σωστά γιατί έγινε ΤΩΡΑ. Το μυστικό είναι αρκετά χιλιόμετρα μακριά. Λέγεται Idlib και είναι η έδρα των ισλαμιστών φασιστών που υποστηρίζονται από ΗΠΑ, ΕΕ, Σεΐχηδες, Τουρκία κλπ, η δήθεν "αντιπολίτευση", που ξεκίνησε τον πόλεμο.
Είχανε σταματήσει εκεί που οι αντιμαχόμενοι συμφώνησαν πριν αρκετό καιρό για κάποια ζώνη μερικών χιλιομέτρων, όπου δεν θα υπήρχαν όπλα.

Έλα όμως που η αντιπολίτευση παραβίαζε τη συμφωνία. Για μήνες υπήρχαν βομβαρδισμοί, μάχες, απώλειες εκατέρωθεν. Οι κυβερνητικοί δεν φαίνονταν αρχικά να θέλουν να προχωρήσουν.
Όμως με τα πολλά νευρίασαν, έτσι οι τίγρεις του Άσαντ πήραν φαλάγγι τα τσιράκια των Δυτικών. 

Μόλις έσπασαν οι άμυνες των μισθοφόρων έγιναν τα εξής: Ο ISIS, ότι απέμεινε τέλος πάντων, άρχισε τις επιθέσεις στο Συριακό Στρατό. Που είπαν κάποιοι "αναστήθηκε"; 
Εντάξει, δεν είναι και πολύ πρόβλημα τώρα, αλλά, όπως και να το κάνουμε, απασχολεί δυνάμεις.

Οι Τούρκοι σπεύδουν να βοηθήσουν τους φασίστες να μην καταρρεύσουν εντελώς και τελειώσει ο πόλεμος, γιατί μετά θα αναγκαστούν να φύγουν από τη Συρία.
Α! κι οι Εβραίοι που δήθεν είναι κατά των Τούρκων βομβαρδίζουν που και που τον Άσαντ. 

Το καταλάβαμε τώρα; Δείτε το χάρτη, πως ήταν πριν δυο τρεις μέρες και πως είναι σήμερα. Δεν θέλει πολύ φιλοσοφία, μάτια θέλει και λογική. 
Και για να μην ξεχνιόμαστε, τα είχαμε πει έτσι; 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger