Home » , » Περί σεβασμού του "θρησκευτικού συναισθήματος"

Περί σεβασμού του "θρησκευτικού συναισθήματος"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 | 6:32 μ.μ.


Γράφει ο mitsos175

 "Να με συγχωρείτε αλλά θα διαφωνήσω πλήρως μαζί σας. Δεν έχω καλή σχέση με το Θεό, αλλά το να σέβεσαι το θρησκευτικό συναίσθημα των άλλων, είναι ένδειξη πολιτισμού"
Πρώτα από όλα να ευχαριστήσουμε την αναγνώστρια μας για το μήνυμα που μας έστειλε, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η παραπάνω πρόταση.

Συμφωνούμε πως ο σεβασμός είναι ένδειξη πολιτισμού. Τι είναι ο σεβασμός; "Η εκτίμηση που δείχνουμε σε κάποιο πρόσωπο για τα ψυχικά και πνευματικά του χαρίσματα και τα κάθε λογής προσόντα του".
Εκτιμούμε τον Ιησού από τη Ναζαρέτ ως άνθρωπο για τις Επαναστατικές του θεωρίες, όσον αφορά την εποχή που έζησε. Άλλωστε, αν δεν θεωρούνταν επικίνδυνος από το κατεστημένο, δεν θα σταυρώνονταν. 

Είμαστε όμως διαλεκτικοί υλιστές και απορρίπτουμε τα περί Θεότητας. Ευνόητο είναι πως δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποιον Θεό, για να το σεβόμαστε. 

Ποιοι σταύρωσαν τον Ιησού; Το ιερατείο! Το λέει καθαρά η Καινή Διαθήκη. Κάθε ιερατείο συνεργάζεται με την εξουσία.
Παντού και πάντοτε, ανεξαρτήτως θρησκείας. Το ίδιο έγινε με την πάροδο του χρόνου με το Χριστιανισμό. Αυτή η σχέση Ιερέων - Πολιτικών, είτε στην περίπτωση που κυβερνούν οι Ιερείς (Θεοκρατία), είτε στην περίπτωση που υπηρετούν τους άρχοντες, έχει ένα στόχο: Την εκμετάλλευση των πολλών. Σε αυτή την εκμετάλλευση είμαστε εντελώς αντίθετοι.

Θα συμφωνήσετε ασφαλώς -απευθύνομαι στην επιστολογράφο μας- πως, ο σεβασμός θα πρέπει να είναι αμοιβαίος. Για αιώνες οι άθεοι διώκονταν συστηματικά. Όχι μόνο οι άθεοι, κάθε ένας που είχε διαφορετική γνώμη από αυτή της θρησκείας.
Γι αυτό άλλωστε υπήρξαν θρησκευτικοί πόλεμοι, σφαγές "απίστων", η Ιερά Εξέταση κλπ.
Που είναι ο σεβασμός της θρησκείας στην διαφορετική άποψη του άλλου;
"Αν δε με πιστεύεις, πας Κόλαση!" Κι όχι μόνο, σε στέλνουν οι πιστοί στον -ανύπαρκτο-  "άλλο κόσμο" πριν της ώρας σου.

Δε νομίζετε, πως θα πρέπει να  σέβονται και οι χριστιανοί, τις απόψεις μας, για να ζητάνε και τον δικό μας σεβασμό στις δοξασίες τους;

Εμείς, αμυνόμαστε κάθε φορά που κάποιοι φανατικοί μας προσβάλουν, μας απειλούν και μας καταδιώκουν.
Δε νομίζω να έκανε κανένας μήνυση σε κάποιο πιστό, γιατί πρόσβαλε την αθεΐα του. Έγιναν όμως πολλές διώξεις ακόμα και δολοφονίες σε κάποιες χώρες, για κάποιους που δήθεν πρόσβαλαν το Θεό.
"Μα δεν πιστεύουμε σε Θεό!". "- Τότε Τον προσβάλλετε!" Έτσι, χωρίς καμία απόδειξη πως υπάρχει! 

Έχει την απαίτηση η θρησκεία να βλέπουμε τα θεάματα που θέλει η ίδια, να ντυνόμαστε όπως θέλουν οι ιερείς, να τρώμε αυτά που μας λένε, τις μέρες που μας λένε, ακόμα και να κάνουμε έρωτα όπως θέλουν οι δήθεν εκπρόσωποι του Θεού!

Κι αν δεν υποταχθούμε σε αυτή την κατάφωρη παραβίαση της ιδιωτικής μας ζωής και της Ελευθερίας μας, τους προσβάλουμε!!!
Εμείς, όχι αυτοί που έχουν τέτοιες απαιτήσεις! Δεν νομίζετε πως κάπου εδώ το παρακάνουν; 

Και μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένη τι θεωρείτε προσβολή; Γιατί για κάποιους πχ προσβολή είναι να τρώμε κρέας Μ. Παρασκευή. Δεν υποχρεώσαμε όμως κανένα χριστιανό να φάει κρέας Μεγάλη Παρασκευή. Ας κάνει ό,τι θέλει. Αυτό λέμε, να μας αφήσετε ήσυχους να κάνουμε ότι θέλουμε.
Για μας οι μέρες αυτές δεν έχουν σημασία. Αν κάτι τέτοιο σας προσβάλει, τότε πρόβλημά σας.
Η "Παναγία", άνθρωπος και για μας και για σας, δεν θα έπλενε τα δόντια της, αν ζούσε σήμερα; Που είναι η προσβολή; 

Καταλάβετε, πως δεν μπορείτε και δεν πρέπει να μας υποχρεώσετε να κρύψουμε την αθεΐα μας, όπως δεν μπορείτε να υποχρεώσετε τους gay ή άλλες μειονότητες να κρύβονται.
Αν δεν σας αρέσει κάτι σε μας, γούστα είναι αυτά.

Όμως η υποκρισία, τα ολοφάνερα ψέματα, οι αντιεπιστημονικές αρλούμπες, οι παραλογισμοί, ο φανατισμός, το μίσος δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο. Κι ούτε πρόκειται.
Εμείς δεν φοβόμαστε το Θεό. Κάποιοι κυρίως ανώτεροι ιερείς και φανατικοί υποκριτές έχουν κάθε λόγο να τρέμουν, αν πράγματι υπάρχει. 

Αγαπάτε Αλλήλους. Αυτό το δεχόμαστε.
 Εσείς χριστιανοί; Ανοίγετε την αγκαλιά σας στους φτωχούς του κόσμου; Δίνετε στους πεινασμένους, τους αρρώστους, όπως είπε ο Ιησούς; 

Μην απαντάτε, απαντούν τα έργα σας. Οι πράξεις των "ευσεβών" με έκαναν ασεβή...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

9 Αυγούστου 2019 στις 10:31 μ.μ.

Δημητρα Μαρουκακη Βαθύ Κόκκινο Να πείτε στον φίλο mitsos 175, ότι τον ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκε με το σχόλιο μου, αλλά δεν αναφέρεται στο θρησκευτικό συναίσθημα, αλλά στο ιερατείο και τον τρόπο που εκμεταλλεύτηκε την θρησκεία ιστορικά, για τα οποία συμφωνώ απολύτως μαζί του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger