Home » , , » Οι μπάτσοι κατασκευάζουν και οι δικαστές δικάζουν - Για τις σημερινές καταδίκες μελών του "Ρουβίκωνα"

Οι μπάτσοι κατασκευάζουν και οι δικαστές δικάζουν - Για τις σημερινές καταδίκες μελών του "Ρουβίκωνα"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 | 3:07 μ.μ.


Του Γ.Γ.

Με «νόμους και διατάγματα» η παλινόρθωση της σκληρής δεξιάς δείχνει το αυταρχικό, αποκρουστικό της πρόσωπο.

Και ως συνήθως όπου δεν φτάνει το κλομπ του μπάτσου, αναλαμβάνει η αστική "δικαιοσύνη" βασικός πυλώνας του συστήματος, τον κατασταλτικό ρόλο της σε όσους/ες "δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις".

Στο στόχαστρο της σήμερα βρέθηκαν μέλη του "Ρουβίκωνα".
Και δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και μήνες έχει στοχοποιηθεί αυτή η αναρχική ομάδα από το υπηρετικό κυβερνητικό προσωπικό των αστών.
Ο λόγος εύκολα εξηγήσιμος.
Σε μια εποχή που η "κοινωνική ειρήνη" βασιλεύει, -μεγάλη συζήτηση για ποιους λόγους-, με το μεγαλύτερο μέρος της τάξης μας να διακατέχεται από ατομικισμό και εγωστρέφεια, ακτιβιστικές ενέργειες όπως αυτές που κάνει η αναρχική ομάδα δημιουργούν "κακό προηγούμενο".
Δεν τους είναι ανεκτό να παρακολουθούν μια συλλογικότητα να προχωράει σε περιφρουρημένες δράσεις, να μην έχει σαν ευαγγέλιο την αστική νομιμότητα και να αδυνατούν να την διαβρώσουν.

Ανεξάρτητα τι άποψη έχει ο καθένας για τις μορφές πάλης που χρησιμοποιεί και για την αποτελεσματικότητα τους, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει στον "Ρουβίκωνα" ότι έχει την δυνατότητα να αιφνιδιάζει και σε πολλές περιπτώσεις να γελοιοποιεί τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Κι αφού οι μπάτσοι αδυνατούν να συλλάβουν τα μέλη της αναρχικής ομάδας όταν πραγματοποιούν μια δράση τους, ακολουθεί το αναμενόμενο. Οι ασφαλίτες κατασκευάζουν επιβαρυντικά στοιχεία και οι δικαστές τους καταδικάζουν σε φρονηματικές δίκες. 
(Ανάμεσα στην παρακάτω τοποθέτηση του Γ. Καλαϊτζίδη και στα όσα επικαλούνται οι μπάτσοι προφανώς πιστεύουμε τους ισχυρισμούς του πρώτου).

Γράφει, λοιπόν σήμερα το μέλος του "Ρουβίκωνα" στον προσωπικό του λογαριασμό  στο f/b:

Σε 9 μήνες φυλάκισης καταδικάστηκαν πριν από λίγο στην Ευελπίδων δυο σύντροφοί μας για την παρέμβαση στον ΣΕΒ .
Με "αναγνώριση" σε βίντεο από ασφαλίτες.
Την ίδια ώρα σε άλλη αίθουσα περιμένουμε να δικαστεί ένας άλλος σύντροφος ο οποίος συνελήφθη χθες (μπροστά στον γιο του) για την παρέμβαση στην cosmote e-value.

Επίσης δύο ακόμα σύντροφοί μας αναζητούνται στα πλαίσια του αυτοφώρου για την ίδια δράση (κανείς από τους 3 συντρόφους δεν συμμετείχε στην παρέμβαση).

Η ΝΔ θέλει να τελειώσει τον Ρουβίκωνα με τον ίδιο τρόπο που εφάρμοζε ο ΣΥΡΙΖΑ για 4.5 χρόνια.

ΥΓ. Ενα τυπικό καλοκαίρι για την ομάδα μας...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger