Home » , , » Βίος και πολιτεία του Γιάννη Παπαθανασίου, νέου προέδρου των ΕΛΠΕ

Βίος και πολιτεία του Γιάννη Παπαθανασίου, νέου προέδρου των ΕΛΠΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 | 8:50 μ.μ.

 Γράφει ο mitsos175

Ο Γιάννης Παπαθανασίου, πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, αναλαμβάνει πρόεδρος των ΕΛΠΕ. Εδώ θα συμφωνήσω για πρώτη και τελευταία φορά με την Λαγκάρντ, όταν τον συνάντησε. "Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά"!

Τότε ο Γιαννάκης είχε σχεδιάσει πάνω σε μια λαδωμένη χαρτοπετσέτα τα μέτρα που θα έπαιρνε για να μειώσει το έλλειμμα! Μέτρα φωτιά για τους οικονομικά ασθενέστερους.
Ο Γιάννης Παπαθανασίου λοιπόν είναι κανονικά Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός κι όχι από τους καλύτερους. Ήταν όμως κομματόσκυλο της ΝΔ και με αυτό το προσόν έγινε υπουργός Οικονομίας.
Και μας άλλαξε τα φώτα. Μόλις έγινε υπουργός έγινε η Κρίση που μας οδήγησε στα Μνημόνια και τα σημερινά χάλια. Τυχαίο; Δε νομίζω.

Να θυμηθούμε το πραγματικά αξιόλογο (για τους τοκογλύφους) έργο του:
"Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας έκλεισε για το 2009 σε επίπεδα πολύ πάνω από αυτά που θα καθιστούσαν το δημόσιο χρέος βιώσιμο (15,4% του ΑΕΠ)".
Το χρέος από το 109,4% του ΑΕΠ το 2008 εκτοξεύεται στο 126,7%! Δηλαδή αύξηση κατά 16% περίπου! Είναι η μεγαλύτερη αύξηση του Ελληνικού χρέους πριν την κρίση! "Άξιος, Άξιος"!
Με τέτοια προϋπηρεσία πως να μην αξιοποιηθεί ο άχρηστος; Το έβαλαν λοιπόν να ρημάξει τα ΕΛΠΕ. 
Ότι πρέπει τώρα που ξεπουλάνε τα οικόπεδα "φιλέτα" με το πλούσιο υπέδαφος. Θα κάνει τους υδρογονάνθρακες υδατάνθρακες. Μπορεί και σκέτο άνθρακες.

Βεβαίως μια τέτοια κίνηση δεν έμεινε απαρατήρητη και ασχολίαστη από τον κόσμο. Όμως κάτι μου λέει πως με τέτοιους "άριστους" το γέλιο θα μας βγει ξινό, αφού εμείς θα πληρώσουμε τα σπασμένα.
Με την ευκαιρία να απαντήσω σε κάτι ηλίθια νεοδημοκρατικά τρολλ που μας λένε "περιμένετε πρώτα να κυβερνήσουν κει μετά κάντε κριτική". 

Πριν όμως μια προσφορά. "Με την απόσυρση της περικεφαλαίας σας από τα εθνικιστικά καρναβάλια, έχετε έκπτωση στο κουτόχορτο κατά 22%".

Στο θέμα μας όμως:
Θα πω ένα παράδειγμα. Είναι κάποιος άσχετος και πάει να οδηγήσει ένα αεροπλάνο. Δεν ξέρει τίποτα, έχει πλήρη μεσάνυχτα. Έχουμε την ατυχία να είμαστε μέσα, επιβάτες. Θα τον αφήναμε πρώτα να ρίξει το αεροπλάνο και μετά θα του ασκούσαμε κριτική; Ε γαλάζια γίδια;

Ξέρουμε πολύ καλά τι θα κάνουν οι υπουργοί. Θα φάνε, θα πιούνε και θα ρημάξουν ό,τι απέμεινε. Όσο περνάει από το χέρι μας, δεν θα τους αφήσουμε.
Οι νεοδημοκράτες ήρθαν για πλιάτσικο, φυλαχτείτε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger