Home » , » "Θέλω να με εκτελέσουν. Γιατί δεν με πήραν;" - Μια συγκλονιστική συνέντευξη

"Θέλω να με εκτελέσουν. Γιατί δεν με πήραν;" - Μια συγκλονιστική συνέντευξη

Από giorgis , Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 | 6:57 μ.μ.

Είναι απ' τις φορές που αναρωτιέσαι: "Από τι πάστα είναι φτιαγμένοι κάποιοι άνθρωποι;". Και αναφερόμαστε στην πραγματικά συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε η Μαρία Σιδέρη, στον δημοσιογράφο Θανάση Καραμπάτσο. (Δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Documento").

Χωρίς να είναι κομμουνίστρια, η Μ. Σιδέρη βρέθηκε κατηγορούμενη και αγκάλιασε τις ιδέες για την κοινωνική απελευθέρωση.
Εζησε αγκαλιά με τον χάρο, καταδικασμένη πεντάκις εις θάνατο. Πέρασε μαρτυρικές στιγμές στη φυλακή. Στην συνέντευξη της μιλάει για συγκροτούμενες που εκτελέστηκαν, πέθαναν, βιάστηκαν, τρελάθηκαν.

Μέσα από την αφήγησή της ξεδιπλώνεται μια ολόκληρη εποχή -που κάποιοι στο όνομα της "εθνικής ομοψυχίας" θέλουν να ξεχάσουμε-.
Η αγωνίστρια αυτή, μας περιγράφει τόσο ζωντανά, μας μεταφέρει με "εικόνες" θα έλεγε κανένας, τι πέρασαν από τους μηχανισμούς του αστικού κράτους όσοι/ες αγνωνιστές/ιες άνηκαν στους  «ΕΑΜοβούλγαρους» και τους «κομμουνιστοσυμμορίτες», σύμφωνα με την επίσημη φρασεολογία ολόκληρης εποχής.

Και παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτή η συνέντευξη γιατί η Μαρία Σιδέρη ενώ  "θαυμάζει τους κομμουνιστές", όπως μας λέει, παράλληλα δηλώνει ότι η ίδια  "δεν ήθελα να είμαι κομμουνίστρια",

Διαβάστε την συνέντευξη της.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger