Home » , » Το NRA και η υποκριτική καταδίκη των μαζικών δολοφονιών που έγιναν σήμερα στην Αμερική, από τον Τραμπ

Το NRA και η υποκριτική καταδίκη των μαζικών δολοφονιών που έγιναν σήμερα στην Αμερική, από τον Τραμπ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 4 Αυγούστου 2019 | 2:55 μ.μ.

Οι ειδήσεις που κάνουν τον γύρο του κόσμου κάνουν λόγο για τις μαζικές δολοφονίες,  από τυφλά πυρά, που υπάρχουν στην Αμερική. μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, στο Ελ Πάσο του Τέξας και στο Ντέιτον του Οχάιο. 

Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε σε όλα τα ΜΜΕ, τα οποία κάνουν λόγο για 29 νεκρούς και πάνω από 50 τραυματίες.
Για ρατσιστικά κίνητρα των δραστών μιλούν δημοσιογραφικές πληροφορίες ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε, υποκριτικά -παρακάτω θα εξηγήσουμε γιατί- το «τραγικό» μακελειό στο Ελ Πάσο, και το χαρακτήρισε «άνανδρη ενέργεια» και «πράξη μίσους». 

Και άνανδροι και σαλταρισμένοι ήταν οι δράστες. Αυτό είναι όμως η μια πλευρά. Εμείς όμως θα αναφερθούμε σ' αυτά, που δεν γράφουν και δεν λένε τα καθεστωτικά ΜΜΕ. 

Το μακελειό του Ελ Πάσο είναι το νούμερο 249 στις μαζικές δολοφονίες από ενόπλους που καταγράφεται από την αρχή της χρονιάς, αναφέρει η ΜΚΟ Gun Violence Archives.
Με δυο λόγια, στο εσωτερικό των ΗΠΑ υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος που συνεχίζεται για δεκαετίες.

Γιατί συμβαίνει αυτό και καμιά κυβέρνηση στην Αμερική δεν κάνει το παραμικρό για να το περιορίσει;

 Ο λόγος είναι απλός. Η εσωτερική αγορά όπλων στην Αμερική είναι τεράστια και αποφέρει δισεκατομμύρια  σ' αυτούς που την διαχειρίζονται. 
Μάλιστα η καθεστωτική προπαγάνδα που υπάρχει για δεκαετίες, δημιούργησε την αντίληψη σε εκατομμύρια Αμερικανούς ότι το να κατέχει κανείς πυροβόλο όπλο -που μπορεί να το προμηθευτεί πανεύκολα- είναι συνταγματικό δικαίωμα, εξίσου θεμελιώδες με την ελευθερία της έκφρασης.

Και προσέξτε τώρα την υποκρισία του Αμερικανού προέδρου.
Η Εθνική Ένωση Όπλων (NRA που προκύπτει από το National Rifle Association) είναι ένα πανίσχυρο λόμπυ.
Τα χρήματα που διαχειρίζεται ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια και η πολιτική παρέμβαση που έχει είναι τεράστια. Δεν είναι απλώς ότι η NRA είναι ο βασικός χρηματοδότης του Ρεμπουπλικανικού κόμματος, του Ντόναλντ Τραμπ που ελέγχει σήμερα το Κογκρέσο, είναι ότι έχει και την δυνατότητα να επιβάλλει και τις επιθυμίες της σε μια σειρά κυβερνήτες πολιτειών των ΗΠΑ.

Από διαδικτυακή αναζήτηση πληροφορούμαστε ότι εκτιμάται πως στις ΗΠΑ υπάρχουν 283 εκατομμύρια όπλα. Τα 3.04 εκατ. ανήκουν στον στρατό, τα 879.000 στην αστυνομία και μετά υπάρχει το χάος.

Πάλι απ' το διαδίκτυο μαθαίνουμε ότι σήμερα στην Αμερική ο αριθμός των καταστημάτων που πωλούν όπλα είναι μεγαλύτερος αυτού των supermarkets. Για την ακρίβεια, είναι περισσότερα από 55.000 (τέσσερις φορές ο αριθμός των McDonald’s).

Και μόνο από τα παραπάνω στοιχεία μπορεί να καταλάβει κανείς την τεράστια επιρροή που έχουν στο Αμερικανικό πολιτικό κατεστημένο όσοι εμπλέκονται με την εμπορία όπλων στις ΗΠΑ. Το ότι σκοτώνονται δεκάδες χιλιάδες πολίτες στην Αμερική από κατόχους όπλων - «περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στις ΗΠΑ από πυροβόλα όπλα», αναφέρει έρευνα- ελάχιστη σημασία έχει για όσους θησαυρίζουν με την πώληση όπλων και για τους πολιτικούς που χρηματοδοτούνται απ’ αυτούς.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger