Home » , » "Ενας κόσμος ανάποδα"

"Ενας κόσμος ανάποδα"

Από giorgis , Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 | 9:21 μ.μ.

... Όταν ένας παραβάτης σκοτώνει για τα χρέη που οφείλει, η εκτέλεση ονομάζεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ, όταν οι διεθνείς τεχνοκράτες αποφασίζουν να κάνουν εκκαθάριση σε μια υπερχρεωμένη χώρα, τότε η εκτέλεση ονομάζεται σχέδιο ρύθμισης του χρέους.

Αν δεν πάρει τα λύτρα, ο υπόκοσμος της οικονομίας δημεύει τις χώρες και ανακατεύεται στα οικονομικά τους: σε σύγκριση μαζί του, οποιοσδήποτε μαχαιροβγάλτης αποδεικνύεται αβλαβής όπως ο Δράκουλας στο φως της μέρας.

Η παγκόσμια οικονομία είναι η πιο αποδοτική μορφή οργανωμένου εγκλήματος. Οι διεθνείς οργανισμοί που ελέγχουν το νόμισμα, το εμπόριο και τις πιστώσεις τρομοκρατούν τις φτωχές χώρες και τους φτωχούς όλων των χωρών με τόσο ψυχρό επαγγελματισμό και ατιμωρησία που μπροστά τους ωχριά και ο καλύτερος βομβιστής.

Η τέχνη της εξαπάτησης του πλησίον, την οποία οι απατεώνες ασκούν κυνηγώντας αφελείς στους δρόμους, αγγίζει τα όρια της τελειότητας όταν αποφασίσουν να εκμεταλλευτούν το ταλέντο τους ορισμένοι επιτυχημένοι πολιτικοί.
Στις υποβαθμισμένες χώρες του κόσμου, οι αρχηγοί των κρατών ξεπουλάνε τα ρετάλια των χωρών τους σε τιμές εκποίησης, όπως στις υποβαθμισμένες περιοχές των πόλεων οι παραβάτες πουλάνε σε ευτελείς τιμές τη λεία των ληστειών τους.

Οι επαγγελματίες εκτελεστές που πληρώνονται για να σκοτώνουν δεν κάνουν τίποτε περισσότερο, σε επίπεδο λιανικής, από όσα κάνουν σε ευρεία κλίμακα στρατηγοί παρασημοφορημένοι για τα εγκλήματα που έχουν εξυψωθεί στην κατηγορία της στρατιωτικής δόξας.

Οι ληστές, καραδοκώντας στις γωνιές των δρόμων, δεν προκαλούν παρά απλές γρατσουνιές, μια ερασιτεχνική εκδοχή των μοιραίων πληγμάτων που καταφέρνουν οι μεγάλοι κερδοσκόποι όταν καταληστεύουν τα πλήθη μέσω των υπολογιστών.

Οι πιο ανελέητοι καταπατητές της φύσης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων ποτέ :δεν φυλακίζονται. Εξάλλου, αυτοί είναι που κρατούν τα κλειδιά των φυλακών.
Στον κόσμο όπως είναι σήμερα, σε τούτο τον ανάποδο κόσμο, οι χώρες που φροντίζουν για την παγκόσμια ειρήνη είναι οι χώρες που κατασκευάζουν και πουλάνε τα περισσότερα όπλα· οι τραπεζες με το μεγαλύτερο γόητρο είναι εκείνες που ξεπλένουν τα περισσότερα ναρκοδολάρια και στις οποίες αποταμιεύονται τα περισσότερα κλεμμένα χρήματα- οι πιο επιτυχημένες βιομηχανίες είναι εκείνες που δηλητηριάζουν περισσότερο τον πλανήτη- και η σωτηρία του περιβάλλοντος είναι η πιο ευφυής εμπορική επένδυση των εταιρειών που το καταστρέφουν.

Όσοι σκοτώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων στον μικρότερο δυνατό χρόνο, όσοι κερδίζουν τα περισσότερα χρήματα με τη λιγότερη εργασία και όσοι εξολοθρεύουν τις μεγαλύτερες εκτάσεις της φύσης με το μικρότερο κόστος, ανταμείβονται με ατιμωρησία και εγκώμια.

Eduardo Galeano - "Ενας κόσμος ανάποδα"


Για την αντιγραφή Γ.Γ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger