Home » , » Αντικαπνιστικός νόμος: Στόχος της κυβέρνησης να συνηθίσει η κοινωνία στις απαγορεύσεις και στην πειθάρχηση σε κάθε πτυχή της ζωής της.

Αντικαπνιστικός νόμος: Στόχος της κυβέρνησης να συνηθίσει η κοινωνία στις απαγορεύσεις και στην πειθάρχηση σε κάθε πτυχή της ζωής της.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 | 8:43 μ.μ.

Η είδηση είναι γνωστή και μας λέει ότι κατατέθηκε στην βουλή σχέδιο νόμου το οποίο προβλέπει πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, σε όλους τους χώρους παροχής εργασίας. σε στέκια ψυχαγωγίας κ.α

Μάλιστα όπως αναφέρεται στην νομολογία "αρμόδιες αρχές για τη διαπίστωση των παραβάσεων και της επιβολής κυρώσεων, είναι οι υγειονομικές υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α’ και Β’ βαθμού), η δημοτική αστυνομία, οι λιμενικές αρχές στην περιοχή της ευθύνης τους, καθώς και το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ".

Αυτό που δεν έχει καθοριστεί προς το παρόν - αναμένεται να γίνει με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών- είναι "το ύψος των επιβαλλόμενων προστίμων, και η διάθεση των εσόδων από τα επιβληθέντα πρόστιμα".

Φυσικά κανείς δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την δημόσια υγεία, όταν σφαγιάζει τα κονδύλια της, οδηγώντας τις λαϊκές μάζες στα νύχια των εμπόρων υγείας.

Και πώς άλλωστε να πιστέψει κανείς κάτι τέτοιο όταν το συνεχές διατροφικό σκάνδαλο, που η μια πτυχή του κλείνει για να ανοίξει αμέσως μια άλλη, η προώθηση των «μεταλλαγμένων», η μόνιμη αδιαφορία των κυβερνήσεων για την καταστροφή του περιβάλλοντος και όλα τα υπόλοιπα εγκλήματα σε βάρος της δημόσιας υγείας είναι κάτι που τα βιώνει καθημερινά;

Δεν ξέρουμε αν αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά, όπως έγινε ότι πριν αρκετά χρόνια προσπάθησε να εφαρμόσει μια παρόμοια νομική διάταξη η τότε υπουργός Υγείας, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, 
(Αντε να πεις σε καπνιστή να πάει σε καφετέρια για να απολαύσει τον καφέ του χωρίς να φουμάρει δυο τσιγάρα, ή να βρεθεί σε ταβέρνα χωρίς να κάνει τις τζούρες του. Αν  κάποιος καταστηματάρχης πάει να επιβάλλει κάτι τέτοιο στους πελάτες του, ας είναι έτοιμος να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του).

Ασχετα πάντως ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της νομοθεσίας, αυτό που πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι ότι στόχος των σταυροφόρων κατά του καπνίσματος είναι η πειθάρχηση. Η επιδίωξη τους είναι να συνηθίσει η κοινωνία στις απαγορεύσεις και στην πειθάρχηση σε κάθε πτυχή της ζωής της.   
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

26 Σεπτεμβρίου 2019 στις 10:09 μ.μ.

Οχι οχι και παλι αγσπητο μου βαθυ κοκκινο. Ο καπνιστης βεβαια θα παει στη καφετερια η στη ταβερνα αλλα αν θελει να απολαυσει το καφε του να βγει εξω στο κρυο και οχι εγω να κάθομαι εξω! Εν τελει τελικα ο νομος αυτος πρεπει να εφαρμοστει επιτελους για ολους τους μερακληδες αρσενικους και θηλυκές παντου :δημοσιες υπηρεσιες αστυνομιες παντου παντου. Αρκετα κρατησε η ανοχη. Ειναι ενα μετρα σωστο. Επιτελους μια φορα που δε θα συμφωνησω με το αρθρο. Σας ευχαριστω που δεχτήκατε την αποψη μου.

26 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11:41 μ.μ.

Δεν αναφερόμαστε στο αν είναι σωστός ή όχι ο αντικαπνιστικός νόμος. Εστιαζόμαστε στην υποκρισία της κυβέρνησης περί προστασίας της δημόσιας υγείας, και στις σκοπιμότητες αυτής της απαγόρευσης. Νομίζουμε ότι αυτό είναι εμφανές σε όλο το κείμενο.

27 Σεπτεμβρίου 2019 στις 8:03 π.μ.

Απαντηση:πραγματι η απεχθεια μου για το καπνισμα γενικα με οδηγησε να αδικησω το αρθρο σας το οποιο ειναι πολυ σωστο. Εξ αλλου εδω πρεπει να θυμηθω το Μπρεχτ οτι: #μετα θα ερθει η σειρα μου#. -

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger