Home » , » Μια δικαστική απόφαση και ένα "μήνυμα" από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς

Μια δικαστική απόφαση και ένα "μήνυμα" από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 | 2:30 μ.μ.

Ηταν τόσο γελοίο το κατηγορητήριο που αντιμετώπιζε ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Σταματίου, που μόνο σε έκτακτο δικαστήριο της μετεμφυλιακής περιόδου θα μπορούσε να σταθεί γι' αυτό ήταν μονόδρομος για το  Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας να τον αθωώσει σήμερα.

Δεν έχει σημασία όμως η αναμενόμενη δικαστική αυτή απόφαση. Το ουσιαστικό είναι το μήνυμα που έστειλαν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί  Κι αυτό τηλεγραφικά είναι το εξής: "Είσαι φωτορεπόρτερ και "σπας" το μονοπώλιο των φωτογραφήσεων που έχει η αστυνομία; Σε συλλαμβάνουμε, σε οδηγούμε σιδηροδέσμιο στον εισαγγελέα και σου φορτώνουμε όποια κατηγορία γουστάρουμε. Ξεκινάμε απ' την "απλή" της  «διατάραξης οικιακής ειρήνης», μπορούμε να σου «χρεώσουμε αντίσταση κατά της αρχής», ή ότι άλλο μας καπνίσει και άντε εσύ να καθαρίσεις με τους δικαστές".

Εχουμε αναφερθεί αναλυτικά στην ποινική δίωξη αυτού του φωτορεπόρτερ και δεν ξέρουμε αν αρκεί μόνο η καταδίκη αυτής της μπατσάδικης τακτικής. Κάποτε ένας αστός πολιτικός, ο επονομαζόμενος και "παπατζής", Γ. Παπανδρέου έλεγε: "Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες". Μήπως η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, έστω και για λόγους σκοπιμότητας θα πρέπει να μηνύσει τους μπάτσους που συνέλαβαν τον συνάδελφό τους για 'κατάχρηση εξουσίας"; (Ατελέσφορη φυσικά είναι μια τέτοια κίνηση, δίνει όμως μια απάντηση πέρα απ' τον ανούσιο χαρτοπόλεμο καταγγελιών). 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger