Home » , » Με γελοιότητες επιχειρεί η κυβέρνηση να δώσει πρόσχημα νομιμοφάνειας για μπατσάδικη επιχείρηση εκκένωσης του ΒΟΞ

Με γελοιότητες επιχειρεί η κυβέρνηση να δώσει πρόσχημα νομιμοφάνειας για μπατσάδικη επιχείρηση εκκένωσης του ΒΟΞ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 | 12:57 π.μ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινή της Κυριακής», η κυβέρνηση αναζητώντας πρόσχημα νομιμοφάνειας για να διατάξει τους μπάτσους να εισβάλουν και να εκκενώσουν το ΒΟΞ το οποίο χαρακτηρίζουν "άτυπη έδρα του Ρουβίκωνα" προχωράει σε μια καραμπινάτη γελοιότητα.
Οπως αναφέρουν οι ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας έδωσε εντολή στους ασφαλίτες να κάνουν έρευνα για να διαπιστώσουν αν μέσα στο ΒΟΞ τελούνται αδικήματα τα οποία διώκονται αυτεπάγγελτα,

Σε ελεύθερη μετάφραση δηλαδή, οι μπάτσοι θα συντάξουν ένα χαρτί που θα λέει ότι οι καφέδες και οι μπύρες που σερβίρονται εκεί δεν συνοδεύονται από "νόμιμη απόδειξη" και έτσι ουσιαστικά δίδεται «το πράσινο φως για την για εκκένωση του κτηρίου ΒΟΞ στα Εξάρχεια».
(Το ίδιο δημοσίευμα γράφει και το γενικό κι αόριστο "τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. καλούνται να διαπιστώσουν εάν στο ακίνητο της οδού Θεμιστοκλέους τελείται το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας (άρθρο 378) που, σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, διώκεται αυτεπάγγελτα" 
Τι "αρμοδιότητα" είναι αυτή που ανατίθεται στους μπάτσους; Και τί στοιχεία θα επικαλεστούν για να τεκμηριώσουν το όποιο συμπέρασμά τους;).

«Με αυτόν τον τρόπο η εισαγγελία και αλλά και η αστυνομία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν το εμπόδιο της απροθυμίας των διοικήσεων του ΙΚΑ (στο οποίο και ανήκει το κτήριο) να ζητήσουν την εκκένωση του χώρου και την ποινική δίωξη των καταληψιών», αναφέρει το άρθρο για να αιτιολογήσει αυτή την μεθόδευση.

Προφανώς είναι αστείοι αυτοί οι ισχυρισμοί. Η παλινόρθωση του κράτους της σκληρής δεξιάς που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας θυμίζει καθημερινά την εποχή της δικτατορίας των Συνταγματαρχών και του περίφημου «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν- Στρατηγός Ζαγοριανάκος»,

Τουλάχιστον οι χουντικοί ήταν ξεκάθαροι. Ελεγαν τα πράγματα με το όνομα τους και δεν χρησιμοποιούσαν γελοιότητες για να υλοποιήσουν τις αποφάσεις τους.

Επί της ουσίας τώρα. Καλές είναι οι ασκήσεις επί χάρτου, που κάνει το υπουργείο μπάτσων και καταστολής, αλλά έχει μια μεγάλη διαφορά η θεωρία απ' την πράξη. Στην περίπτωση του "ΒΟΞ" οι ασφαλίτες δεν θα βρουν απέναντι τους "άμαχο πληθυσμό", όπως στις προηγούμενες καταλήψεις που εκκένωσαν.

Μια κατασταλτική επιχείρηση για να εκκενωθεί το ΒΟΞ θα δημιουργήσει ανεξέλεγκτες και μη προβλέψιμες από τους μπάτσους καταστάσεις και αυτό είναι καλό να το έχουν υπ' όψιν τους οι "αρμόδιοι".


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger