Home » , » Θεαματική ανατροπή. Πάνω από 500 νεκρούς μετράνε οι εισβολείς στην Συρία

Θεαματική ανατροπή. Πάνω από 500 νεκρούς μετράνε οι εισβολείς στην Συρία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 | 9:01 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175 

Σε μια θυελλώδη αντεπίθεση στην περιοχή της Ras At Ayn οι Κούρδοι κατατροπώνουν τους εισβολείς και απελευθερώνουν τα χωρία το ένα μετά το άλλο.

Είχαμε πει πως τα πλευρά των εισβολέων είναι εκτεθειμένα. Μετά την εμφάνιση του Συριακού Στρατού οι Κούρδοι οργανώθηκαν ταχύτατα και επιτέθηκαν εκεί που έπρεπε, τρέποντας σε φυγή τους βασιβουζούκους του Σουλτάνου δημιουργώντας τους μεγάλες απώλειες.

Στο νότο σημείο αυτού του μετώπου σκοτώθηκαν τουλάχιστο 60 εισβολείς από την επιτυχημένη αντεπίθεση των Κούρδων, ενώ πιο βόρεια τουλάχιστον 11.
Έχουν επίσης καταστρέψει ακόμα και καταλάβει αρκετά τεθωρακισμένα οχήματα του εχθρού. Έτσι συνολικές απώλειες των Τούρκων ξεπερνούν τους 500 σε μια εβδομάδα!
Αν και οι περισσότεροι δεν "μετράνε" γι αυτούς, καθώς είναι μισθοφόροι πρώην μέλη των ισλαμικών συμμοριών του ISIS, της Αλ Κάϊντα και διαφόρων άλλων "μετριοπαθών" φονιάδων.

Τι προκάλεσε αυτή την θεαματική ανατροπή; Μα η συμφωνία Κούρδων Άσαντ. Ο Συριακός στρατός, αν και ακόμα δεν συνεπλάκη σοβαρά με τους Τούρκους, με εξαίρεση κάποιους βομβαρδισμούς πυροβολικού κυρίως κατά των μισθοφόρων, με το να καταλάβει καίρια σημεία "απελευθέρωσε" έναν αριθμό Κούρδων μαχητών, που φύλαγαν τις περιοχές, οι οποίοι έσπευσαν αμέσως να πολεμήσουν τους Τούρκους. Με τις νέες εφεδρείες οι Κούρδοι αντεπιτέθηκαν.
Οι Ισλαμιστές έχουν ακόμα υπεροπλία και αριθμητική υπεροχή. Όμως το ηθικό τους παρουσιάζει κάμψη, ενώ τις τελευταίες 24 ώρες δεν έχουν το σημαντικότερο: Την κάλυψη της Τουρκικής αεροπορίας.

Σωστά οι Τούρκοι θεωρούν εξαιρετικά επικίνδυνο να ρισκάρουν τα πανάκριβα αεροσκάφη τους σε περιοχή που καλύπτεται πλέον από την ικανότατη Συριακή Αντιαεροπορική Άμυνα αλλά και τη Ρωσική και Συριακή Αεροπορία.

Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των υπερσύχρονων Ρωσικών Su -35 (αντίστοιχα και καλύτερα των F-15) και των Τουρκικών F-16.
Τα Ρωσικά μαχητικά είναι σχεδιασμένα ειδικά για αεροπορική υπεροχή, μπορούν να καταρρίψουν, αν χρειαστεί, αρκετά Τουρκικά, πριν καν οι Τούρκοι πιλότοι καταλάβουν τι συμβαίνει. Οι Ρώσοι δεν έχουν μεγάλους αριθμούς αεροσκαφών στη Συρία, όμως μόνο τρελοί θα τα έβαζαν με την αεροπορία τους.
Και τους S-400 που φτάνουν μέχρι τα Τουρκικά αεροδρόμια. Εκτός φυσικά, αν είναι οι Αμερικάνοι, που έχουν την ισχυρότερη αεροπορία στον κόσμο. Οι Ρώσοι πιλότοι πολύ θα ήθελαν να κάνουν το λάθος οι Τούρκοι και να τους προκαλέσουν. Επιθυμούν διακαώς εκδίκηση για το αεροσκάφος, που κατέρριψε ο Σουλτάνος, ένα παλιό βομβαρδιστικό.
Αλλά δεν νομίζω, πως θα υπάρξει αντιπαράθεση και αερομαχίες τουλάχιστον σύντομα.

Στην Ιεράπολη το Συριακό (σύμφωνα με κάποιες φήμες και το Ρωσικό πυροβολικό) μετέτρεψε την επίθεση των Τούρκων μισθοφόρων σε πανωλεθρία για τους υποτακτικούς του Σουλτάνου.
Οι ίδιοι οι Τούρκοι δέχονται 2 νεκρούς στρατιώτες και τουλάχιστο 8 τραυματίες. 
Όμως οι απώλειες είναι πολύ μεγαλύτερες καθώς τα πυρά ήταν σφοδρά και εξαιρετικά ακριβή, ενώ έγιναν όταν οι Τούρκοι επιτίθονταν, δηλαδή ήταν σε μεγάλο βαθμό ακάλυπτοι. Και πάλι δεν μετράνε τις απώλειες των αναλωσίμων υποτακτικών τους.

Ο άνεμος άλλαξε. Οι Τούρκοι δεν μπορούν παρά να ματαιώσουν την εισβολή ή να γνωρίσουν μια συντριπτική ήττα.
Ο Σουλτάνος, που είναι πανίσχυρος εσωτερικά, μπορεί να διαστρέψει την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας τη Συμφωνία ως κάτι που δήθεν ήθελε αλλά στην πράξη βλέπει το όνειρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας να γίνεται ο χειρότερος εφιάλτης του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger