Home » , » "Ανάπτυξη", με νομοθέτηση της μπατσαδικης ατιμωρησίας

"Ανάπτυξη", με νομοθέτηση της μπατσαδικης ατιμωρησίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 | 10:19 μ.μ.

Καπιταλιστική "ανάπτυξη" χωρίς να εξασφαλίζεται "και με τον νόμο" η ασυδοσία των κατασταλτικών μηχανισμών, η παγίωση και με νομοθετική βούλα δηλαδή, της μπατσάδικης αντίληψης ότι οι ένστολοι υπερασπιστές του συστήματος είναι οι "γαμάω και δέρνω", χωρίς να κινδυνεύουν να λογοδοτήσουν για τις βαναυσότητες τους, θα ήταν σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.

Φυσικά η ατιμωρησία των μπάτσων για τις λαμογιές τους και τις κτηνωδίες τους σε βάρος πολιτών, είναι διαχρονική. 
Ακόμα και στις ελάχιστες περιπτώσεις που καλούνται να απολογηθούν για κάθε είδους παρανομίες που διαπράττουν, συνήθως βγαίνουν πεντακαθαρίδηδες από τους φυσικούς προϊσταμένους και αν τυχόν βρεθούν κατηγορούμενοι σε δικαστική αίθουσα, τότε εισπράττουν μια απόλυτη "κατανόηση" από τους δικαστές, σε βαθμό που και καθεστωτικοί δημοσιολόγοι να "προβληματίζονται". (Δείτε την πρόσφατη μας ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε: "Απίστευτη δικαστική ανοχή στους διεφθαρμένους μπάτσους: 7 στους 10 αθωώνονται".

Κάναμε αυτή την εισαγωγή, γιατί συναντήσαμε ένα κειμενάκι μιας φίλης στο facebook. Σ' αυτό διαβάζουμε: "Και μέσα σ' όλα στο "αναπτυξιακό" να και οι διατάξεις για προστασία δημοτικής αστυνομίας, λιμενικού, μπάτσων γενικά έναντι καταγγελιών πολιτών(άρθρο 182) γιατί λέει...εκφοβίζονται! Άντε να βρεις το δίκιο σου στο επιτελικό νεοφιλεύθερο κράτος!"

Το μόνο σχόλιο μας είναι ότι έχουμε άλλη μια σελίδα στο βιβλίο που γράφεται εδώ και τρεις μήνες και έχει τίτλο "Παλινόρθωση στο κράτος της σκληρής δεξιάς.


Επί του άρθρου 182 .

Με το άρθρο 182 εισάγεται εξαίρεση από την αυτόφωρη διαδικασία των κατ' έγκληση διωκόμενων αδικημάτων που φέρεται ότι διαπράπει κατά την άσκηση των καθηκόντων του και εξαιτίας αυτών το ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η ρύθμιση κρίνεται επιβεβλημένη διότι σε αρκετές περιπτώσεις υποβάλλονται σκόπιμα εγκλήσεις από τους ελεγχόμενους εις βάρος των δημοτικών αστυνομικών για εξυβρίσεις ή απειλές, με απώτερο στόχο την αποτροπή του ελέγχου και τον εκφοβισμό του ελεγκτικού οργάνου, το οποίο θα υποβληθεί στη διαδικασία του αυτοφώρου.

Ταυτόσημη ρύθμιση ισχύει για το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και για πληθώρα πολιτικών υπαλλήλων που ασκούν ελεγκτικά καθήκοντα (τελωνειακοί υπάλληλοι, υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, υπάλληλοι ΣΔΟΕ κ.λπ.).
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger