Home » , » Ποινικοποιώντας την φτώχεια. - Κάλεσμα αλληλεγγύης στην δίκη του Χρυστόφορου Κορτέση

Ποινικοποιώντας την φτώχεια. - Κάλεσμα αλληλεγγύης στην δίκη του Χρυστόφορου Κορτέση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 | 9:54 μ.μ.

Στην ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε "Περίπτωση Χριστόφορου Κορτέση: Ξεκάθαρη περίπτωση ποινικοποίησης της φτώχειας" κάναμε εκτενή αναφορά στην δικαστική περιπέτεια που αντιμετωπίζει ο γνωστός νεολαίος αναρχικός. (Είναι ένα πρόσωπο στοχοποιημένο απ' την ασφάλεια η οποία τον κατηγόρησε και τον φυλάκισε για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.
(Να θυμίσουμε ότι ο Χρ. Κορτέσης, είχε καταδικαστεί εντελώς αυθαίρετα και χωρίς να υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του -λεπτομέρειες στην παραπάνω παραπομπή- απαλλάχτηκε από κάθε κατηγορία συμμετοχής στις ενέργειες, γιατί δεν προέκυψε καμιά εμπλοκή του με τις ενέργειες ή με τις γιάφκες της οργάνωσης).

Αύριο, λοιπόν, 22/10 γίνεται η δίκη στου αναρχικού στα δικαστήρια του Πειραιά (Σκουζέ).

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια, στις 10 το πρωί η Συνέλευση αναρχικών συλλογικοτήτων, συντρόφων, συντροφισσών και αλληλέγγυων. 
Αφού το σχετικό κείμενο κάνει μια τηλεγραφική παρουσία της όλης υπόθεσης, εκφράζει την συμπαράσταση στον Χριστόφορο Κορτέση και αλληλεγγύη στους διωκόμενους συντρόφους και συντρόφισσες.

Αναφερόμενο στην δικαστική εξέλιξη τονίζει:

"Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Ο μηχανισμός του Νόμου και της Δικαιοσύνης φτιάχτηκε για να προστατεύει την κανονικότητα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Υπάρχει για να τιμωρεί με αυστηρότητα τις όποιες παρεκκλίσεις των υποτελών τάξεων και να ξεπλένει τα καθημερινά οργανωμένα και μη, εγκλήματα των "επιφανών" και των κάθε λογής υποτακτικών τους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger