Home » , , » Οι ταγματασφαλίτες εξοπλίζονται από τους Αγγλους και εντάσσονται στην ταξιαρχία Ρίμινι "διά την χρησιμοποίησίν των εις τον αγώνα εναντίον των κομμουνιστών".·

Οι ταγματασφαλίτες εξοπλίζονται από τους Αγγλους και εντάσσονται στην ταξιαρχία Ρίμινι "διά την χρησιμοποίησίν των εις τον αγώνα εναντίον των κομμουνιστών".·

Από giorgis , Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 | 7:47 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Σε συνάρτηση με την ανάρτηση που είχαμε κάνει με αφορμή ότι σαν σήμερα το 1944 η Αθήνα απελευθερώνεται από τους Γερμανούς κατακτητές, να παραθέσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον ιστορικό ντοκουμέντο.

Πηγή μας είναι ένα κείμενο που υπογράφει η ιστορικός Βασιλική Λάζου και δημοσιεύεται στο περιοδικό Hothistory.
Στο άρθρο, λοιπόν αυτό συναντάμε ένα άκρως απόρρητο τηλεγράφημα από το αρχηγείο συμμαχικών δυνάμεων προς τη Φορς 140 στις 15 Σεπτέμβρη 1944.

Ενα από τα κύρια ζητήματα που προέκυψαν, για τους Αγγλους,  μετά την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων από την χώρα μας ήταν ο τρόπος μεταχείρισης των Ταγμάτων Ασφαλείας, των ένοπλων δοσιλόγων δηλαδή, οι οποίοι είχαν εξοπλιστεί από τους Γερμανούς για να αντιμετωπίσουν την αντίσταση του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ώστε να μη χυθεί «πολύτιμο γερμανικό αίμα».

Οπως λοιπόν διαπιστώνεται από αναμφισβήτητα ιστορικά ντοκουμέντα τα ντόπια καθάρματα που είχαν συνεργαστεί με τους κατακτητές και εγκλημάτησαν σε βάρος του Ελληνικού λαού, βρήκαν την "στοργή" των Αγγλων "συμμάχων" μας.
Οχι μόνο τα εξόπλισαν αλλά μια έκθεση που υπάρχει στο δημοσίευμα μας περιγράφει πώς εντάχθηκαν στην ταξιαρχία Ρίμινι για να ρθουν στην συνέχεια στην Ελλάδα δια "χρησιμοποίησίν των εις τον αγώνα εναντίον των κομμουνιστών".

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα που αναφέραμε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger