Home » , » Σταχυολογώντας ειδησούλες

Σταχυολογώντας ειδησούλες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 | 7:47 μ.μ.

Γράφει ο  mitsos175

Θα ευχηθώ χρόνια πολλά χωρίς φασισμό, που είναι η αιτία όλων σχεδόν των δεινών. Θεωρώ τις παρελάσεις ανούσιες. Ακόμα χειρότερα προσπάθεια επιβολής της θέλησης της εξουσίας, μάθημα υποταγής από την παιδική κιόλας ηλικία. Φυσικά τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα.

Θα αρχίσουμε από τα κουτσομπολιά. Υπήρχαν και φέτος διάφοροι σχολιασμοί, όπως πχ οι θεούσες, που θέλουν τις μαθήτριες με ράσα, ενώ ουρλιάζουν για τις μαντήλες που φορούν οι γυναίκες στις μουσουλμανικές χώρες. Υποκρισία; Δε βαριέσαι, αυτό είναι το λιγότερο.

Μόνο ένα κοριτσάκι παρέλασε στη Νάξο. Μόνο ένα χαριτωμένο παιδάκι πηγαίνει στο συγκεκριμένο σχολείο. Κι εδώ έχω ένα ερώτημα. Δεν θα θέλατε να πήγαιναν περισσότερα παιδάκια; Είμαι σίγουρος πως η ίδια η μαθήτρια θα ήθελε φίλες, φίλους να παίζει, οι δάσκαλοι βεβαίως, αλλά και όλοι όσοι βλέπουν το χωριό να σβήνει.

Κάποτε στο χωριό μου υπήρχαν πολλά παιδιά. Μετά λιγόστευαν. Κάποια χρονιά έμειναν μετρημένα στα δάκτυλα. Το Σχολείο έκλεισε εδώ και πολλά χρόνια.
Στο χωριό μένουν ελάχιστοι ηλικιωμένοι. Περισσότερα σπίτια παρά άνθρωποι. Κάπου - κάπου με πιάνει μια μελαγχολία, μια νοσταλγία.

Μια άλλη είδηση ένας αριστούχος από το Μπαγκλαντές έγινε σημαιοφόρος. Κι οι φασίστες πράσινοι από το κακό τους. Βγήκαν κάποια ναζιστικά στουρνάρια να κακολογήσουν το παιδί. Λιγότεροι πάντως από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς η Κεραμέως βεβαίως - βεβαίως πήρε μια απόφαση, που γυρίζει μπούμερανγκ.
Το ήξερα και περίμενα αυτή ακριβώς τη στιγμή. Βλέπετε, υπάρχουν πολλά παιδιά αλλοδαπών που μελετάνε και είναι πανέξυπνα. Ίσως οι φασίστες φοβούνται πως τα δικά τους, τους έχουν μοιάσει, πως έχουν στο κεφάλι άχυρα, γι αυτό ζηλεύουν τα ξένα. Ελπίζω τα παιδιά να μην κληρονομήσουν τα κακά, αν και το περιβάλλον έχει τον πρώτο ρόλο.
Η βλακεία δεν είναι κολλητική, εκτός αν είσαι φασίστας. Είναι θέμα υπερβολικής δόσης.

Πέρα από την προπαγάνδα των ΜΜΕ, που σίγουρα υπάρχει, τα δυο παραπάνω παραδείγματα είναι απόλυτα σχετικά. Γιατί χιλιάδες παιδιά προσφύγων είναι ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ. Όσα πρόλαβαν να γλυτώσουν τις απόπειρες δολοφονίας του Ελληνικού ρατσιστικού κράτους, που έχει πολιτική να νιώσουν άβολα οι πρόσφυγες.

Και ναι, πιστεύω τους Τούρκους, οι οποίοι βέβαια βγάζουν τις δικές μας βρωμιές για να καλύπτουν τις δικές τους, τις γενοκτονίες, το πως φέρονται αυτοί στους πρόσφυγες κλπ. Το ότι είναι σατανάδες δεν σημαίνει πως εμείς είμαστε αγγελούδια. Οι γείτονες και σύμμαχοι ισχυρίζονται πως έχουν αποδείξεις. Δεν αμφιβάλω, αν και δεν χρειάζονται άλλες.
(Με ανακοίνωση του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγορεί την Αθήνα ότι «απωθεί μετανάστες τόσο στα θαλάσσια, όσο και στα χερσαία σύνορα της Τουρκίας», αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Το 2018, 11.867 μετανάστες απωθήθηκαν από την Ελλάδα προς την Τουρκία. Από διάφορες συνεντεύξεις, διαπιστώθηκε ότι Έλληνες αξιωματούχοι κατάσχεσαν τα προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπέβαλαν τους μετανάστες σε κακή μεταχείριση και τους απώθησαν στα σύνορά μας»).

Για τους μετανάστες-πρόσφυγες δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Η ίδια η κατάσταση μιλά από μόνη της. Χιλιάδες έχουν πνιγεί. Έχουν γίνει πχ αμέτρητα ναυάγια σε θάλασσα με καλό καιρό. Σε διαδρομή που η στεριά είναι πολύ κοντά.
Αν δούμε τις στατιστικές, θα παραξενευτούμε πολύ. Ακόμα κι αν είναι σαπιοκάραβα, ακόμα κι αν είναι υπερφορτωμένα, τα τόσα πολλά ναυάγια που παρακολουθούμε δημιουργούν ερωτηματικά.

Χιλιάδες παιδιά λοιπόν εξοντώνονται ή κρατούνται φυλακισμένα, αντί να σπουδάζουν για να προσφέρουν αργότερα. 
Την επομένη φορά που θα παρακολουθήσουμε την παρέλαση ας χειροκροτήσουμε κι αυτά που θα έπρεπε να είναι δίπλα στα άλλα, αλλά λείπουν...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger